Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Latvijas boksa vadība noraida WBO argumentus Brieža-Glovacka protestu sakarā

Rolands Eliņš

Latvijas boksa vadība noraida WBO argumentus Brieža-Glovacka protestu sakarā
Mairis Briedis un ringa tiesnesis Roberts Bērds. Foto: Vladislavs Proškins/F64

Latvijas Profesionālā boksa federācija (LPBF) piektdien, 5. jūlijā, tika minēta Pasaules boksa organizācijas (WBO) paziņojumā kā institūcija, kura atbildīga par protestu izskatīšanu Maira Brieža un Kšištofa Glovacka cīņas sakarā un cīņas rezultāta apstiprināšanu. Taču LPBF šādam WBO slēdzienam nepiekrīt un savā atbildes vēstulē, kas nonākusi portāla Sportacentrs.com rīcībā, noraida WBO centienus atbildību uzlikt uz tās pleciem un paziņo, ka par cīņas iznākumu un tiesneša darbību atbildīga ir pati WBO.

Atbildot uz Kšištofa Glovacka pārstāvju iesniegto protestu, WBO savā paziņojumā bija atzinusi, ka 15. jūnija cīņā Rīgā novēroti vairāki noteikumi pārkāpumi un netikuši ievēroti profesionālā boksa standarti, tāpēc WBO stingri rekomendē, ka Glovackim tiek nozīmēta cīņa pret Supersērijas fināla – Maira Brieža un Juniera Dortikosa cīņas – uzvarētāju 120 dienu laikā pēc fināla. Savukārt par 15. jūnija cīņas rezultātu un iespējamo sankciju izvērtēšanu WBO atbildību neuzņēmās, norādot, ka tas ir Latvijas Profesionālā boksa federācijas kompetencē, sadarbojoties ar Pasaules boksa Supersēriju. Attiecīgi no WBO puses Glovacka prasība par cīņas iznākuma atcelšanu un/vai Brieža diskvalifikāciju netika apmierināta.

WBO norādīja, ka sagaida šī lēmuma apstiprināšanu no Supersērijas puses 48 stundu laikā (neskaidrs gan jautājums, kāpēc WBO vispār būtu jāvaicā Supersērijai, kādu titulcīņu tā nozīmē pēc Supersērijas sezonas beigām), kamēr abu bokseru pusēm ir iespēja iesniegt apelāciju 14 dienu laikā. Neoficiālā informācija liecina, ka Supersērijai patiešām ir iebildumi un/vai komentāri par WBO lēmumu un palūgts vairāk laika, lai sagatavotu atbildi, un WBO šo papildus laiku arī devusi. Taču iebildumi ir arī Latvijas Profesionālā boksa federācijai, kuras prezidents Andrejs Ahmedovs nosūtījis vēstuli WBO, kā nepatiesus noraidot WBO vārdus, ka Briedis ir Latvijā licencēts bokseris un ka LPBF ir atbildīga par nozīmētā tiesneša rīcību vai cīņas iznākumu.

Vēstulē, kas nonākusi portāla Sportacentrs.com rīcībā, LPBF prezidents Andrejs Ahmedovs raksta WBO priekšsēdētājam Luisam Batistam Salasam, ka ir iepazinies ar WBO paziņojumu par Brieža un Glovacka cīņu un aicina Salasu ņemt vērā, ka ne Briedis, ne Glovackis nav LPBF licencēti bokseri.(WBO paziņojumā bija norādīts, ka par jebkādu sankciju izvērtēšanu tā nevar spriest, jo to var darīt tikai LPBF kā Briedi licencējusī federācija, taču tas neatbilst patiesībai – Briedis šo cīņu aizvadīja ar Austrijas licenci. Aut.p.)

Tāpat Ahmedovs arī noraidīja WBO vairākkārt uzsvērto, ka tikai LPBF ir jurisdikcija par cīņas rezultāta apstiprināšanu, mainīšanu vai atcelšanu. „Cīņa notika pēc WBO noteikumiem, un tiesnesi Robertu Bērdu nozīmēja WBO. LPBF atsakās uzņemties jebkādu atbildību par to, kā cīņu tiesāja WBO nozīmētais tiesnesis, kā arī par cīņas iznākumu un rezultātu, par kuru atbildīga ir tikai WBO.”

„LPBF nav juridisku iespēju mainīt cīņas iznākumu vai jebko citu, kas saistīts ar šo cīņu,” devītajā jūlijā nosūtīto vēstuli noslēdza Ahmedovs.

Maira Brieža menedžeris Raimonds Zeps līdz šim atteicies publiski apspriest pašreiz notiekošo saistībā ar WBO lēmumu, kurš pilnībā līdz galam vēl nav apstiprināts, un arī šonedēļ Zeps norādīja, ka savu nostāju nav mainījis. Savukārt Glovacka promouters Andžejs Vasiļevskis, kuru LPBF vēstule, visticamāk, sasniedza jau vakar, sociālajā tīklā ”Twitter” veica šādu ierakstu: „Abas federācijas, kuras bija iesaistītas Brieža-Glovacka cīņā, argumentē, ka ne jau tā sankcionēja šo cīņu un apgalvo, ka atbildīga ir otra. Situācija ir nevis smieklīga, bet biedējoša.”

Toties Ahmedovs interviju neatteica, un sarunu ar viņu un LPBF ģenerālsekretāri Jekaterinu Krilovu, kura bija Brieža-Glovacka cīņas oficiāli nozīmētā inspektore, varēs lasīt mūsu portālā tuvākajās dienās. Ahmedovs šodien intervijā portālam Sportacentrs.com sniedza plašāku skaidrojumu par 15. jūnija cīņas organizatoriskajiem notikumiem un čempionu jostu negaidīto nepiešķiršanu, kā arī skaidroja LPBF atbildību par Supersērijas cīņu, kas beigās nemaz nebija WBC un WBO titulcīņa. Kādā tad veidā tituls nonāca no Glovacka pie Brieža? ”WBO pati lemj par čempiona jostām un saviem čempioniem, WBO jostas var piešķirt pēc saviem ieskatiem,” sacīja Ahmedovs. Ahmedovs arī norādīja, ka Brieža uzvara ir milzīgs panākums visam Latvijas sportam un ka pats Briedis nekāda veida sankcijas nesaņems, jo visu ir darījis pareizi, bet par sitienu ar elkoni jau saņēmis attiecīgu sodu ringā - vienu soda punktu.

LPBF nosūtītā vēstule WBO, atbildot uz tās izziņoto lēmumu par protestu pret Brieža-Glovacka cīņu

Slēpts komentārs: arch122

  +9 [+] [-]

, 2019-07-10 20:50, pirms 5 gadiem
Ja neviens cīņu nav sankcionējis, tad sanāk, ka tas vērtējams kā ielas kautiņš starp policistu civilā apģērbā un poļu tūristu. Bet josta - tāpat kā jebkuru katoli var ievēlēt par pāvestu, tā arī jebkuram bokserim var piešķirt čempiona jostu. Ar kautiņu jostai nav nekāda sakara. Lieta izbeigta.

  +2 [+] [-]

, 2019-07-10 21:02, pirms 5 gadiem
arch122 rakstīja: Tas ir fenomenāli! Spamacentra mazie autoriņi nevar tikt galā ar saviem kompleksiem. Cik var ņemties!? Tik ļoti sliktais Mairis ir nodarijis pāri.
virsraksts arī ļoti nekorekts - LPBF ne tuvu nav ".. Latvijas boksa vadība.."
uz to varētu pretendēt Latvijas boksa federācija, bet minētā LPBF (reitingā viņiem pat 20 bokseri nesanāk) ir tikai vieni no daudziem Latvijas boksa federācijas biedriem ..

  +4 [+] [-]

, 2019-07-10 21:07, pirms 5 gadiem
WBO mēģina spēlēt futbolu boksa vietā.

  -1 [+] [-]

, 2019-07-10 22:12, pirms 5 gadiem
arch122 rakstīja: Tas ir fenomenāli! Spamacentra mazie autoriņi nevar tikt galā ar saviem kompleksiem. Cik var ņemties!? Tik ļoti sliktais Mairis ir nodarijis pāri.
Vispār tāds ir žurnālistu darbs par visu informēt, kas notiek. Un nekur nav teikts, ka viņiem ir jāraksta tikai par tēmām, kas patīk lasītājiem.

     [+] [-]

, 2019-07-10 22:17, pirms 5 gadiem
Ja neviens cīņu nav sankcionējis, tad sanāk, ka tas vērtējams kā ielas kautiņš starp policistu civilā apģērbā un poļu tūristu...

Nesliktu piķi var nopelnīt tādā ielas kautiņā!

     [+] [-]

, 2019-07-10 22:18, pirms 5 gadiem
arch122 rakstīja: Tas ir fenomenāli! Spamacentra mazie autoriņi nevar tikt galā ar saviem kompleksiem. Cik var ņemties!? Tik ļoti sliktais Mairis ir nodarijis pāri.
Nevajadzēja šo ziņot? Šis raksts ir kaut kā uzbrūkošs Briedim?

  +1 [+] [-]

, 2019-07-10 22:21, pirms 5 gadiem
LPBF prezidenta Ahmedova vēstules satura rezumējums :
Poļi tika aizsūtīti trīs mājas tālāk !

     [+] [-]

, 2019-07-10 22:27, pirms 5 gadiem
Labs! Tagad sanāk ka tiešām policists privātā izklaidē ir sasitis pa muti poļu tūristam pie kam vēl dabujis par to vēl kaut kādu tur jostu!

     [+] [-]

, 2019-07-10 22:31, pirms 5 gadiem
Interesanti, par ko tad gatavi atbildėt tie tarakāni no WBO?

  -2 [+] [-]

, 2019-07-10 22:38, pirms 5 gadiem
ej dillēs rakstīja: LPBF prezidenta Ahmedova vēstules satura rezumējums :
Poļi tika aizsūtīti trīs mājas tālāk !
Neuzdod vēlamo par faktisko, un iemācies lasīt.

  +2 [+] [-]

, 2019-07-10 23:04, pirms 5 gadiem
Nameizam jauns izteiciens :
"Neuzdod vēlamo par faktisko..."
Žetons tev , Nameiz !

  +3 [+] [-]

, 2019-07-11 01:11, pirms 5 gadiem
arch122 rakstīja: Tas ir fenomenāli! Spamacentra mazie autoriņi nevar tikt galā ar saviem kompleksiem. Cik var ņemties!? Tik ļoti sliktais Mairis ir nodarijis pāri.
Šim rakstam nav ne vainas, šoreiz aktuāla informācija nevis kārtējais pārpublicētais poļu komentārs.

     [+] [-]

, 2019-07-11 09:03, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Vispār tāds ir žurnālistu darbs par visu informēt, kas notiek. Un nekur nav teikts, ka viņiem ir jāraksta tikai par tēmām, kas patīk lasītājiem.
Eliņš atkal nopaļījās

  +1 [+] [-]

, 2019-07-11 11:22, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Vispār tāds ir žurnālistu darbs par visu informēt, kas notiek. Un nekur nav teikts, ka viņiem ir jāraksta tikai par tēmām, kas patīk lasītājiem.
Šeit nav runa par patīk vai nepatīk. Kkāds kaktu kantoris LPFB pateica WBO, ka mēs esam kaktu kantoris un nebāžaties mums virsū, jo mēs nekas neesam. Es jau varu mēģināt izlikties, ka man tas ir baigais pārsteigums, bet kkā negribās.