Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Boksa medijs "The Ring": "Supersērija turpināsies, tikai ar aizkavēšanos"

Boksa medijs "The Ring": "Supersērija turpināsies, tikai ar aizkavēšanos"
Mairis Briedis. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Prestižais boksa medijs „The Ring” decembra ievadā vēstīja par Pasaules boksa Supersērijas finansiālajām problēmām un neizpildītajām saistībām, kas pat apdraudot turnīra turpmāku norisi, bet šobrīd „The Ring” ziņo, ka Supersērija ir tikusi galā ar šiem draudiem un plāno pusfinālu norisi, tiesa, vēlāk nekā līgumos paredzēts un sākotnēji plānots.

„The Ring” decembrī ziņoja, ka Supersērijas vadība nokļuvusi nepatīkamās pozīcijās un cīnās ar vairākām problēmām, ieskaitot finansiālo saistību nokārtošanu pret bokseriem un neskaidrībām par investoriem. Portāls Sportacentrs.com pirms divām dienām, desmitā janvāra vakarā, ieguva apstiprinājumu no poļu boksera Kšištofa Glovacka, ka arī viņš vēl nav saņēmis līgumā paredzēto prēmiju par uzvaru ceturtdaļfinālā, un arī par cīņas ar Mairi Briedi norises vietu un laiku viņš vēl nebija drošs, kamēr WBSS preses dienests ilgstoši izvairījās no šo jautājumu apspriešanas.

„The Ring”, atsaucoties uz saviem avotiem, vēsta, ka Supersērija šobrīd virzās uz priekšu un draudi par turnīra izjukšanu ir mazinājušies. Tiesa, notikusi neplānota aizkavēšanās, jo Supersērijas dalībnieku līgumos bija paredzētas pusfināla cīņas februāra un marta mēnešos, bet tagad esot skaidrs, ka tas nenotiks. Tā vietā Supersērijas vadība tēmē uz aprīli un maiju kā pusfinālu norises laikiem.

Tiek vēstīts, ka trīs svara kategorijās paredzētie seši pusfināli tiks izspēlēti trīs šovos, turklāt „The Ring” avoti kā iespējamību piemin arī pusfinālu aizvadīšanu vasaras sākumā. Konkrēti datumi tiek piesaukts supervieglā svara kategorijā, kur Džoša Teilora-Ivana Barančika un Redžisa Progreisa-Kirila Reliha cīņas tiek plānotas 11. vai 18. maijā Glāzgovā. Pārējiem pusfināliem „The Ring” iespējamos datumus nemin, taču norāda, ka Maira Brieža un Glovacka cīņa norisinātos vienā vakarā ar otru šīs svara kategorijas pusfinālu (Dortikoss pret Tabiti). Par šīs cīņas norises vietu kā ticamākais variants tiek uzskatīta Rīga, šādus mājienus Latvijas medijos devis WBSS izpilddirektors Kalle Zauerlands, kā arī Glovackis aizvakar atzina, ka šobrīd noskaņojas tieši šādai iespējai.

Lai arī „The Ring” šodienas publikācijā par Supersērijas otrās sezonas noslēgšanos ir daudz optimistiskāks noskaņojums, tiek norādīts, ka apmēram divus mēnešus ilgā pusfinālu aizkavēšanās Supersērijai ir nepatīkams apstāklis vairāku iemeslu dēļ. Ne tikai tiek novilcināta 12 pusfinālistu nākamā cīņa, bet arī tiek radītas bažas par sastāva nokomplektēšanu nākamajai sezonai, jo bokseri un viņu aģenti tomēr tika aicināti uz Supersēriju ar solījumiem, ka cīņas tiks aizvadītas regulāri, proti, ik pēc apmēram četriem mēnešiem. Tāpat arī aizkavēšanās traucē sarunās par raidtiesību pārdošanu. Galu galā, Supersērijas oriģinālajos plānos bija finālu aizvadīšana jau maijā.

Taču „The Ring” arī uzsver acīmredzamo – šāds turnīrs mūsdienu profesionālajā boksā ir liels retums, un tā rīkošana šobrīd pamatīgi ieplaisājušajā sporta veidā ir patīkama pārmaiņa. Boksa medijs arī uzsver, ka Supersērijas formāta turnīra sarīkošana ir ļoti grūts pasākums, līdz ar to lielākas un mazākas problēmas ir saprotama parādība. Kā vēsta „The Ring”, šobrīd izskatoties, ka problēmas ir atstātas pagātnē.

Izmantotie resursi:
https://www.ringtv.com/552199-world...


, 2019-01-12 22:00, pirms 5 gadiem
Tas var būt glābiņš Brieža karjerai. Būs vairāk laika sadakterēt vecās traumas un vel sagatavoties. Ar tām roku traumām, Briedim pret Glovacki neies cauri tik vienkārši.
, 2019-01-13 11:06, pirms 5 gadiem
Basketbola_experts rakstīja: Tas var būt glābiņš Brieža karjerai. Būs vairāk laika sadakterēt vecās traumas un vel sagatavoties. Ar tām roku traumām, Briedim pret Glovacki neies cauri tik vienkārši.
Iespējams, tāda arī ir tā doma. Turnīra rīkotājs ir Maira promouteris, līdz ar to Mairis pirmais zina visus datumus, kad notiks cīņas un var attiecīgi pieskaņot ārstēšanos/sagatavošanos.
Deontejs Vailders un Edijs Hērns. Foto: Mark Robinson / Matchroom Boxing

Lielais bokss 1. jūnijā: visu titulu apvienošanas cīņa un promouteru 5 pret 5 sērija

Oficiāli prezentēts boksa cīņu šovs 1. jūnijā, kas notiks Rijādā, Saūda Arābijā. Tā galvenais notikums būs visu titulu apvienošanas cīņa pussmagā svara kategorijā starp Dmitriju Bivolu un Arturu Beterbijevu, krievu bokseriem, kuri tagad tiek pieteikti kā attiecīgi Kirgizstānas un Kanādas pārstāvji, taču tiks piedāvāts arī unikāls "undercard" - pieci slavenā promoutera Edija Hērna boksera piecās cīņās sacentīsies pret cita ietekmīga promoutera Frenka Vorena pieciem bokseriem.
Foto: Latvijas Boksa federācija

Latvijas jaunie bokseri atkārto valsts medaļu rekordu Eiropas U19 čempionātā

Latvijas jaunie bokseri guvuši panākumus Eiropas U19 čempionātā Horvātijā, kur tika pie vienas sudraba un divām bronzas medaļām, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Boksa federācijā.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).