Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Formens: "Ali viņa ziedu laikos varēja uzvarēt tikai ar šauteni..."

Formens: "Ali viņa ziedu laikos varēja uzvarēt tikai ar šauteni..."
Muhameds Ali nokautē Džordžu Formenu
Foto: sportofboxing.com

Leģendārais amerikāņu bokseris Džordžs Formens (76-5, 68KO), kuram 10.janvārī apritēja 65 gadi, uzskata, ka brāļiem Kļičko septiņdesmitajos gados būtu klājies grūtāk. Viņš arī pajokoja, ka leģendāro Muhamedu Ali viņa ziedu laikos varēja uzvarēt vien ar šauteni.

"Tas, ka smagsvaros amerikāņiem jau septiņus gadus nav čempiona, ir skumji. Cilvēki grib redzēt tādus nokautus, kādi ir vien smagsvaros. Vajadzīgi tādi bokseri, kādi bija manā laikā kopā ar Muhamedu Ali, Džo Freizeru un Kenu Nortonu. Vai vēl pirms tam, kad bija Džo Lūiss un Makss Šmelings. Vai tādi kā Maiks Taisons," sacīja Formens.

"Brāļi Kļičko ir motivējošas personības. Ar savu uzvaru sēriju viņi provocē, rada iespaidu, ka neviens viņus nevar uzvarēt," piebilda leģendārais bokseris. "Neesmu pārliecināts, ka tā tas būtu, ja viņi būtu septiņdesmito gadu bokseri."

"Kļičko būtu lielas problēmas ar Freizeru, kurš vienmēr gāja uz priekšu. Līdzīgi būtu ar Taisonu, kura cīņas stils bija līdzīgs tam, ko izmantoja Freizers. Muhamedu Ali viņa ziedu laikos varēja uzvarēt tikai ar šauteni nevis dūrēm. Ja viņam nebūtu trīs gadu piespiedu pārtraukums viņa pārliecības dēļ, viņš noteikti būtu labojis visus rekordus. Viņš noteikti būtu aizstāvējis pasaules čempiona titulu tikpat daudz reižu (25 – aut.) kā Džo Lūiss," pārliecību pauda Formens, kurš pret Ali cīnījās 1974.gadā Zairā (tagad – Kongo) leģendārā "Rumble in the jungle" cīņā, piekāpjoties ar nokautu astotajā raundā un piedzīvojot pirmo zaudējumu karjerā.

Izmantotie resursi:
Nachrichten und aktuelle Informationen aus...


, 2014-01-12 00:57, pirms 10 gadiem
tukša muldēšana par tēmu, kad mēs bijām zāle bija zaļāka! Katrai leģendai savs laiks un salīdzināt leģendas savā starpā ir mazākais neobjektīvi!
, 2014-01-12 01:14, pirms 10 gadiem
M I K U C I S rakstīja: tukša muldēšana par tēmu, kad mēs bijām zāle bija zaļāka! Katrai leģendai savs laiks un salīdzināt leģendas savā starpā ir mazākais neobjektīvi!
Lūdzu raksti bez iztrūkstošiem vārdiem, citādāk jāpārlasa vairākas reizes tevis rakstītais.
Un viņš visu saka pareizi, mūsdienās boksā tieši smagsvariem ir ļoti zems līmenis. Nav neviens cienīgs, kas varētu cīnīties ar brāļiem. Labi it kā ir Hejs, taču tur jau ir cits stāsts. Un būsim reālie visi viņa pieminētie bokseri varētu uzvarēt brāļus.
, 2014-01-12 01:55, pirms 10 gadiem
Atļaušos nepiekrist!
Gan pats sports kā zinātne, gan medicīna, gan treniņmetodika pa šiem 40 gadiem ir attīstijusies ļoti strauji. Ja ir interese, netā var praktiski jebkurai sporta disciplīnai salīdzināt rezultātus 70-tajos un tagad. Progress ir milzīgs.
Tas pats ir boksā. Ja paskatās ierakstus ar Ali vai Formena cīņām, var maldīgi likties, ka tie, lūk, ir īsti vīri, kas nevairās sist un atrauties "pa purnu". Ierakstos to ir tā grūti izvērtēt, bet mūsdienu bokseri sit daudz spēcīgāk, ir ātrāki un ar daudz labāku "duhalku". Ja būtu iespējams sarīkot Kļičko un Ali (labākajos gados) cīņu, esmu pārliecināts, ka Kļičko pārliecinoši vinnētu pēc punktiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-01-12 11:25, pirms 10 gadiem
Atceroties, ka Ukraina atradās Padomju Savienības sastāvā, brāļiem noteikti, noteikti, noteikti būtu klājies sūrāk un grūtāk, bet ne jau Ali dēļ.
, 2014-01-12 13:47, pirms 10 gadiem
mnbvc rakstīja: tajos formena laikos sitiena speks bija nozelojams. atliek paskatities to pasu ali un formena ciju, kur ali pusi macu ar nolaistam rokam apzinati lida sturi vai pie virvem. viens otram dod galva 100 sitienus, bet nekrit. muzdienas smagsvaros ielein sturi ar nolaistam rokam un tevi izslegs ar vienu sitienu. sportistus ar farmacijam padara par parcilvekiem un tas ir visas jomas. tadi punduri ka dzo freizesrs smagsaros neviena vairs nav un pret klicko vins izskatitos nevis labi, bet vienkarsi nozelojami
Tieši vakar Tevis pieminētās cīņas labākos momentus noskatījos. Vīri 15 raundus viens otram dauza sejas, bet asinis un zilumu nav vispār. Savukārt kā izskatās Kļičko preinieki pēc 9 raundiem?
';
, 2014-01-14 17:39, pirms 10 gadiem
Nu to gan nevarētu teikt tik vienpusīgi.
Bokseri tajos gados bija riktīgi sīksti.
Tas pats Foremans 1974 gadā zaudēja Ali, kad Ali bija salīdzinoši sliktā formā, bet Foremans izcilā. Pēc 17 gadiem kad bija krietni sliktākā formā sagādāja lielas problēmas 12 raundu cīņā Holifildam, kas tobrīd bija savos pašos spēka gados, un Holīfilds , būdams daudz sliktākā formā, un savas karjeras totālā norietā, dažus gadus atpakaļ cīnījās pret augstākajiem smagsvaru reitinga bokseriem, kā arī 12 raundu sīvā cīņā par čempiona titulu pret Valūjevu, kuru es gan uzskatu, ka viņš arī uzvarēja, vnk tiesnešu intereses bija citas...
vai tas neliek padomāt bokseris, kas bija savā labākaja formā septiņdesmitajos (pie tam zaudēja Ali, kas tobrīd nebija savā 60 gadu līmenī, kas bija daudz augstāks) - esot sliktā formā sagādā problēmas deviņdesmito gadu leģendai - kas būdams savukārt karjeras norietā sagādā problēmas top bokseriem tikai dažus gadus atpakaļ? loģika norāda, ka nemaz tik švaki 60/70 gadu bokseri nebija....
Ralfs Vilcāns. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing
5

Vilcāns nokautē pretinieku un Minhenē izcīna WBA pussmagā svara jostu

Viens no Latvijas vadošajiem bokseriem Ralfs Vilcāns (16-1, 6 KO) vakar Minhenē trešajā raundā nolika uz dēļiem albāņu izcelsmes Vācijas sportistu Šefatu Isufi (38-4-2, 24 KO), izcīnot Pasaules boksa asociācijas (WBA) Eiropas čempiona jostu pussmagā svara kategorijā.
Raiens Garsija un Devins Heinijs. Foto: Adam DelGiudice/USA Today Sports/Scanpix
9

Garsija ar trim nokdauniem pārsteidz boksa pasauli un pieveic Heiniju

Raiens Garsija (25-21, 20 KO) trīsreiz nolika uz dēļiem Devinu Heiniju (31-1, 15 KO), nopelnot uzvaru tiesnešu piešķirto punktu vērtējumā. Amerikānis gan neizcīnīja Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona titulu vieglajā svarā, jo pārsniedza noteiktā svara robežas.
Raiens Garsija
5

Garsija pret Heiniju: kā šāda boksa cīņa vispār tiek pieļauta?

Naktī uz svētdienu (pēc Latvijas laika) Ņujorkā norisināsies cīņa par WBC čempiona titulu vieglajā svarā starp čempionu Devinu Heiniju un izaicinātāju Raienu Garsiju. Garsija, par kura mentālo gatavību cīņai uzdoti daudzi jautājumi, par 1.3kg pārsniedza svara limitu, taču abas puses vienojušās, ka cīņa tāpat notiks, bet Garsijam nāksies samaksāt krietnu summu par pārsniegto svaru - pusmiljonu par katru mārciņu jeb 1.5 miljonus dolāru. Tā vismaz tiek stāstīts publiski, kamēr aizkulisēs tiek piesaukts, ka soda nauda būs mazāka (600 tūkstoši). Taču joprojām aktuāls ir jautājums, kā šāda cīņa, ņemot vērā Garsijas dīvaino izturēšanos un aizdomas par mentālās veselības problēmām, vispār tiek pieļauta?