Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Zauerlands: "Mairis tagad varētu nokautēt Čaru uzreiz pēc pamošanās no miega"

Zauerlands: "Mairis tagad varētu nokautēt Čaru uzreiz pēc pamošanās no miega"
Kalle Zaurlands nolūkojas Maira Brieža un Kšištofa Glovacka tikšanās brīdī. Foto: World Boxing Superseries

Pasaules boksa Supersērijas valdes priekšsēdējs Kalle Zaurlands intervijā Sportacentrs.com neizslēdza iespēju uz Rīgu atvest vēl kādu Supersērijas pasākumu, turklāt arī tādu, kura galvenā cīņa nav ar Mairi Briedi sastāvā. Zauerlands arī atklāja, ka uz savas komandas cīkstoņa Endrjū Tabiti cīņu klātienē varētu ierasties pats Floids Meivezers, kā arī Zauerlands plaši iztirzāja iespēju, ka Briedis varētu sekot Oleksandra Usika pēdās un izmēģināt spēkus vispopulārākajā divīzijā, proti, smagsvaros.

Kallem Zauerlandam jau iepriekšējās intervijās ar ārzemju medijiem šodien tika vairākkārt vaicāts par Supersērijas finālu iespējamo norises vietu, un, turpinot tematu, mūsu intervijas sākumā tika vaicāts, vai pastāv iespējamību, ka tas varētu norisināties Latvijā.

“Pastāvēt šāda iespēja, protams, pastāv,” sacīja Zauerlands. “Man pašam ļoti patīk Rīga, un mēs izskatām visas iespējas. Es nepavisam nejokoju, kad saku “Las Rigas” un salīdzinu Rīgu ar Lasvegasu. Šeit turklāt ir ieradusies arī “Mayweather Promotions” komanda, varbūt arī pats Floids Meivezers atbrauks, šobrīd to nezinām. It kā viņam ir paredzēta ierašanās uz cīņu, bet nu redzēsim.”

“Taču tik un tā šoreiz uz Rīgu atbraukuši augsta līmeņa cīkstoņi, kuriem nemaz nav cīņas pret Briedi. Dortikoss un Tabiti necīnīsies pret mājinieku, nē, viņiem būs savstarpēja titula cīņa šeit, Rīgā. Un tas parāda, ka ir paveikts labs darbs un ka mūsu ambīcijām ir pamats. Supersērija ir turnīrs, kurš ceļo un turpinās ceļot, taču kāpēc ne uz Rīgu? Šeit es patiešām tikai piemēru saku, nevis atklāju kādus nākotnes mērķus, taču – ja mēs savāktu spēcīgu vietējo “undercard” cīņu sarakstu un atvestu uz Rīgu, piemēram, Supersērijas finālu starp japāni Inouei un Rodrigesu, esmu drošs, ka arī šāds pasākums pārdotu daudz biļešu, jo Latvijā ir spēcīgs sporta gars.”

Polijas TV jūnija sākumā ziņoja, ka pusfinālā Glovackim būs iespēja nopelnīt miljonu dolāru – 400 tūkstošus par piedalīšanos un 600 tūkstošus par uzvaru. “Es nevaru precīzas summas nosaukt un apstiprināt, to nedarīšu. Bet pusfināla uzvarētājam vismaz miljons būs. Tā vismaz es esmu dzirdējis,” smējās WBSS organizators, neprecizējot, vai tas domāts tikai par konkrēto pusfinālu vai arī šīs turnīra fāzes sasniegšanu, proti, ieskaitot ceturtdaļfinālu. Zauerlands toties apstiprināja, ka visiem četriem šīs svara kategorijas pārstāvjiem paredzētas vienādas prēmijas un nevienam nav speciālu nosacījumu, tiesa, šīs prēmijas ir atšķirīgas nekā citām Supersērijas divīzijām.

Briedis kopš pagājušā gada ir “Sauerland Promotions” sadarbības partneris, un Zauerlands norādīja, ka sadarbības turpināšanās paredzēta arī Supersērijas beigām. Vai viņš kā promouters neredz scenāriju, ka Briedis seko Usika pēdās – uzvara pusfinālā, uzvara finālā un pāreja uz smagsvariem? Vai Zauerlands no promoutera pozīcijām neiedrošinātu Briedi uz šādu soli?

“Tas noteikti būtu viņa paša lēmums,” teica Zauerlands. “Galu gala, šī jau ir tā īstā smagsvaru divīzija, tas, ko tagad sauc par smagsvariem, iepriekš bija supersmagvari. Redziet, Briedim pirms nedēļas svars bija 93 kilogrami, nav gluži tā, ka viņam šajās dienās ar pūlēm jācenšas palīst zem svara kategorijas robežas. Tas ir gluži vienkārši auguma jautājums. Usiks, Usiks… Usiks izmantos savas prasmes ringā, lai censtos pieveikt šos daudz lielākos vīrus smagsvaru divīzijā. Vai tas ir iespējams? Tagad, kad Ruiss pamanījās nokautēt Džošua, es vispār nekad vairs neteikšu, ka kaut kas boksā nav iespējams. Visi eksperti teica pretējo, bet tagad Ruisa dēļ pamatīgi kritusies svara zāļu apmeklētība, sak, kāda jēga iet uz svaru zāli, ja Misters Snikers var tikt pie titula?” smējās Zauerlands, piesaucot Ruisa paša jokošanos par to, ka viņš pirms cīņas labprāt uzcienājas ar šo šokolādi.

“Par smagsvariem… tagad ir citādāka situācija nekā tad, kad bija Kļičko slavas gadi,” turpināja Zauerlands. “Toreiz daudzi kruizeri pacēlās svara kategoriju augstāk un veiksmīgi cīnījās, un arī Briedis noteikti varētu par to domāt, bet tagad smagsvaru divīzijā ienākuši vārda tiešā nozīmē milži. Paskatieties, kāds ir Vailders un kāds ir Džošua. Labi, Džošua tikko zaudēja īsam meksikānim, tāpēc nav īsti labākais piemērs,” jokoja Zauerlands.

“Brieža sakarā negribu mētāties skaļiem vārdiem – viss notiek soli pa solim,” turpināja Zauerlands. “Taču skatīsimies arī uz faktiem – Brieža rēķinā jau ir nokauts pār pašreizējo smagsvaru čempionu! Jā, viņš to izdarīja, viņš iepriekš nokautēja Manuelu Čaru, kurš šobrīd ir WBA čempions, viņam pieder čempiona josta (ne gan pati galvenā WBA josta, kas tagad no Džošua pārceļojusi pie Ruisa - aut.p.). Čars man turklāt vēl ik pa laikam atraksta, lai atkal kļūstu par viņa promouteri, viņš to ļoti vēlētos.”

“Vai Mairis tagad varētu Čaru pieveikt vēlreiz? Mairis varētu viņu nokautēt uzreiz pēc pamošanās no miega. Vai Mairis varētu pieveikt, piemēram, Taisonu Fjūriju? (Ilga pauze uz paša uzdoto jautājumu) Ar pareizo pieeju un veiksmi… Jau pret Usiku Mairis bija ļoti tuvu uzvarai, pēdējā raundā viss varēja pagriezties citādi. Vairākos raundos Briedis uzvarēja, bija tuvu panākumam, un Usiks šobrīd jau ir smagsvaros un domā par tituliem tur. Arī Briedim tas būtu skaists stāsts, par to nav šaubu, bet tas būs viņa ziņā. Taču vēlos uzsvērt, ka boksā neiespējamu lietu nav.”

Skaties WBSS pusfinālu cīņas HD tiešraidē bez reklāmām - tvplaypremium.lv!


, 2019-06-12 20:20, pirms 5 gadiem
Kalle ir jūtami sašnaucies, Fjūriju uzveikt... vispirms lai tiek galā ar Glovacki.
, 2019-06-12 23:55, pirms 5 gadiem
Es tā jūtu, ka būs laba cīņa. Ar nepacietību gaidu, kāds Mairis izskatīsies ringā. Ja viņš šobrīd tiešām ir tādā kondīcijā, kā bija pret Čaru, tad Glovackim ir ziepes.
, 2019-06-13 07:27, pirms 5 gadiem
Nez ko par to visu domā Maira boksa tēvs Čerņigovs...
, 2019-06-13 10:12, pirms 5 gadiem
Tomēr ir sajūta, ka būs atpakaļ vecais Mairis. Bija zināma krīze, turklāt traumas sekas, bet pēdējie notikumi norāda, ka, iespējams, ir atzinis vienu otru savu kļūdu.
, 2019-06-15 00:02, pirms 5 gadiem
Nekāda krīze nebija, bija traumas. Kāds dēļ tām bija sniegums- to mēs visi redzējām. Ar plaukstas kaula lūzumu neviens no dīvāna ārā nekāpj, toties Mairis aizvada 10 raundus, un īsi pēc operācijas- 12 raundu cīņa.
, 2019-06-15 10:51, pirms 5 gadiem
tad Mairim ir jāboksē daudz labāk nekā pēdējās 2 cīņās. vai tā būs redzēsim...
Deontejs Vailders un Edijs Hērns. Foto: Mark Robinson / Matchroom Boxing
1

Lielais bokss 1. jūnijā: visu titulu apvienošanas cīņa un promouteru 5 pret 5 sērija

Oficiāli prezentēts boksa cīņu šovs 1. jūnijā, kas notiks Rijādā, Saūda Arābijā. Tā galvenais notikums būs visu titulu apvienošanas cīņa pussmagā svara kategorijā starp Dmitriju Bivolu un Arturu Beterbijevu, krievu bokseriem, kuri tagad tiek pieteikti kā attiecīgi Kirgizstānas un Kanādas pārstāvji, taču tiks piedāvāts arī unikāls "undercard" - pieci slavenā promoutera Edija Hērna boksera piecās cīņās sacentīsies pret cita ietekmīga promoutera Frenka Vorena pieciem bokseriem.
Foto: Latvijas Boksa federācija

Latvijas jaunie bokseri atkārto valsts medaļu rekordu Eiropas U19 čempionātā

Latvijas jaunie bokseri guvuši panākumus Eiropas U19 čempionātā Horvātijā, kur tika pie vienas sudraba un divām bronzas medaļām, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Boksa federācijā.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).