Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Dortikoss pēc cīņas pret Briedi pāries uz smagsvariem, Ļebedevs beidz karjeru

Rolands Eliņš

Dortikoss pēc cīņas pret Briedi pāries uz smagsvariem, Ļebedevs beidz karjeru
Endrjū Tabiti un Juniers Dortikoss IBF titulcīņā Rīgā. Foto: World Boxing Superseries

Kubas bokseris Juniers Dortikoss, kurš ir Maira Brieža pretinieks Pasaules boksa Supersērijā, Floridas izdevumam „El Nuevo Herald” norādījis, ka pēc fināla izmēģinās savus spēkus smagsvaros. Savukārt krievu bokseris Deniss Ļebedevs paziņojis, ka noslēdz profesionālo karjeru un attiecīgi atbrīvo WBA "Super" čempiona titulu.

„Mana pāreja uz smagsvaiem notiks pēc Supersērijas beigām, tas ir pilnīgi skaidrs,” sacīja Juniers Dortikoss, kurš jūnija vidū Rīgā pusfinālā nokautēja amerikāni Endrjū Tabiti un kļuva par Brieža pretinieku finālā. „Tas notiks neatkarīgi no tā, kas notiks finālā. Taču vispirms man ir jāuzvar Supersērijā un jāiegūst Muhameda Ali vārdā nosauktā balva. Pagājušais gads man bija ļoti grūts, un tagad man nepieciešams kaut kas pozitīvs, par ko pasmaidīt.”

1.91m garais Dortikoss (24-1) līdz šim cīnījies pirmajā smagajā svara kategorijā, kurā iepriekš bija pasaules čempions WBA versijā un Rīgā ieguva pasaules čempiona titulu IBF versijā. Dortikoss pazīstams ar savu iesauku „KO doktors”, jo no savām 24 uzvarām 22 guvis ar nokautu. Pārejot uz smagsvariem, viņš grasās sekot Supersērijas pirmās sezonas finālistu Oleksandra Usika un Murata Gasijeva pēdās, kuri savas debijas cīņās smagsvaros gan vēl nav aizvadījuši.

Jūnija vidū Brieža proumouters Kalle Zauerlands intervijā apsprieda iespēju par Brieža pacelšanos uz smagsvaru kategoriju, norādot, kas tas būs tikai paša Brieža ziņā, nevis promoutera, taču viņš Briedim noteikti saskata iespējas arī finansiāli krietni pievilcīgākajā smagsvaru divīzijā.

„Es un Briedis esam labākie kruizeru svara kategorijas pārstāvji pasaulē,” par latviešu bokseri izteicās Dortikoss. „Taču es pats domāju, ka esmu labākais starp visiem. Zinu, ka fināls var notikt Brieža mājās, taču man vienmēr ir paticis aizvadīt augstākā līmeņa cīņas ārpus Maiami. Labāk lai apkārtējo spiediens ir uz viņu, nevis uz mani.”
Dortikosa un Brieža cīņa paredzēta rudenī, par tās norises vietu Supersērijas vadība joprojām izskata piedāvājumus un meklē iespējas, taču Rīga patiešām ir viens no norises vietas variantiem.

Briedis līdz šim aizvadījis cīņu pret vienu Kubas bokseri – pirms gandrīz diviem gadiem viņš Rīgā Supersērijas pirmās sezonas ceturtdaļfinālā pieveica Maiku Peresu. Brieža un Dortikosa cīņa paredzēta par trim čempiona jostām – viņiem piederošajām IBF un WBO jostām, un savu akceptu devusi arī WBC, apsolot, ka tās pasaules čempiona josta būs Supersērijas finālā.

Iespējams, ka finālā parādīsies arī ceturtā lielā pasaules čempiona josta, proti, WBA „Super” čempiona tituls. Līdzšinējais pasaules čempions WBA versijā Deniss Ļebedevs šodien paziņoja par boksera karjeras beigām, attiecīgi atstājot savu titulu vakantu. Iespējams, ka WBA šo titulu piešķir francūzim Arsēnam Gulamirjanam, pašreizējam „vienkāršajam” čempionam WBA versijā, kuram bija paredzēta cīņa ar Ļebedevu, bet iespējams arī, ka Supersērija piepildīs savu mērķi un panāks, ka finālā būs visas četras čempionu jostas.

„Pienācis laiks man atstāt profesionālo sportu,” savā sociālo tīklu ierakstā pavēstīja 39 gadus vecais Ļebedevs (32-2-1), kurš iepriekš bija spējis apvienot IBF un WBA titulus un vēl pirms gadiem tika uzskatīts par labāko aktīvu bokseri šajā svara kategorijā, izcīnot uzvaras pār Roju Džounsu un Džeimsu Touniju.. „Kā īsts vīrietis, vīrs un tēvs man šobrīd ir jāparūpējas par savu ģimeni un jāvelta uzmanība saviem tuvākajiem.”

Ļebedevs savu pēdējo cīņu aizvadīja pagājušā gada novembrī, pieveicot amerikāni Maiku Vilsonu. Pēc tam Ļebedevs bez cīņas ieguva Oleksandra Usika atbrīvoto WBA titulu.

Izmantotie resursi:
https://www.elnuevoherald.com/depor...
https://www.elnuevoherald.com/depor...
https://www.instagram.com/denislebe...

     [+] [-]

, 2019-07-11 18:54, pirms 5 gadiem
Briedim ari vajadzetu...tomer cipari citi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2019-07-11 20:20, pirms 5 gadiem
Vai tad viņam uzvaras gadījumā vispirms nebūs jācīnās ar Glovacki?

  +3 [+] [-]

, 2019-07-11 21:14, pirms 5 gadiem
pohuj to glovacki kaut kads bomzis

  +1 [+] [-]

, 2019-07-11 22:20, pirms 5 gadiem
Var arī nepāriet, var tikt pārnests...

  +2 [+] [-]

, 2019-07-11 22:27, pirms 5 gadiem
petravicus rakstīja: Vai tad viņam uzvaras gadījumā vispirms nebūs jācīnās ar Glovacki?
Tas ir WBO ieteikums, lai saglabātu WBO jostu. Ja pāriet uz smagsvariem, tāpat jostas tiek citiem, tā ka, tādā gadījumā tāda cīņa ar Glovacki bijusi nebijusi. Varbūt vienīgi Glovackis atkal tiktu nominēts par pagaidu jostas īpašnieku. Tas gan būtu komiski- zaudējis jau 2 cīņas pēdējos gados un vēl uz jostām pretendē.

  -1 [+] [-]

, 2019-07-11 23:08, pirms 5 gadiem
Didziz rakstīja: Tas ir WBO ieteikums, lai saglabātu WBO jostu. Ja pāriet uz smagsvariem, tāpat jostas tiek citiem, tā ka, tādā gadījumā tāda cīņa ar Glovacki bijusi nebijusi. Varbūt vienīgi Glovackis atkal tiktu nominēts par pagaidu jostas īpašnieku. Tas gan būtu komiski- zaudējis jau 2 cīņas pēdējos gados un vēl uz jostām pretendē.
Tu pareizi saki, esi atkodis mūsdienu boksa būtību!
Ja Ļebeģevs ir prom, bet Briedis un Dortikoss pāriet uz smagsvariem, glovackis nekavējoties kļūst par ABSOLŪTO ČEMPIONU VISĀS VERSIJĀS!!!

     [+] [-]

, 2019-07-11 23:47, pirms 5 gadiem
Bludnij sin Masķera TAEKWONDO rakstīja: Tu pareizi saki, esi atkodis mūsdienu boksa būtību!
Ja Ļebeģevs ir prom, bet Briedis un Dortikoss pāriet uz smagsvariem, glovackis nekavējoties kļūst par ABSOLŪTO ČEMPIONU VISĀS VERSIJĀS!!!
Par ko tu runaa? Ar kadaam tiesibam vinam jostas pienaktos? Ja butu scenarijz kuraa gan Briedis, gan Dortiks pariet uz smagsvariem, tad butu sadaliti paari, kuri cinitos par katru jostu atseviski. Un brivas butu tikai 3 jostas shaa kaa taa.