Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Ukraiņu bokseris Lomačenko pārvar nokdaunu un izcīna vēsturisku uzvaru

Agris Suveizda

Ukraiņu bokseris Lomačenko pārvar nokdaunu un izcīna vēsturisku uzvaru
Horhe Linaress pret Vasiļu Lomačenko
Foto: AP/Scanpix

Slavenajā Ņujorkas arēnā "Madison Square Garden" vēsturisku uzvaru svinēja ukraiņu bokseris Vasiļs Lomačenko (11-1, 9 KO), kurš cīņā par WBA un The Ring pasaules čempiona titulu vieglajā svarā sakāva venecuēlieti Horhi Linaresu (44-4, 27 KO).

32 gadus vecais Linaress šos titulus bija ieguvis 2016. gada 16. septembrī, Lielbritānijas pilsētā Mančestrā pieveicot mājinieku Entoniju Krollu, bet pēc tam trīs reizes jostas nosargāja. Venecuēlietis bija izcīnījis 13 uzvaras pēc kārtas un sestajā raundā ar atbildes sitienu tieši pa degunu aizsūtīja Lomačenko nokdaunā, tomēr ukrainis nesalūza un desmitajā raundā panāca savu. Linaress nokrita uz dēļiem un lāga piecelties tā arī nespēja, piespiežot tiesnesi apturēt cīņu.

Uzvarējis ar tehnisko nokautu, 30 gadus vecais Lomačenko svinēja desmito panākumu pēc kārtas un savam WBO pasaules titulam pusvieglajā svarā pievienoja arī WBA un The Ring titulus vieglajā svarā. Līdz ar to Lomačenko labojis boksa pasaules rekordu, pie trim pasaules čempiona jostām tiekot ar vismazāko cīņu skaitu. Iepriekš rekords piederēja austrālietim Džefam Fenekam, kurš trešo titulu ieguva savā 20. cīņā.

Lomačenko pirms profesionālās karjeras uzsākšanas bija viens no izcilākajiem amatieriem vēsturē, uzvarot 396 no 397 cīņās un kļūstot par 2008. un 2012. gada olimpisko čempionu. Profesionāļa karjerā vienīgo zaudējumu Lomačenko pagaidām piedzīvojis savā otrajā cīņā, pirms četriem gadiem piekāpjoties meksikānim Orlando Salidam. Savukārt Linaress savu iepriekšējo sakāvi bija piedzīvojis pirms sešiem gadiem, atzīstot cita meksikāņa Serhio Tompsona pārākumu.


Izmantotie resursi:
Vasiliy Lomachenko Lomachenko stops Jorge...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja