Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Boksere Siļķe iekļūst Eiropas junioru čempionāta pusfinālā

Ints Megnis
Ints Megnis

Boksere Siļķe iekļūst Eiropas junioru čempionāta pusfinālā
Viktorija Siļķe ar treneriem pēc Eiropas junioru čempionāta pusfināla sasniegšanas. Foto: boxer.lv

Latvijas boksere Viktorija Siļķe ceturtdien ar uzvaru sāka Krievijā notiekošo Eiropas junioru čempionātu, kas automātiski nozīmēja iekļūšanu pusfinālā un vismaz trešās vietas garantēšanu.

Pateicoties veiksmīgai izlozei, Siļķei pirmā kārta bija brīva, bet ceturtdaļfinālā viņa ar 5-0 pārspēja anglieti Holliju Hefronu. Kaut rezultāts šķiet pārliecinošs, visi pieci tiesneši Siļķei uzvaru atdeva ar rezultātu 29:28, kas nozīmē, ka vienu raundu viņu vērtējumā latviete zaudēja.

Cīņa par tikšanu finālā Siļķei gaidāma nākamajā pirmdienā, kad būs jācenšas apturēt Melnkalnes bokseri Bojanu Gojkoviču.

Tikmēr cits Latvijas bokseris Markuss Tenčs ceturtdien svara kategorijā līdz 60 kilogramiem otrajā kārtā jeb astotdaļfinālā ar 0-5 zaudēja krievam Čeeravam Ašalajevam.

Dienu iepriekš viņš pirmās kārtas duelī bija ar 3-2 pārspēja zviedru Kevinu Skotu. Cīņas saspringtumu parāda fakts, ka toreiz visi trīs tiesneši cīņas rezultātu lēma ar rezultātu 29:28, trijiem nosakot, ka uzvaru svinējis latvietis.

Trīs citi Latvijas bokseri zaudējuši jau pirmajā kārtā. Otrdien svarā līdz 52 kilogramiem neveiksmi pēc punktiem ar 2-3 piedzīvoja Matvejs Prokudins, kamēr meiteņu sacensībās pēc punktiem ar 1-4 piekāpās Nikolina Boķe. Savukārt trešdien svara kategorijā līdz 50 kilogramiem neveiksmi cieta Kristians Borisovs.

Vēl no Latvijas čempionātā piedalīsies arī Artūrs Tarnopolskis, kurš piektdien svara kategorijā līdz 66 kilogramiem čempionātu sāks ar astotdaļfināla dueli pret serbu Ogņenu Džurdževu.

Pērn Eiropas čempionātā juniorēm un jaunietēm pie bronzas medaļas tika Latvijas sportiste Jekaterina Marčenko.