Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Brieža fiziskās sagatavotības treneris Freija: "Ceru, ka mums izdosies atgūt titulu"

Jānis Celmiņš

Brieža fiziskās sagatavotības treneris Freija: "Ceru, ka mums izdosies atgūt titulu"
Maris Briedis atklātajā treniņā. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latviešu labākā boksera Maira Brieža fiziskās sagatavotības treneris Agris Freija sarunā ar portālu Sportacentrs.com pauž gandarījumu par komandas paveikto pirms sestdien “Arēnā Rīga” gaidāmās Pasaules boksa Supersērijas pusfināla cīņas ar poli Kšištofu Glovacki.

Latvijas labākais bokseris jau iepriekš strādāja ar Agri Freiju, taču pirms gada abu sadarbība uz laiku pārtrūka. Šobrīd fiziskās sagatavotības treneris, kurš Mairim palīdzēja sagatavoties arī cīņai ar Oleksandru Usiku, atgriezies komandā, un sarunā ar portālu Sportacentrs.com neslēpj, ka tas noticis pirms trim ar pusi mēnešiem. “Par atgriešanos komandā ilgi nedomāju, sports ir mans dzīvesveids. Ar Mairi esmu kopā izsapņojis savu bērnības sapni. Palīdzēju viņam kļūt par pasaules čempionu, tagad kopā mēģināsim šo titulu atgūt, ceru, ka mums tas izdosies,” stāsta Freija.

“Pēdējās Maira cīņas ļoti ietekmēja savainojumi, kas liedza pilnvērtīgi sagatavoties tām. Sestdienas cīņai viņš ir pilnībā gatavs,” teic fiziskās sagatavotības treneris. “Kā diena pret nakti,” tā Freija raksturo to Briedi, ar kuru atsācis strādāt pirms trim ar pusi mēnešiem un to, kādu treniņos viņu redz šobrīd.

“Treniņprocess bija interesants un aizraujošs, paveikts ļoti daudz. Ar rezultātu esmu apmierināts. Domāju, ka arī līdzjutējiem patiks tas, ko viņi redzēs sestdien “Arēnā Rīga”. Es savā darbā šo un to esmu pamainījis, nestāvu uz vietas. Ko mainījis? Strādājām, lai fizioloģiski atvieglotu viņa treniņus ringā. Neslēpšu, ka ļoti sekoju viņa veikumam arī brīdi, kad nebijām kopā. Vēlējos nedaudz atsvaidzināt treniņus, lai padarītu viņu vēl daudzpusīgāku. Mans uzdevums ir palīdzēt boksa treneriem, lai sekmētu visas komandas izaugsmi. Darba process bija radošs un pozitīvs,” pauž Freija.

Vieglu cīņu sestdien fiziskās sagatavotības speciālists negaida. “Šādu turnīru pusfinālos vāju bokseru nav. Sagaidām ļoti smagu cīņu, Glovackis ir spēcīgs bokseris. Arī viņš gatavojies ļoti nopietni,” teic treneris. To, ka pretinieks kļuvis zināms jau salīdzinoši sen, viņš uzskata par plusu. Abi bokseri zinājuši, kam gatavoties un tas šādās reizēs ir ļoti būtiski – tu zini, kam gatavoties!

Skaties WBSS pusfinālu cīņas HD tiešraidē bez reklāmām - tvplaypremium.lv!