Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Lomačenko ceturtajā raundā nokautē Krollu un bez problēmām aizstāv titulu

Lomačenko ceturtajā raundā nokautē Krollu un bez problēmām aizstāv titulu
Vasils Lomačenko. Foto: Reuters/Scanpix

Pasaulē viens no labākajiem vieglā svara (no 59 līdz 61,2 kilogramiem) bokseris Vasils Lomačenko nosargājis savā īpašumā esošās trīs čempiona jostas, Losandželosā notikušajā cīņā dominējot un ceturtajā raundā uz ringa dēļiem atstājot britu Entoniju Krollu.

31 gadu vecais ukrainis Lomačenko (13-1, 10 KO) ringā dominēja, kamēr Krolla (34-7-3, 13 KO) tikai aizsargājās. Par to liecina arī izdarīto sitienu skaits – čempionam 72 no 249 (29%), bet britam tikai 12 no 96 (13%). Lomačenko otrajā raundā palielināja apgriezienus un trāpīja aperkotu, bet trešais raunds pārvērtās viena boksera šovā.

Krolla izturēja, bet ceturtajā raundā viņš tika sakauts. Lomačenko iespieda pretinieku stūrī un trāpīja tīru labo āķi, britam pēc sitiena nonākot uz ringa dēļiem. Ukrainis par čempionu tika pasludināts ceturtā raunda 58. sekundē. Tādējādi viņa īpašumā palikušas WBA, WBO un The Ring jostas.

Šī bija cīņa, kas sākotnēji neietilpa Lomačenko plānos. Decembrī viņš pieveica Hosē Pedrasu, un turpinājumā Lomačenko gribēja apvienot visas svara kategorijas jostas, cīnoties pret Ričardu Komiju. Jau pirms Komija un Isas Čanijeva cīņas, kas notika 2. februārī, bija panākta vienošanās, ka uzvarētājs dosies ringā pret Lomačenko.

Komijs uzvaru nodrošināja jau otrajā raundā, taču izšķirošā sitiena laikā savainoja roku. Traumas dēļ viņš nevarēja trenēties vairākas nedēļas, līdz ar to nācās atteikties no cīņas pret Lomačenko, kuram tagad bija jācīnās pret obligāto pretendentu Krollu.

IBF jostas īpašnieks Komijs pagājušajā nedēļā atsāka treniņus, un jādomā, ka viņa cīņa pret Lomačenko nekur neizpaliks.

Izmantotie resursi:
Lomachenko crushes Crolla by knockout in 4th


, 2019-04-13 10:24, pirms 5 gadiem
Šis pretinieks tiešām nebija gatavs boksēt ar Lomu..Hz vai vispār kāds uz doto brīdi viņam var sagādāt lielas problēmas.Vienīgi laiks un novecošana
, 2019-04-13 17:56, pirms 5 gadiem
Kā to saprast- bez problēmām...? Sportacentrs atkal kaut ko nezin?
Viņam taču tagad 6-8 nedēļas rehabilitācijai vajadzēs
, 2019-04-16 22:01, pirms 5 gadiem
Krolla uz Lomas fona izskatijās kā pirmo reizi sparingotu
, 2019-05-01 11:06, pirms 5 gadiem
Tā lūk, ja sporta "centrs" nezin, tad lasītāji zin

https://allboxing.ru/news/20190501-...
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Matvejs Prokudins finālā Kauņā. Foto: Lietuvas Boksa federācija

Prokudins dominē finālā un uzvar Šocika turnīrā Lietuvā

Latvijas jaunais bokseris un Latvijas izlases galvenā trenera Iļja Žiļinska audzēknis Matvejs Prokudins izcīnīja pirmo vietu Aļģirda Šocika vārdā nosauktajā turnīrā Kauņā svara kategorijā līdz 60kg.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.