Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Ļebedevs uzveic Kalengu un nosargā WBA titulu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Ļebedevs uzveic Kalengu un nosargā WBA titulu
Deniss Ļebedevs (no kreisās) uzvarā pār Juri Kajambre Kalengu
Foto: allboxing.ru

Maskavā (Krievijā) notiekošajā boksa vakarā savu WBA pasaules čempiona titulu boksā pirmajā smagajā svarā (-90,7 kg) nosargāja krievu bokseris Deniss Ļebedevs (27-2, 20 KO), kurš divpadsmit raundu cīņā pēc punktiem uzveica Franciju pārstāvošo pagaidu WBA čempionu Juri Kajambri Kalengu (21-2, 14 KO).

Trīsdesmit piecus gadus vecais Deniss Ļebedevs par obligāto WBA pirmā smagā svara čempionu kļuva 2012. gada decembrī, ceturtajā raundā nokautējot kolumbieti Santanderu Silgado (25-3, 20 KO). Pēc tam viņš šo titulu aizstāvēja vien vienu reizi.

Arī titula pretendents, divdesmit septiņus gadus vecais pagaidu WBA čempions, Franciju pārstāvošais Kongo sportists Juri Kajambre Kalenga savu titulu ieguva pērnā gada jūnijā, bet pēc tam to nosargāja pēc dažiem mēnešiem, līdz ar to saglabājot tiesības brīdī, kad izveseļosies Ļebedevs, cīnīties ar viņu.

Pirmās vijoles lomu uzņēmās Deniss Ļebedevs, bet Kajambres Kalengas sniegums ringā bija nestabils, liekot akcentu uz pretuzbrukumiem, taču ceturtā raunda izskaņā Francijas bokserim izdevās aizsūtīt nokdaunā Ļebedevu, šokējot ne tikai Krievijas boksa līdzjutējus, bet arī pašu krievu bokseri.

Neskatoties uz izlaisto sitienu, Ļebedevs ātri atguvās no nokdauna un spēja turpināt cīņu. Nākamie divi raundi aizritēja līdzvērtīgā cīņā, bet septītajā raundā nokdaunā pabija Kalenga. Atlikušajā mača daļā iniciatīvu atkal pārņēma Deniss, bet jāatzīmē, ka Kalenga izdevās arī daži bīstami pretuzbrukumi, bet tie nedeva gaidīto rezultātu.

Pēc atboksētajiem divpadsmit raundiem sānu tiesneši ar vienbalsīgu lēmumu pēc punktiem (116-111, 115-112 un 115-111) uzvaru atdeva Denisam Ļebedevam, kuram šī bija jau otrā uzvara pēc kārtas. Savukārt Juri Kajambrem Kalengam šis bija tikai otrais zaudējums karjerā (pirmo zaudējuma viņam sarūpēja latvietis Artūrs Kuļikauskis (15-24-5, 7KO)), kas pārrāva viņam piecu cīņu uzvaru sēriju.

Izmantotie resursi:
BoxRec Boxing Records

     [+] [-]

, 2015-04-11 19:17, pirms 9 gadiem
Drīz jau varētu mūsu Mairis stāties pretī šim slāvam, aiz Zilupes robežām. Bet pašlaik man ir grūti redzēt uzvaru par labu Mairim šajā cīņā, jo Mairim ir pagaidām vēl ir švaka aizsardzība - ne pārāk labs head movements, ļoti vienkārša, europēiska stāja un diezgan švaka kāju darbība. Attiecīgi pret šādu aizsardzību, Ļebedevs varētu laist iekšā pat akcentētas 4 vai 6 sitienu kombinācijas, kas,manuprāt, salauztu Mairi. Bet ir vēl laiks šo to pamainīt Mairim tehnikā. Cerams, ka viss Mairim izdosies

     [+] [-]

, 2015-04-12 00:29, pirms 9 gadiem
Piekritu par aizsardzibu,ko ari piemineeja komentetaji no pedejas cinas,head movement and defence Bet ari Mairis ir no tiem,kas labarat uznem sitienu ,lai nozemetu savu 1-2 cross