Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Vailders: "Džošua komanda tagad burtiski lūdzas, lai piekrītu cīņai"

Vailders: "Džošua komanda tagad burtiski lūdzas, lai piekrītu cīņai"
Deontejs Vailders. Foto: Action Images via Reuters/Scanpix

ASV bokseris Deontejs Vailders, WBC čempions smagsvariem, populārajā Džo Rogana podkastā pastāstīja, ka pārējo trīs smagsvaru čempiona jostu īpašnieks Entonijs Džošua pēkšņi izrādot lielu interesi par viņu savstarpējo cīņu un Džošua komanda ir lūgusies, lai tikai Vailders piekristu uzsākt sarunas.

Deintejs Vailders pirms nedēļas aizvadīja cīņu pret Taisonu Fjūriju, kas beidzās ar diskutablu neizšķirtu un izpelnījās boksa apskatnieku un līdzjutēju atzinību. Fiksētais neizšķirts nozīmēja, ka revanša cīņa būtu loģisks turpinājums, un abi bokseri publiski ir pieļāvuši šādu iespēju. Vailders gan ir saņēmis piedāvājumu Entonija Džošua, WBA, IBF un WBO smagsvaru čempiona, par universālā čempiona noskaidrošanu aprīlī.

„Tagad viņi burtiski lūdzas mani,” sacīja Vailders par Džošua piedāvājumu. „Viņa komanda pēkšņi sākusi uzņemt kontaktus, cenšas sazināties. Viņam bija šāda iespēja iepriekš. Džošua bija daudzas iespējas – viņš varēja cīnīties ar Luisu Ortisu, viņš varēja cīnīties ar mani, viņš varēja dabūt iespēju cīņai pret Taisonu Fjūriju.”

„Taču cilvēki vēlas zināt, kurš ir labākais,” turpināja Vailders. „It īpaši tagad pēc manas cīņas ar Fjūriju. Un es visu laiku cenšos parādīt cilvēkiem, kurš ir labākais. Turpināšu sevi saukt par labāko bokseri pasaulē tik ilgi, kamēr kāds mani pieveiks.”

Džošua un Vaildera komandas gada pirmajā pusē aizvadīja sarunas par viņu cīņu, taču šīs sarunas tika pārtrauktas, abām pusēm vainojot vienai otru. Pēc Fjūrija un Vaildera cīņas abi ringā esošie bokseri dažus mirkļus pēc savstarpējas dūru krustošanas skaļi pasmējās par Džošua, norādot, ka viņš nav vēlējies cīnīties ar tik augsta līmeņa pretinieku.

Džošua tagad nākamā cīņa paredzēta 13. aprīlī Vemblijā, taču pagaidām tikai rezervēts stadions un datums, bet pretinieks nav nosaukts. Džošua promouters Edijs Hērns britu medijiem norādījis, ka Džošua pretinieks atkarīgs no Vaildera lēmuma: „Vailders pavisam noteikti ir mūsu pirmā un vislabākā izvēle. Entonijs tad kļūs par neapstrīdēto čempionu, un manuprāt, būtu godīgi, ja tad iespēja tiktu Fjūrijam.”

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/boxing/46...


, 2018-12-11 21:58, pirms 5 gadiem
Ja pirms gada likās, ka Vailders uzvarētu Džošua, tad pēc šīs cīņas esmu pat vairāk kā pārliecināts, ka Joshua Vailderu uzvarētu, pat a nokautu, nevis pēc punktiem. Bet šajai cīņai mīnuss ir tāds, ka abi bokseri vēlas cīņu aizvadīt savā valstī, kas, manuprāt, būs liels šķērslis sarunās par šīs cīņas izveidi
, 2018-12-11 22:28, pirms 5 gadiem
Gūža rakstīja: Ja pirms gada likās, ka Vailders uzvarētu Džošua, tad pēc šīs cīņas esmu pat vairāk kā pārliecināts, ka Joshua Vailderu uzvarētu, pat a nokautu, nevis pēc punktiem. Bet šajai cīņai mīnuss ir tāds, ka abi bokseri vēlas cīņu aizvadīt savā valstī, kas, manuprāt, būs liels šķērslis sarunās par šīs cīņas izveidi
Vot vajag kā Fjūrijs - tam vienalga kur boksēt. Aizbrauca uz Ameriku.
Džošua arī beidzot vajadzētu ārpus savas Anglijas uzboksēt. Ja Džošuā ir labāks, tad nevajadzētu būt dižai starpībai kur boksēt.
, 2018-12-12 08:33, pirms 5 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Vot vajag kā Fjūrijs - tam vienalga kur boksēt. Aizbrauca uz Ameriku.
Džošua arī beidzot vajadzētu ārpus savas Anglijas uzboksēt. Ja Džošuā ir labāks, tad nevajadzētu būt dižai starpībai kur boksēt.
Un, vai tas nāca Fūrija karjerai par labu?? Tika nozagta uzvara! Loģiski, ka Joshua negrib boksēt ārpus savas valsts, jo saprot, kādas ir boksa aizkulises...
, 2018-12-12 10:22, pirms 5 gadiem
Arī par sliktu nenāca, nākamais honorārs būs ievērojami lielāks
, 2018-12-12 10:36, pirms 5 gadiem
jaunaisjaunais rakstīja: Arī par sliktu nenāca, nākamais honorārs būs ievērojami lielāks
Par to gan es šaubos, jau pirmajā cīņā tiešraidi esot nopirkuši vien 300k cilvēku, kas ir ļoti mazs skaitlis tādai boksa cīņai.
, 2018-12-12 19:22, pirms 5 gadiem
Tās nav Fjurija problēmas.

Turklāt, ja revanšs notiks Anglijā, honorāri būs pavisam citi.
Raiens Garsija
3

Garsija pret Heiniju: kā šāda boksa cīņa vispār tiek pieļauta?

Naktī uz svētdienu (pēc Latvijas laika) Ņujorkā norisināsies cīņa par WBC čempiona titulu vieglajā svarā starp čempionu Devinu Heiniju un izaicinātāju Raienu Garsiju. Garsija, par kura mentālo gatavību cīņai uzdoti daudzi jautājumi, par 1.3kg pārsniedza svara limitu, taču abas puses vienojušās, ka cīņa tāpat notiks, bet Garsijam nāksies samaksāt krietnu summu par pārsniegto svaru - pusmiljonu par katru mārciņu jeb 1.5 miljonus dolāru. Tā vismaz tiek stāstīts publiski, kamēr aizkulisēs tiek piesaukts, ka soda nauda būs mazāka (600 tūkstoši). Taču joprojām aktuāls ir jautājums, kā šāda cīņa, ņemot vērā Garsijas dīvaino izturēšanos un aizdomas par mentālās veselības problēmām, vispār tiek pieļauta?
Deontejs Vailders un Edijs Hērns. Foto: Mark Robinson / Matchroom Boxing
1

Lielais bokss 1. jūnijā: visu titulu apvienošanas cīņa un promouteru 5 pret 5 sērija

Oficiāli prezentēts boksa cīņu šovs 1. jūnijā, kas notiks Rijādā, Saūda Arābijā. Tā galvenais notikums būs visu titulu apvienošanas cīņa pussmagā svara kategorijā starp Dmitriju Bivolu un Arturu Beterbijevu, krievu bokseriem, kuri tagad tiek pieteikti kā attiecīgi Kirgizstānas un Kanādas pārstāvji, taču tiks piedāvāts arī unikāls "undercard" - pieci slavenā promoutera Edija Hērna boksera piecās cīņās sacentīsies pret cita ietekmīga promoutera Frenka Vorena pieciem bokseriem.
Foto: Latvijas Boksa federācija

Latvijas jaunie bokseri atkārto valsts medaļu rekordu Eiropas U19 čempionātā

Latvijas jaunie bokseri guvuši panākumus Eiropas U19 čempionātā Horvātijā, kur tika pie vienas sudraba un divām bronzas medaļām, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Boksa federācijā.