Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Brieža nākamā cīņa, visticamāk, notiks jūnijā

Brieža nākamā cīņa, visticamāk, notiks jūnijā
Mairis Briedis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis uzsācis treniņnometni, lai sagatavotos nākamajai cīņai, kas, visticamāk, notiks jūnijā, tādējādi noprotams, ka Briedis nepiedalīsies maija vidū paredzētajā undercard cīņā pirms Pasaules boksa Supersērijas fināla.

Nedēļas nogalē Briedis savā "Instagram" kontā ievietoja informāciju, ka uzsācis treniņnometni. Viņa pārstāvis Raimonds Zeps portālam Sportacentrs.com apliecināja, ka Briedis ir sācis treniņnometni, lai sagatavotos nākamajai cīņai. Ņemot vērā, ka gatavošanās cīņām parasti ilgs trīs mēnešus, nākamo cīņu latviešu bokseris varētu aizvadīt jūnija vidū.

Sīkāk par gaidāmo cīņu Brieža pārstāvis stāstīt pagaidām nevēlas, bet norāda, ka šajā nedēļas nogalē tiks rīkota preses konference, kurā masu mediji tiks informēti par gaidāmo cīņu. Tāpat Briedis būs gatavs atbildēt uz jautājumiem par trenera meklējumiem un turpmāko sadarbību ar treneri Sandi Kleinu.

Atgādinām, ka janvāra beigās Briedis Pasaules boksa Supersērijas jeb Muhameda Ali trofejas turnīra pusfināla cīņā pēc punktiem piekāpās ukraiņu bokserim Oleksandram Usikam, piedzīvojot pirmo zaudējumu profesionālā boksera karjerā.

Šī mēneša "Sporta Avīzes" numurā Briedis intervijā atklāja, ka Sandis Kleins turpmāk par 100% vairs nebūs viņa treneris, tādējādi bokseris ir pārmaiņu priekšā. Tāpat intervijā Briedis izteicās, ka gribētu piedalīties Supersērijas undercard cīņā pirms fināla starp Usiku un Muratu Gasijevu 11. maijā Saūda Arābijā. Jāpiebilst, ka Brieža menedžeris Alberts Hačaturovs (Als Siesta) februāra vidū izteicās, ka, ja Mairis necīnīsies Supersērijas fināla undercard cīņā, tad tiks rīkota liela cīņa Rīgā.

Briedis Pasaules boksa padomes (WBC) rangā atrodas pirmajā pozīcijā aiz jaunā šīs svara kategorijas čempiona Usika, kas dod viņam tiesības cīnīties par WBC sudraba jostu. Tās īpašnieks šobrīd ir krievs Maksims Vlasovs (42-2, 25KO). Par vakantās jostas īpašnieku Vlasovs kļuva 3. februārī, pārspējot Latvijas līdzjutējiem labi zināmo Olenravadžu Durodolu.

Potenciālo Brieža pretinieku pulkā varētu būt vēl vairāki boxrec.com ranga pirmā divdesmitnieka bokseri, izņemot tos, ar kuriem Mairis jau ir cīnījies (Marko Huks, Maiks Peress), kā arī tos, kuriem mūžs iesniedzies jau piektajā gadu desmitā (Stīvs Kaningems un Firats Arslans). Šie oponenti latvietim gluži vienkārši diez vai būs interesanti.


, 2018-03-12 11:49, pirms 6 gadiem
Pret Vlasovu?
, 2018-03-12 12:16, pirms 6 gadiem
Cik viņam tās ripas tur uzkrautas? Kas viņš 450 kg spiež?
, 2018-03-12 12:22, pirms 6 gadiem
Ļebedevs?vai kāds no poļiem?
, 2018-03-12 12:36, pirms 6 gadiem
Cobham:
Liriskai atkāpei uz šitā slīpā 450 nav nemaz tik daudz, nav mēģināts max cik var bet ap tiem pašiem 450 kā darba svars iet ka nemetās..
, 2018-03-12 13:44, pirms 6 gadiem
Brieds ne pa jokam ir sadusmots , it ka vinam skaitas vel viens zaudejums pret horvatu , bet izglaba , ka profesionalos 3 raundu cinas neieskaitas.
, 2018-03-12 13:46, pirms 6 gadiem
Vislabāk būtu atgriešanās cīņai Kevins Lerena (20-1,9KO)no DAR jo pieder IBO josta un jauns bokseris bet uzvarējis dažus stiprus (Kučers,Kalenga,Nielsens).Tik ārpus savas valsts nebrauc cīnīties.Bet 9 vieta reitingā būtu labāks pretinieks sākumā nekā Vlasovs.
, 2018-03-12 14:34, pirms 6 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Vislabāk būtu atgriešanās cīņai Kevins Lerena (20-1,9KO)no DAR jo pieder IBO josta un jauns bokseris bet uzvarējis dažus stiprus (Kučers,Kalenga,Nielsens).Tik ārpus savas valsts nebrauc cīnīties.Bet 9 vieta reitingā būtu labāks pretinieks sākumā nekā Vlasovs.
Kas tas tāds? ja jau tik labi pazīsti bokserus un boksu tad saprastu ka Briedis pret tik mazpazīstamu bokseri necīnītos
, 2018-03-12 14:37, pirms 6 gadiem
No krūzeru pirmā desmitnieka reālākie ir Vlasovs, Glovackis, Lerena. Principā vienalga kurš no viņiem. Galvenais ir saglabāt augsto vietu reitingos un iepelnīt kādu naudiņu un atrisināt treneru jautājumu. Tad jāskatās kā viss risināsies pēc supersērijas fināla. Stipri šaubos vai Ļebeģevs grib boksēt ar Briedi. Tabiti gan jau uz Eiropu brauks tikai pēc jostas.
, 2018-03-12 14:51, pirms 6 gadiem
martinix rakstīja: Cobham:
Liriskai atkāpei uz šitā slīpā 450 nav nemaz tik daudz, nav mēģināts max cik var bet ap tiem pašiem 450 kā darba svars iet ka nemetās..
Nu nu... 450 kg uz leg presi ir daudz, vismaz priekš cilvēka, kurš speciāli netrenējas uz to vingrinājumu.
, 2018-03-12 14:56, pirms 6 gadiem
bebitis rakstīja: Kas tas tāds? ja jau tik labi pazīsti bokserus un boksu tad saprastu ka Briedis pret tik mazpazīstamu bokseri necīnītos
Mazpazīstams?Reitingā 9 vieta un IBO čempions+ uzvarējis ir Miki Nielsenu,Dimitro Kučeru un Yoiri Kalengu.Un es teicu ka būtu laba atjaunošanās cīņa + iespēja dabūt kādu titulu un tad iet uz Vlasovu.
, 2018-03-12 15:22, pirms 6 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Mazpazīstams?Reitingā 9 vieta un IBO čempions+ uzvarējis ir Miki Nielsenu,Dimitro Kučeru un Yoiri Kalengu.Un es teicu ka būtu laba atjaunošanās cīņa + iespēja dabūt kādu titulu un tad iet uz Vlasovu.
Tieši tā, viņš ir mazpazīstams! Tas, ka viņš ir reitinga top 10, nenozīmē, ka viņš ir baigi populārs. Briedim tieši vajag cīņu ar sabiedrībā zināmu, populāru. Neskaitot to, ka Lerenu neviens īsti ārpus āfrikas tirga nav iepazinis. Vlasov, Glowacki ir daudz labāki varianti - gan populārāki, gan zināmi eiropas/austruma tirgū atšķirībā no Lerena, kas ārpus Āfrikas nav zināms lielākai daļai.
, 2018-03-12 15:26, pirms 6 gadiem
Pie pirmā piegājiena pie leg press foršas tirpas nogāja pār kauliem... Nezinu, cik gudri ir ''palīdzēt'' spiežot celi..
Zālē ir redzēti gudrīši, kas kājas pilnībā izstiepj, vai arī laižot lejā ņem tālāk par 90 grādu leņķi.. Ar mazu svaru principā var tik ceļus ar laiku sabeigt, bet ar lielu - varbūt bēdīgi,..
, 2018-03-12 15:33, pirms 6 gadiem
WreckLV rakstīja: Pie pirmā piegājiena pie leg press foršas tirpas nogāja pār kauliem... Nezinu, cik gudri ir ''palīdzēt'' spiežot celi..
Zālē ir redzēti gudrīši, kas kājas pilnībā izstiepj, vai arī laižot lejā ņem tālāk par 90 grādu leņķi.. Ar mazu svaru principā var tik ceļus ar laiku sabeigt, bet ar lielu - varbūt bēdīgi,..
Tak varēja redzēt, ka viņš tur neko baigi nepiepalīdz, drīzāk vienkārši roka tiek turēta tur, "ja nu kas gadījumā. "Forma šeit pareiza.
, 2018-03-12 15:36, pirms 6 gadiem
Tranera maiņa būtu gudrākais ko Mairis varētu izdarīt!
, 2018-03-12 15:36, pirms 6 gadiem
sprinteris2 rakstīja: Tieši tā, viņš ir mazpazīstams! Tas, ka viņš ir reitinga top 10, nenozīmē, ka viņš ir baigi populārs. Briedim tieši vajag cīņu ar sabiedrībā zināmu, populāru. Neskaitot to, ka Lerenu neviens īsti ārpus āfrikas tirga nav iepazinis. Vlasov, Glowacki ir daudz labāki varianti - gan populārāki, gan zināmi eiropas/austruma tirgū atšķirībā no Lerena, kas ārpus Āfrikas nav zināms lielākai daļai.
Ja cīņa notiks Rīgā, diez vai vietējai publikai Glovackis izteiks kko vairāk par Lerenu. No reitinga viedokļai nav diži starpības ar kuru no viņiem sisties. Cita lieta ir finanses. Jāskatās no kuras cīņas izspiest vairāk piķi var, tad labāki varianti ir Vlasovs ar Glovacki. WBC sudraba josta noteikti ir vērtīgāka par IBO jostu, ne naudas ziņā, bet ar domu jau par nākošo cīņu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-03-12 15:41, pirms 6 gadiem
arch122 rakstīja: Ja cīņa notiks Rīgā, diez vai vietējai publikai Glovackis izteiks kko vairāk par Lerenu. No reitinga viedokļai nav diži starpības ar kuru no viņiem sisties. Cita lieta ir finanses. Jāskatās no kuras cīņas izspiest vairāk piķi var, tad labāki varianti ir Vlasovs ar Glovacki. WBC sudraba josta noteikti ir vērtīgāka par IBO jostu, ne naudas ziņā, bet ar domu jau par nākošo cīņu.
Jā, bet tu aizmirsi pieminēt, ka tādas cīņas tiek translētas arī citur.
Kā tev šķiet no kurienes vairāk cilvēki skatītos cīņu ? Krievijas/Polijas vai Āfrikas?
, 2018-03-12 16:00, pirms 6 gadiem
sprinteris2 rakstīja: Jā, bet tu aizmirsi pieminēt, ka tādas cīņas tiek translētas arī citur.
Kā tev šķiet no kurienes vairāk cilvēki skatītos cīņu ? Krievijas/Polijas vai Āfrikas?
Piekrītu. Glovackis šobrīd varētu būt nr.1 bokseris Polijā.
, 2018-03-12 16:40, pirms 6 gadiem
Pēc Gasijeva uzvaras, kaut kur presē lasīju, ka krievi taisoties pārpirkt no arābiem supersērijas finālu un notiks jūnjā...kāds zinātājs neko sīkāk nezin? varbūt tāpēc Briedis gatavojas uz jūniju. Jo iepriekš lasīju, ka Briedis grib boksēties tieši pirms superfināla. Jo šaubos vai kādu jūnijā ieinteresēs atsevišķa cīņa krūzeros...Ja nu vienīgi Rīgā un kāds gatavs maksāt par to! Cita varianta īsti neredzu!
, 2018-03-12 16:48, pirms 6 gadiem
Supersērijas fināls oficāli ar vēl nav izziņots, kad notiks...tik vien info, ka notiks S. Arābijā! Varbūt tiešām kas mainījies.
, 2018-03-12 16:50, pirms 6 gadiem
zaipis rakstīja: Supersērijas fināls oficāli ar vēl nav izziņots, kad notiks...tik vien info, ka notiks S. Arābijā! Varbūt tiešām kas mainījies.
11 maijā cīņa notiks.
, 2018-03-12 17:24, pirms 6 gadiem
zaipis rakstīja: Pēc Gasijeva uzvaras, kaut kur presē lasīju, ka krievi taisoties pārpirkt no arābiem supersērijas finālu un notiks jūnjā...kāds zinātājs neko sīkāk nezin? varbūt tāpēc Briedis gatavojas uz jūniju. Jo iepriekš lasīju, ka Briedis grib boksēties tieši pirms superfināla. Jo šaubos vai kādu jūnijā ieinteresēs atsevišķa cīņa krūzeros...Ja nu vienīgi Rīgā un kāds gatavs maksāt par to! Cita varianta īsti neredzu!
Nu kaut kādas baumas bija. Cik reālas nezinu. Ja tiešām fināls būs Krievijā, tad undercard cīņa Vlasovs vs Briedis ir reāla.
, 2018-03-12 19:07, pirms 6 gadiem
arch122 rakstīja: Nu kaut kādas baumas bija. Cik reālas nezinu. Ja tiešām fināls būs Krievijā, tad undercard cīņa Vlasovs vs Briedis ir reāla.
atradu tādu info svaigāko, kaut kas tur vel notiek vel, izrādās ukraiņi ar ieslēdzās cīņā par maču. Tāpēc supersērijas mājas lapā vel nav oficāli izzinots fināla vieta un laiks, bet nu viss būs skaidrs nedēļas beigās, cik var vilkt. Un Briedis nedēļas beigās ziņos arī :
Вероятность проведения боя Усик – Гассиев в...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Raiens Garsija
3

Garsija pret Heiniju: kā šāda boksa cīņa vispār tiek pieļauta?

Naktī uz svētdienu (pēc Latvijas laika) Ņujorkā norisināsies cīņa par WBC čempiona titulu vieglajā svarā starp čempionu Devinu Heiniju un izaicinātāju Raienu Garsiju. Garsija, par kura mentālo gatavību cīņai uzdoti daudzi jautājumi, par 1.3kg pārsniedza svara limitu, taču abas puses vienojušās, ka cīņa tāpat notiks, bet Garsijam nāksies samaksāt krietnu summu par pārsniegto svaru - pusmiljonu par katru mārciņu jeb 1.5 miljonus dolāru. Tā vismaz tiek stāstīts publiski, kamēr aizkulisēs tiek piesaukts, ka soda nauda būs mazāka (600 tūkstoši). Taču joprojām aktuāls ir jautājums, kā šāda cīņa, ņemot vērā Garsijas dīvaino izturēšanos un aizdomas par mentālās veselības problēmām, vispār tiek pieļauta?
Deontejs Vailders un Edijs Hērns. Foto: Mark Robinson / Matchroom Boxing
1

Lielais bokss 1. jūnijā: visu titulu apvienošanas cīņa un promouteru 5 pret 5 sērija

Oficiāli prezentēts boksa cīņu šovs 1. jūnijā, kas notiks Rijādā, Saūda Arābijā. Tā galvenais notikums būs visu titulu apvienošanas cīņa pussmagā svara kategorijā starp Dmitriju Bivolu un Arturu Beterbijevu, krievu bokseriem, kuri tagad tiek pieteikti kā attiecīgi Kirgizstānas un Kanādas pārstāvji, taču tiks piedāvāts arī unikāls "undercard" - pieci slavenā promoutera Edija Hērna boksera piecās cīņās sacentīsies pret cita ietekmīga promoutera Frenka Vorena pieciem bokseriem.
Foto: Latvijas Boksa federācija

Latvijas jaunie bokseri atkārto valsts medaļu rekordu Eiropas U19 čempionātā

Latvijas jaunie bokseri guvuši panākumus Eiropas U19 čempionātā Horvātijā, kur tika pie vienas sudraba un divām bronzas medaļām, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Boksa federācijā.