Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Beljū par WBC titulu: "Pagaidīšu, kurš uzvarēs Brieža un Huka cīņā"

Beljū par WBC titulu: "Pagaidīšu, kurš uzvarēs Brieža un Huka cīņā"
Tonijs Beljū un Deivids Hejs
Foto: Reuters/Scanpix

Pasaules čempions pirmajā smagā svara kategorijā WBC versijā brits Tonijs Beljū intervijā "Boxing Monthly" izdevumam norādījis, ka situāciju par čempiona jostas saglabāšanu ar WBC apspriedīs tikai pēc latviešu boksera Maira Brieža un Marko Huka cīņas pirmajā aprīlī par pagaidu čempiona titulu.

Lielbritānijas bokseris Tonijs Beljū par WBC čempionu kļuva pagājušā gada maijā, pieveicot Ilungu Makabū. Lai arī obligātā titula pretendenta tiesības izcīnīja Mairis Briedis, Beljū izvēlējās rudenī titulu aizstāvēt pret 37 gadus veco amerikāni B. Dž. Floresu, bet pēc tam tika pie ienesīgās cīņas pret Deividu Heju citā svara kategorijā, kurā arī viņš uzvarēja. Pēc šīs uzvaras Beljū popularitāte pacēlusies zenītā, un viņš savā potenciālo nākamo pretinieku sarakstā iekļauj daudzus slavenus uzvārdus smagsvaru kategorijā, taču arī WBC pirmā smagā svara čempionu jostu nevēlas atdot.

"Mana kopējā nostāja ar WBC ir tāda, ka es esmu ļoti lepns būt WBC čempions," sacīja Beljū plašā intervijā "Monthly Boxing". "Es apsēdīšos pie viena galda ar WBC un mēs visu izrunāsim. Es pagaidīšu, kurš uzvarēs Maira Brieža un Marko Huka cīņā, kas notiks pirmajā aprīlī, tad tas būs izejas punkts, no kura varēsim domāt par tālāko."

"Es esmu čempions, man nav nekas jāpierāda vai jāparāda," turpināja Beljū. "Es šīs tiesības nopelnīju, pieveicot Makabū. Viņš ir fantastisks cīkstonis, kurš bija uzvarējis 20 cīņās pēc kārtas, 19 no tā ar nokautu. Atcerieties to! Es pievērsīšos WBC jostas situācijai, bet tad, kad būs īstais laiks."

"Boxing Monthly" gan norāda, ka Beljū nešaubīgi saņems kārdinošus piedāvājumus smagsvaru kategorijā, turklāt Hejs jau tagad izaicinājis viņu uz revanšu. Taču par reālu tiek uzskatīta arī iespēja, ka Beljū saņem piedāvājumu cīnīties par kādu no smagsvaru čempionu jostām.

"Mēģināsim šo iespēju ielikt kontekstā. Šobrīd ir trīs smagsvaru čempioni: Deontejs Vailders (WBC), Džozefs Pārkers (WBO) un Entonijs Džošuā (IBF)," uzskatīja Beljū. "Nevienam no šiem puišiem nav bijušas tāda kalibra uzvaras kā pār Deividu Heju. Tad kas uz viņu fona esmu es? Nevienu tagad negribu aizvainot, tikai saku, ka neviens no šiem čempioniem nav pieveicis tik spēcīgu bokseri kā Heju. Būšu godīgs, domāju, ka Džošuā ir šobrīd labākais smagsvars pasaulē, taču teikšu jums, ka visiem pārējiem varu iekost, tas ir tas, ko es daru. Tāpēc redzēsim, kas un kā notiks."

Uzvaru pār Heju Beljū gan izcīnīja daļēji arī tāpēc, ka pretinieks guva savainojumu, kas vēlāk izrādījās Ahilleja cīpslas plīsums. Taču Beljū kategoriski uzsvēra, ka tas nemazina viņa uzvaras vērtību un ka viņš tik un tā bija ieminis ceļu uz uzvaru: "Nedrīkst būt nekādu attaisnojumu. Pieņemsim, ka viņš tagad saka "Ai, man bija trauma". Bet jāatceras, ka cīņas pirmajā pusē viņš "šāva no visiem lielgabaliem", un es to visu izturēju. Viņš bija šokā. Tā nu ir šajā sportā - es izturēju visu, ar ko vien viņš man spēja uzbrukt, un pēc tam viņš sabruka."

Izmantotie resursi:
The boy from Rotunda: Bellew revels in victory...


, 2017-03-12 00:00, pirms 7 gadiem
Lai atkal varētu bēgt? Nekas, tikai zem Maira dūres
, 2017-03-12 00:03, pirms 7 gadiem
kā ta, lai jau puika papriecājās pirms dabū no Maira pa pakaļu un tad varēs dziedāt citu dziesmiņu!!!
, 2017-03-12 00:48, pirms 7 gadiem
baigie spaarni pieaugusi vinneejot traumeeto Heju pazor
, 2017-03-12 01:20, pirms 7 gadiem
Normāli interpretējis situāciju Ķip Hejs viņu dauzījis, viņš visu izturējis, tad Hejs "sabruka".
Reāli arī būtu turpinājis dauzīt, kamēr sadauzītu, ja ne trauma. Kā jebkura cita cīņa, kur vienam liels pārsvars, bet otram ciets pauris.
Slēpts komentārs: dexterito#5
, 2017-03-12 02:02, pirms 7 gadiem
dexterito#5 rakstīja: cilvēkam ir lielāks redzējums boksā(nevis aprobežojas ar briedi,ko latvietis parastais tik zin)
Nesapratu?
, 2017-03-12 02:23, pirms 7 gadiem
elans_meisters_1272092246193726 rakstīja: Nesapratu?
Ar to viņš gribēja teikt, ka Beljū nav izdevīgi izvēlēties Briedi, jo viņš nav tik populārs, tas nozīmē, ka nevarēs piesaistīt plašu auditoriju līdz ar to mazāka finansiālās plūsmas piesaiste. Beljū visticamāk grib noslēgt karjeru ar pamatīgu Money fight un Briedis noteikti nav tas cilvēks, kas piesaistīs plašu auditoriju, jo pasaules mērogā nav tik ļoti zināms.

Briedis ir ļoti labs un bīstams, bet neērts pretinieks, jo nepiesaista auditoriju, tāpēc arī neviens negrib ar viņu cīnīties, jo īsti neredz jēgu, ja ir liels risks atrauties no Maira un plus vēl nekādu piķi par to nedabūn.

Tāda ir tā boksa realitāte.
, 2017-03-12 03:51, pirms 7 gadiem
Wailderu vins nesasistu....
, 2017-03-12 06:24, pirms 7 gadiem
Hejs ir labs bokseris, bet viņa Ahileja papēdis ir viņa Ahileja papēdis.
, 2017-03-12 07:25, pirms 7 gadiem
mairim jau vienalga!
, 2017-03-12 07:31, pirms 7 gadiem
Beljū normāli sakāpis.
Sak, esot izturējis.
Nebūtu Hejs pusklibs, tad Beljū ilgi vairs neizturētu. Pats visu laiku sēdēja defā, sāka uzdarboties tikai tad, kad Hejam kāja bija beigta.
Nu es saku - riktīgs haļavsciks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-03-12 08:09, pirms 7 gadiem
Kas tur ko gaidīt. Huks kritīs uz dēļiem un Beljū beigs karjeru,jo pret Mairi viņam izredzes mazas. Cīņā pret Heju Belju neko neparādija toties Mairis rāda ļoti smuku tehnisku boksu. Vienīgais Maira mīnuss ir tas,ka viņš ir oriģināls un netaisa cirkus preses konferencēs un publiski nenonicina savus pretiniekus kā visi pārējie,līdz ar to presei nav iespēju sacelt ažiotāžu ap viņa cīņām.
, 2017-03-12 10:03, pirms 7 gadiem
Ja WBC atļaus tādu murgu kā Beljū ir izplānojis, tad es te neko preztižu neredzu. WBC ir jādarbojās nopietnāk! Obligātās cīņas neaizvada, izvēlās budžeta cīņas utt, tad kāda velna pēc viņam pieder josta? Atņemt varēja jau tad, kad pārgāja smagsvaros un punkts! Ir tik daudz labu un izsalkušu bokseru, kas rindā stāv un gaida iespējas, bet te viens dara kā grib. WBC organizācija ir pilnīgi nekam nederīga
, 2017-03-12 12:01, pirms 7 gadiem
RobertsR rakstīja: Ja WBC atļaus tādu murgu kā Beljū ir izplānojis, tad es te neko preztižu neredzu. WBC ir jādarbojās nopietnāk! Obligātās cīņas neaizvada, izvēlās budžeta cīņas utt, tad kāda velna pēc viņam pieder josta? Atņemt varēja jau tad, kad pārgāja smagsvaros un punkts! Ir tik daudz labu un izsalkušu bokseru, kas rindā stāv un gaida iespējas, bet te viens dara kā grib. WBC organizācija ir pilnīgi nekam nederīga
Tiešām! Kas liedz WBC vai jebkurai citai boksa organizācijai popularizēt sportisko principu kā galveno un svarīgāko? Saceltu ažiotāžu ap to, kurš tad īsti ir labākais bokseris, un būtu gan augsts sportiskais līmenis, gan skatītāju interese. Bet skuju! Tā vietā viņi, izskatās, tikai cilā nekam nederīgus papīrus, tajā skaitā pašas organizācijas noteikumus, ar kuriem, izskatās, var mierīgi dibenu noslaucīt, jo lielākas vērtības tiem nav.
Ralfs Vilcāns. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing
5

Vilcāns nokautē pretinieku un Minhenē izcīna WBA pussmagā svara jostu

Viens no Latvijas vadošajiem bokseriem Ralfs Vilcāns (16-1, 6 KO) vakar Minhenē trešajā raundā nolika uz dēļiem albāņu izcelsmes Vācijas sportistu Šefatu Isufi (38-4-2, 24 KO), izcīnot Pasaules boksa asociācijas (WBA) Eiropas čempiona jostu pussmagā svara kategorijā.
Raiens Garsija un Devins Heinijs. Foto: Adam DelGiudice/USA Today Sports/Scanpix
9

Garsija ar trim nokdauniem pārsteidz boksa pasauli un pieveic Heiniju

Raiens Garsija (25-21, 20 KO) trīsreiz nolika uz dēļiem Devinu Heiniju (31-1, 15 KO), nopelnot uzvaru tiesnešu piešķirto punktu vērtējumā. Amerikānis gan neizcīnīja Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona titulu vieglajā svarā, jo pārsniedza noteiktā svara robežas.
Raiens Garsija
5

Garsija pret Heiniju: kā šāda boksa cīņa vispār tiek pieļauta?

Naktī uz svētdienu (pēc Latvijas laika) Ņujorkā norisināsies cīņa par WBC čempiona titulu vieglajā svarā starp čempionu Devinu Heiniju un izaicinātāju Raienu Garsiju. Garsija, par kura mentālo gatavību cīņai uzdoti daudzi jautājumi, par 1.3kg pārsniedza svara limitu, taču abas puses vienojušās, ka cīņa tāpat notiks, bet Garsijam nāksies samaksāt krietnu summu par pārsniegto svaru - pusmiljonu par katru mārciņu jeb 1.5 miljonus dolāru. Tā vismaz tiek stāstīts publiski, kamēr aizkulisēs tiek piesaukts, ka soda nauda būs mazāka (600 tūkstoši). Taču joprojām aktuāls ir jautājums, kā šāda cīņa, ņemot vērā Garsijas dīvaino izturēšanos un aizdomas par mentālās veselības problēmām, vispār tiek pieļauta?