Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Boksa medijs: "Supersērijai ir finansiālas problēmas, bažas par pusfināliem"

Boksa medijs: "Supersērijai ir finansiālas problēmas, bažas par pusfināliem"
Kalle Zauerlands - centrā. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Prestižais boksa medijs „The Ring” vēsta, ka Pasaules boksa Supersērijas (WBSS) organizatori nav izmaksājuši honorārus vairākiem ceturtdaļfinālu dalībniekiem un ka boksa aizkulisēs tiek apšaubīta WBSS organizatoru spēja novest otro sezonu, kurā piedalās arī Mairis Briedis, novest līdz galam. Maira Brieža pārstāvis Raimonds Zeps portālam Sportacentrs.com norādīja, ka Brieža komandā nekādu satraukumu par pusfināla norisi nav un šonedēļ ar Kalli Zauerlandu izrunāts cīņas provizoriskais datums un vieta.

„The Ring” vēsta, ka uzņēmumā „Comosa AG”, kuram pieder WBSS un kura izpilddirektors boksa jautājumos ir Kalle Zauerlands, jau ilgāku laiku briest satraukums par turnīra finansiālo situāciju. Daži sponsori neesot nokārtojuši savas saistības, kamēr dažiem citiem nācies iemaksāt vairāk nekā sākotnēji runāts.

Tiek vēstīts, ka vairāki Supersērijas cīņu šova dalībnieki nav saņēmuši līgumā paredzētās prēmijas par uzvarām, un dažas no šīm prēmijām bijušas visai augstas, ar sešiem cipariem rakstāmas.

Jāatgādina, ka Supersērijas otrajā sezonā trīs svara kategorijās piedalījās 24 bokseri, kuriem visiem līgumā tika atrunātas prēmijas par uzvarām, kas bija svarīgs arguments, lai pierunāta piedalīties turnīrā, vēsta „The Ring”. WBSS līgumos paredzēts, ka bokseri pēc cīņas iesniedz rēķinus par honorāriem un prēmijām, kas profesionālajā boksā nav ierasta prakse, un WBSS apņemas norēķināties piecu darba dienu laikā. Dažu bokseru gadījumā tas ir piepildījies, bet dažiem – nē.

Brieža pārstāvis Raimonds Zeps uz jautājumu, vai Briedis savā līgumā ierakstīto ir saņēmis, norādīja, ka viņu komandas nostāja ir publiski neapspriest savas finanses, kas netiks darīts arī šoreiz, taču piebilda, ka līdz šim sadarbība ar Supersērijas organizatoriem bijusi ļoti korekta un no viņu puses nav pamata sūdzībām.

Supersērijas otrās sezonas pusfināli paredzēti 2019. gada februārī un martā, un visi 12 dalībnieki bija noskaidroti jau gandrīz pirms mēneša, bet pusfināliem vēl nav izziņoti ne datumi, ne cīņu norises vietas, kas gan arī iepriekš tikuši līdz galam noskaidroti salīdzinoši vēlu. „The Ring”, atsaucoties uz vairākiem avotiem boksa industrijā, norāda, ka pieaug bažas par WBSS pusfinālu norisi, pieļaujot iespēju, ka turnīrs apstāsies nepabeigts.

Zeps izteicās, ka šādas runas viņš pirmoreiz redzējis tieši „The Ring” publikācijā, neizslēdza iespēju, ka kādam varbūt kaut kas aizkavējies samaksā, taču par Brieža un Kšištofa Glovacka pusfināla norisi nekādu satraukumu nav: „Tieši šonedēļ Kalle bija Latvijā un runājām par pusfinālu, nonācām pie provizoriskas vienošanās par cīņas vietu un datumu.Tas bija nedēļas vidū, pirms „The Ring” publikācijas, tā ka neko īpaši šeit nevaru komentēt. Zinu, ka no mūsu puses risinās darbs pie pusfināla, gaidām, kad noteiks galīgo cīņas datumu, lai varam sastādīt treniņu plānu.”

Supersērijas pirmā sezona boksa apskatnieku vidū teju vienbalsīgi tika novērtēta kā veiksmīga, izceļot arī Maira Brieža un Oleksandra Usika aizraujošo pusfinālu Rīgā. Par Supersērijas finansiālo situāciju tika runāts daudz piezemētākos toņos, jo pirmajā sezonā Supersērija nebija noslēgusi līgumu par raidtiesību pārdošanu ASV un Lielbritānijā, divos lielākajos boksa tirgos. Supersērijas biznesa plānā bija paredzēts, ka pirmajos divos nāksies strādāt ar zaudējumiem, lai pēc tam ar iegūto popularitāti un turnīra prestižu atspertos, taču neoficiāla informācija liecina, ka zaudējumi bijuši lielāki nekā plānots.

Izmantotie resursi:
https://www.ringtv.com/549581-world...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-12-09 18:14, pirms 5 gadiem
Vai uz nba.
, 2018-12-09 18:18, pirms 5 gadiem
Policijā tagad jaunas formas un tā...
, 2018-12-09 18:21, pirms 5 gadiem
Zauerlanders gan jau visu nošņaucis, trakais vecis
, 2018-12-09 18:36, pirms 5 gadiem
Varbūt ja mēs visi paņemtu ātros kredītus un ilgi neatdotu, supersērijas finanses varētu tikt izglābtas?
, 2018-12-09 18:37, pirms 5 gadiem
Nevajag jau aizmirst, ka Usiks par uzvaru WBSS saņēma daudz mazāku honorāru nekā vajadzēja.
Principā es domāju, ka WBSS ilgi nepastāvēs. Amerikā cīņas bija švaki apmeklētas.
Nav jau no kurienes to naudu sakasīt, lai lielos honorārus nosegtu.
, 2018-12-09 18:59, pirms 5 gadiem
Truukst spilgtu personiibu, kuri vareetu piesaistiit skatiitaajus
, 2018-12-09 19:19, pirms 5 gadiem
Tas tak bija skaidrs, šajā sezonā nav tāda "magnēta" šajā turnīrā kāds bija Usiks vai Gasijevs un līdz ar to arī krieviem bija interesants šis turnīrs, šogad tas ir otrā ešalona pasākums, pelēcīgs un garlaicīgs!

Loģiski ka arī sponsoriem nav intereses.
, 2018-12-09 19:22, pirms 5 gadiem
Albertam vēl būs bijusi taisnība par Kalli un viņa biznesa metodēm
, 2018-12-09 19:41, pirms 5 gadiem
sandis444444 rakstīja: Albertam vēl būs bijusi taisnība par Kalli un viņa biznesa metodēm
Un bembijs, kuram sakāpis galvā, būs palicis pie sasistas siles. Haha!
Slēpts komentārs: jaunaisjaunais
, 2018-12-09 20:56, pirms 5 gadiem
jaunaisjaunais rakstīja: Bija visi četri čempioni, tas pirmkārt. Tagad tā visa nav un notiek parasts turnīrs.

Izmaiņas var notikt brīdī, kad Usiks aiziet uz smagsvariem un atstāj jostas vakantas.

Tikmēr jebkura Kalles darbība var tikt tulkota kā vien pastalniekiem ienāk prātā.

Savukārt fiesta beidzot ir pazudis ar galiem. Kopš savas caurejas izgāšanas.
Nav jau kas cīnās par tām jostām, nav skanīgi vārdi kas piesaista TV uzmanību, sponsoru naudu un cilvēkus tribīnēs.

Plikas jostas nevienam neinteresē, visiem interesē kas par tām jostām cīnās, šajā sezonā vismaz mums interesējošā kategorijā tas sastāvs ir maigi sakot pelēcīgs.
, 2018-12-09 22:10, pirms 5 gadiem
sandis444444 rakstīja: Nav jau kas cīnās par tām jostām, nav skanīgi vārdi kas piesaista TV uzmanību, sponsoru naudu un cilvēkus tribīnēs.

Plikas jostas nevienam neinteresē, visiem interesē kas par tām jostām cīnās, šajā sezonā vismaz mums interesējošā kategorijā tas sastāvs ir maigi sakot pelēcīgs.
Nu jā, bet tas skanīgais vārds jau gribētu uzreiz arī lielāku honorāru.
Wbss izdevīgs no visām pusēm būtu bijis Beljū. Anglijā 20k vietīgu arēnu ar viņu mierīgi pilnu savāktu, bet šaubos vai viņš būtu parakstījies uz tik maziem honorārie, kādi ir WBSS.
Beljū minu vienkārši kā piemēru. Ļoti skanīgs vārds, it īpaši Anglijā.
, 2018-12-09 22:41, pirms 5 gadiem
Vienkārši nevajadzēja šo svara kategoriju iekļaut šīs sezonas supersērijā. Supersērijas lielākais šarms, manuprāt, ir tajā, ka ir kategorijā vairāki pasaules čempioni utt. un supersērija ļauj noskaidrot to vienu labāko. Tagad labākais ir noskaidrots, pietam tas tagad nemaz nepiedalās šajā sezonā...tad ko isti noskaidro šajā sezonā? Labāko aiz labākā (un iespējams vēl aiz Gasijeva)? Ali trofejas ieguvēju? Tai jau nekāds baigais prestižs vēl nav. Tā kā domāju organizatoriem katru gadu vajadzētu tās kategorijas ņemt, kurās maksimāli daudz dažādu čempionu ir.
, 2018-12-10 11:18, pirms 5 gadiem
tas ir Ala Siestas un Sanda Kleina lāsts!
, 2018-12-10 12:52, pirms 5 gadiem
sandis444444 rakstīja: Nav jau kas cīnās par tām jostām, nav skanīgi vārdi kas piesaista TV uzmanību, sponsoru naudu un cilvēkus tribīnēs.

Plikas jostas nevienam neinteresē, visiem interesē kas par tām jostām cīnās, šajā sezonā vismaz mums interesējošā kategorijā tas sastāvs ir maigi sakot pelēcīgs.
Suparsērijai kā reiz tāds plāns ir- piesaistīt jostas, tiklīdz tās kļūst vakantas

Briedis, Glovackis, Dortikoss kā reiz var cīnīties par kādu no tituliem, pelēcīgie atbirs, jeb jau ir atbiruši.
Deontejs Vailders un Edijs Hērns. Foto: Mark Robinson / Matchroom Boxing
1

Lielais bokss 1. jūnijā: visu titulu apvienošanas cīņa un promouteru 5 pret 5 sērija

Oficiāli prezentēts boksa cīņu šovs 1. jūnijā, kas notiks Rijādā, Saūda Arābijā. Tā galvenais notikums būs visu titulu apvienošanas cīņa pussmagā svara kategorijā starp Dmitriju Bivolu un Arturu Beterbijevu, krievu bokseriem, kuri tagad tiek pieteikti kā attiecīgi Kirgizstānas un Kanādas pārstāvji, taču tiks piedāvāts arī unikāls "undercard" - pieci slavenā promoutera Edija Hērna boksera piecās cīņās sacentīsies pret cita ietekmīga promoutera Frenka Vorena pieciem bokseriem.
Foto: Latvijas Boksa federācija

Latvijas jaunie bokseri atkārto valsts medaļu rekordu Eiropas U19 čempionātā

Latvijas jaunie bokseri guvuši panākumus Eiropas U19 čempionātā Horvātijā, kur tika pie vienas sudraba un divām bronzas medaļām, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Boksa federācijā.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).