Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Pēc 14 profesionālā boksa cīņām Grišuņins cīnīsies par vietu olimpiskajās spēlēs

Pēc 14 profesionālā boksa cīņām Grišuņins cīnīsies par vietu olimpiskajās spēlēs
Mihaels Banbula un Nikolajs Grišuņins. Foto: Edgars Cipans / LNK Boxing Night

Latvijas bokseris Nikolajs Grišuņins martā piedalīsies olimpisko spēļu boksa atlases turnīrā, vēsta viņu pārstāvošā „LNK Boxing”.

Nikolajs Grišuņins divreiz jau piedalījies olimpisko spēļu atlases turnīros, cenšoties kvalificēties Londonas un Rio spēlēm, kas gan neizdevās. Tagad viņš mēģinās trešo reizi un piedalīsies 2020. gada OS atlases turnīrā, kas norisināsies no 13. līdz 23. martam Londonā.

Grišuņins 2016. gadā debitēja profesionālajā boksā, darot to 31 gada vecumā. Viņš pirmajā smagajā svarā aizvadīja kopā 14 cīņas, izcīnot 12 uzvaras un vienreiz cīnoties neizšķirti. Grišuņins vienīgo zaudējumu piedzīvoja savā vienīgajā ārzemju cīņā, Lielbritānijā pēc punktiem pirms diviem gadiem zaudējot Kreigam Kenedijam.
Grišuņins šobrīd ieņem 38. vietu portāla „BoxRec” rangā pirmajā smagajā svarā, kur pirmajā pozīcijā ir Mairis Briedis.

Olimpiskajās spēlēs Tokijā svara kategorijā līdz 91kg kopumā paredzētas 16 ceļazīmes, kuras būs iespējams izcīnīt piecos atlases turnīros. Februārī un martā norisināsies reģionālie turnīri Āfrikā (divas ceļazīmes), Amerikā (trīs ceļazīmes), Āzijā/Okeānijā un Eiropā (pa četrām ceļazīmēm). Savukārt vēl trīs olimpiskās ceļazīmes pēc tam tiks izcīnītas pasaules kvalifikācijas turnīrā, kas maijā notiks Parīzē.

Jau Rio spēlēs pastāvēja iespēja, ka amatieru boksa olimpiskajās sacensībās var piedalīties arī profesionāļi, taču par šo jauninājumu tika paziņots salīdzinoši vēlu un praksē šī iespēja netika izmantota plaši – Rio olimpiskajās spēlēs startēja tikai trīs profesionāļi, kuriem gan tāpat bija jāiekļaujas dažādos amatieru boksa vadošās organizācijas AIBA kritērijos.

Vadošo boksa organizāciju vidū valda pretrunīga nostāja par profesionāļu dalību olimpiskajās spēlēs. WBA un WBO, kuras čempions vēl pavisam nesen bija Mairis Briedis, paudušas savu atbalstu bokseru centieniem nokļūt uz olimpiādi, un to mēģinās paveikt arī Supersērijas otrās sezonas dalībnieks Mateušs Masterņaks no Polijas, kurš ceturtdaļfinālā zaudēja Brieža nākamajam pretiniekam Junieram Dortikosam. Savukārt WBC nostāja ir pretēja, norādot, ka profesionālie bokseri par dalību OS kvalifikācijā saņems divu gadu diskvalifikāciju no WBC sankcionētajām cīņām.

Uz Tokijas olimpiskajām spēlēm centīsies nokļūt arī 20 gadus vecā Amanda Millere, kura iekļauta LOV C sastāvā.


, 2020-01-10 19:38, pirms 4 gadiem
Būs ļoti grūti bet jāmēģina.Vaitad tikai viņs un Millere mēģinās?Citu nav?
, 2020-01-10 19:39, pirms 4 gadiem
startēja tikai trīs profesionāļi, kuriem gan tāpat bija jāiekļaujas dažādos amatieru boksa vadošās organizācijas AIBA kritērijos

par kādiem kritērijiem ir runa?
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Matvejs Prokudins finālā Kauņā. Foto: Lietuvas Boksa federācija

Prokudins dominē finālā un uzvar Šocika turnīrā Lietuvā

Latvijas jaunais bokseris un Latvijas izlases galvenā trenera Iļja Žiļinska audzēknis Matvejs Prokudins izcīnīja pirmo vietu Aļģirda Šocika vārdā nosauktajā turnīrā Kauņā svara kategorijā līdz 60kg.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.