Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Zeps: "Finālu varēja sarīkot Rīgā, taču Latvijā tam nebija politiskas vēlmes"

Zeps: "Finālu varēja sarīkot Rīgā, taču Latvijā tam nebija politiskas vēlmes"
Mairis Briedis un Raimonds Zeps pēc uzvaras pusfinālā. Foto: Vladislavs Proškins/F64

Latvijas boksera Maira Brieža menedžeris Raimonds Zeps sarunā ar portālu Sportacentrs.com paskaidroja, kādēļ Supersērija izvēlējusies par labu Minhenei, nevis Rīgai, kurā fināls tika plānots pavasarī, kā arī pastāstīja par drošības protokoliem fināla norises vietā un sarežģījumiem sparinga partneru piemeklēšanā, tiesa, norādot, ka beigu beigās Briedim tika nodrošināts pilnvērtīgs treniņu režīms par spīti šiem sarežģījumiem.

Supersērijas fināls, kurā Briedis sacentīsies pret kubieti Junielu Dortikosu, sākotnēji bija ieplānots Rīgā, un kā variants Rīga tika piesaukta arī vēl vasarā. Latvijā šovasar pat ieradās Supersērijas oficiālais pārstāvis, lai novērtētu cīņas iespējamās norises vietas (tika izskatīti arī citi interesanti varianti, ne Arēna Rīga, kurā tik un tā būtu skatītāju ierobežojums), un Raimonds Zeps norādīja, ka Supersērijas vadībai fināla rīkošana Rīgā bija aktuāla iespēja arī vēl vasaras gaitā.

„Bija iespēja rīkot cīņu Rīgā, taču nebija politiskas vēlmes to darīt,” rūpīgi izvēloties vārdus, par cīņas nenotikšanu Rīgā teica Zeps. „Šis variants tika izskatīts, salīdzinoši labie Covid-19 statistikas rādītāji arī padarīja to pievilcīgu Supersērijas vadības acīs.Taču nesagaidījām politisku pretimnākšanu šī pasākuma norisei.”

Attiecīgi liels bijis kontrasts ar Minheni, kur varas iestādes bijušas ar citu attieksmi. Supersērija finālu organizē tiešā sadarbībā ar Minhenes varas iestādēm, tās ir izstrādājušas konkrētu protokolu tieši šim notikumam gan bokseriem, gan pašiem organizētājiem, un tiekot strādāts, lai viss būtu droši un fināls varētu norisināties. Zeps nevēlējās sīkāk paskaidrot par diskusijām un aizkulisēm par fināla rīkošanu Rīgā, taču saistīja to ar atsevišķā vasaras nogrieznī novēroto Covid-19 infekciju skaitu uzplaukumu, kas esot ietekmējis noskaņojumu par Supersērijas fināla rīkošanu Rīgā.

„Daudziem cilvēkiem šobrīd jāiziet uz kompromisiem,” izziņoto fināla norises vietu un laiku piesardzīgi komentēja Zeps. „Mums pats svarīgākais bija, lai beidzot tiek ieviesta skaidrība un ilgā gatavošanās beidzot pie kaut kā noved. Mairim pašam ir labas atmiņas par Minheni, Vācija kā valsts arī ir pateicīga no drošības viedokļa.

Zeps paskaidroja, ka šie drošības protokoli ietver nosacījumus par ierašanos un uzturēšanos cīņas norises vietā, paredz, kad un cik bieži jāveic Covid-19 testi. Viņš norādīja, ka Briedim un viņa komandai paredzēts ierasties Minhenē cīņas nedēļā. Jāpiemin, ka cīņa norisināsies bez skatītājiem, tāpat Supersērijas preses dienestā mūsu portālu informēja, ka netiks izsniegtas arī mediju akreditācijas, taču tiek plānoti pirmscīņas pasākumi, kas tiks atspoguļoti attālināti. Šobrīd vēl norisinās runas, vai varēs ierasties dalībnieku ģimenes locekļi un tuvinieki, taču boksera komandai ierobežojumu nebūs un rēķināt, kurš treneris varēs būt klāt un kurš nē, nevajadzēs.

Supersērija finālu oficiāli izziņoja divas ar pusi nedēļas pirms tā norises laika, taču bokseriem, protams, tas bija zināms jau krietni iepriekš. Līgums ar Supersēriju paredz, ka par to jāinformē divus mēnešus pirms cīņas, un Zeps norādīja, ka viņi saņēmuši šo informāciju līgumā paredzētajā laikā: „Pat ar nelielu rezervi.”

Briedis bija maksimāli sagatavojies jau martā paredzētajai cīņai, kas tika pārcelta tikai pavisam neilgi pirms plānotā datuma. Cīņa Rīgā nevarēja notikt arī maijā, un Brieža menedžeris jau iepriekš bija izteicies, ka vairākkārtējas cīņas pārcelšanas savu iespaidu uz treniņiem atstājušas, taču Mairis sevi uzturējis formā un gatavojies finālam.

„Lielākais izaicinājums bija sparinga partneru atrašana,” sacīja Zeps. „Ļoti daudz mūs ierobežoja Latvijā noteiktā 14 dienu karantīna iebraucējiem no vairuma valstu. Kurš bokseris tad gribētu Latvijā sēdēt divas nedēļas karantīnā? Un tad atkal mums jautājums – kādā sportiskajā formā viņš pēc šādas karantīnas būtu? Tāpēc skatījāmies, no kurām valstīm iebraucot šī karantīna nav nepieciešama. Sākumā paspējām ievest dažus bokserus no šīm valstīm, bet vēlāk jau arī tika izstrādāta programma, kas atviegloja sportistu ieceļošanu Latvijā. Mums pašiem daudz laika prasīja tas, lai šo procesu sakārtotu, turklāt arī mēs paši komandā izstrādājām savu protokolu sparingiem – katram, kurš ieradās mūsu treniņos, arī bija jāievēro noteikts protokols, ko veidojām kopā ar speciālistiem, lai gluži vienkārši pasargātu paši sevi.”

Zeps norādīja, ka principā treniņu darbs tik un tā ticis paveikts pilnvērtīgi un nevar teikt, ka šo ierobežojumu dēļ treniņos sparinga partneru būtu pietrūcis: „Vienkārši šoreiz ceļš uz šo mērķi veda stāvākā kalnā, bija grūtāk visu sakārtot, taču viss ir izdarīts un beigās tas nav būtiski, Mairim pašam vismazāk.”

Skaties boksa cīņas tiešraidi starp Mairi Briedi un Junielu Dortikosu Go3!


, 2020-09-10 21:11, pirms 4 gadiem
Kārtējā demagoģija no Zepa puse, nākotnē būs labs politiķis!

Bet kāpēc tagad pēkšņi politiķiem būtu jāorganizē viņa klientam pasākums, lai viņš nopelnītu kādu miljonu?! Labāk būtu atgriezuši faniem naudu par biļetēm, jau cik mēnešu velk garumā ..

Visas nopietnas organizācijas pašas sagatavo drošības protokolus un valsts tikai konsultē, akceptē. Starpnieks grib neko nedarīt un tikai komisijas naudu iekasēt.
, 2020-09-10 21:31, pirms 4 gadiem
Uzskatu, ka valdības neitralitāte šīs cīņas sakarā ir pareizs lēmums. Kāda jēga tērēties un kaut ko organizēt, ja cīņa notiek bez skatītājiem? Ko no tā var iegūt, ja neskaita kaut kādu reputāciju boksa aprindās? Peļņas noteikti nekādas, jo visas raidtiesības atkal savākuši zviedrīši. Ja vien pašam Briedim būtu ērtāk sagatavoties cīņai mājās. Bet, domājams, valdībai nav uzdevums lauzīt par to galvu.
, 2020-09-10 22:19, pirms 4 gadiem
Viens kauns jau Rīgā bija pret poli, vairāk nav vajadzīgs, lai cīnās laimigajā vāczemē
, 2020-09-11 07:36, pirms 4 gadiem
Nu, redz, daži te lej čugunu par to, ka par kādu LV atbalstu var būt runa...A redz - Rīgas Djinamkai, valdība panāca pretī, un atļāva braukt iekšā Krievijas komandām bez jeb kādas karantīnas ievērošanas. Un pat skatītāji drīkst būt.
Es domāju, ja Supersērijai atļautu bez karantīnas iebraukt, un kaut ar tiem pašiem 1000 skatītājiem, kas Djinamkai - viņi rīkotu te.

Un tas ir jautājums - kādēļ Kolhozs un Djinamka var, a citi nevar.
, 2020-09-11 19:03, pirms 4 gadiem
WreckLV rakstīja: Nu, redz, daži te lej čugunu par to, ka par kādu LV atbalstu var būt runa...A redz - Rīgas Djinamkai, valdība panāca pretī, un atļāva braukt iekšā Krievijas komandām bez jeb kādas karantīnas ievērošanas. Un pat skatītāji drīkst būt.
Es domāju, ja Supersērijai atļautu bez karantīnas iebraukt, un kaut ar tiem pašiem 1000 skatītājiem, kas Djinamkai - viņi rīkotu te.

Un tas ir jautājums - kādēļ Kolhozs un Djinamka var, a citi nevar.
nemuldi. KHL nav izņēmuma nosacījumi - visiem sportistiem vienādi nosacījumi un skatītāju skaits, Box izskatās gribēja, lai politiķi dara un apmaksā viņu darbiņu
Milans Volkovs

Latvijas bokseris Volkovs maijā aizvadīs cīņu Londonā

11. maijā “York Hall” arēnā norisināsies populārs angļu “Frank Warren Presents Championship” boksa vakars, kur uzstāsies sportisti no daudzām valstīm. Pasākuma ietvaros ringā kāps arī latviešu bokseris Milans Volkovs (10-2-2).
Ralfs Vilcāns. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing
5

Vilcāns nokautē pretinieku un Minhenē izcīna WBA pussmagā svara jostu

Viens no Latvijas vadošajiem bokseriem Ralfs Vilcāns (16-1, 6 KO) vakar Minhenē trešajā raundā nolika uz dēļiem albāņu izcelsmes Vācijas sportistu Šefatu Isufi (38-4-2, 24 KO), izcīnot Pasaules boksa asociācijas (WBA) Eiropas čempiona jostu pussmagā svara kategorijā.
Raiens Garsija un Devins Heinijs. Foto: Adam DelGiudice/USA Today Sports/Scanpix
10

Garsija ar trim nokdauniem pārsteidz boksa pasauli un pieveic Heiniju

Raiens Garsija (25-21, 20 KO) trīsreiz nolika uz dēļiem Devinu Heiniju (31-1, 15 KO), nopelnot uzvaru tiesnešu piešķirto punktu vērtējumā. Amerikānis gan neizcīnīja Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona titulu vieglajā svarā, jo pārsniedza noteiktā svara robežas.