Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Mihaiļenko: "Briedim jāceļ reitings, pret Nagi nebūs viegli"

Jānis Pārums

Mihaiļenko: "Briedim jāceļ reitings, pret Nagi nebūs viegli"
Mairis Briedis treniņā ar Elvi Mihaiļenko
Foto: Jānis Pārums, Sportacentrs.com

"Briedim jācīnās ar nopietniem pretiniekiem, lai viņu zina ne tikai kā Kļičko sparinga partneri," portālam Sportacentrs.com atzina perspektīvā latviešu boksera Maira Brieža (9-1, 7KO) treneris Elvis Mihaiļenko.

Titulētais Mihaiļenko ar Briedi sadarbību uzsāka pirms nedaudz vairāk kā mēneša. Iniciatīva nākusi no boksera atbalstītāja "Gros Auto", visas iesaistītās puses aprunājušās un nolēmušas uzsākt sadarbību, kas visticamāk turpināsies arī nākotnē. Sestdien Briedis aizvadīs cīņu pret ungāru Jozefu Nagi, kas būs līdz šim pieredzējušākais latvieša pretinieks.

"Jozefs Nagi 1996.gadā piedalījies Atlantas olimpiādē (pirmajā kārtā zaudēja vēlākajam vicečempionam – aut.) Ungārijas izlases sastāvā, pēc tam pārgājis uz profesionāļiem, kur svarā līdz 76.2 kilogramiem bijis WBA un IBF inter kontinentālais čempions. Šobrīd ir Ungārijas čempions pirmajā smagajā svarā," pretinieka panākumus uzskaitīja Mihaiļenko.

Pret Nagi nebūs viegli

Jautāts, kāpēc izvēle kritusi tieši uz šo bokseri, Mihaiļenko atklāja: "Mairis ir tajā stadijā, kad jāvirzās uz augšu, jācīnās ar nopietnākiem pretiniekiem. Cīņas, kas notikušas Arēnā Rīga, Maira izaugsmei nav devušas neko. Pretinieki, kuri noturas no 40 sekundēm līdz pusotrai minūtei, nedod nekādu vērtību, izaugsmi vai pieredzi. Mairim jāceļ savs reitings, jādod zināt par sevi Eiropā, lai viņu pazīst ne tikai kā Kļičko sparinga partneri, bet arī kā bokseri, kurš uzvarējis nopietnus pretiniekus. Tika atrasts ungārs, ar kuru, domāju, ka viņam nebūs viegli. Protams, boksā visādi gadās, pieļauju nokautu pirmajos raundos, bet plānotais cīņas garums ir seši raundi. Mairim būs iespējas parādīt savu potenciālu."

"Ungārs ir pieredzējis un izturīgs. Viņš var piedzīvot trīs, četrus nokdaunus, bet pēc tam atgūties un astotajā, desmitajā raundā pretinieku uzvarēt. Ir vairākas cīņas, kur viņš nokrīt jau pirmajā raundā, bet astotajā vinnē ar nokautu," piebilda Mihaiļenko, kurš kopā ar Briedi dosies arī uz "Bigger's Better" posmu Kiprā, kas notiks jūlija sākumā.

"Mairis darbojas ātrāk un vieglāk. Strādā ne tikai uz spēku, bet arī uz ātrumu. Līdz šim viņš centās iziet uz vienu, diviem sitieniem, tagad jau parādās sitienu sērijas – no trim līdz sešiem," uz izaugsmi treniņos norādīja Mihaiļenko. "Ja par piemēru ņem izcilākās cīņas un bokserus, tad viņi iziet uz ātrumu. Bija ātrums, bija Taisons, bet, kad ātrums pazuda, tad arī Taisons zuda, lai gan spēks jau viņam palika."

Maira Brieža iespaidus par sadarbību ar Elvi Mihaiļenko un gatavošanās procesu cīņai pret Jozefu Nagi portālā Sportacentrs.com varēs lasīt tuvākajā laikā

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-06-12 14:29, pirms 12 gadiem
Es sagaidu biggers better superfinālā cīņu Gluhovs vs Briedis

  +1 [+] [-]

, 2012-06-12 14:30, pirms 12 gadiem
šitas jau izklausās cerīgāk.
cerams ka kaut kas no iecerētā arī izdosies

     [+] [-]

, 2012-06-12 15:39, pirms 12 gadiem
To pašu arī Maiks, pareizāk viņa pirmais treneris D'Amato teica - Speed kill....