Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Briedis: "Cilvēki grib redzēt asinis un nokautus"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Briedis: "Cilvēki grib redzēt asinis un nokautus"
Mairis Briedis
Foto: S.Skripka / empiresportboxing.com

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis (20-0, 17KO) sarunā ar žurnālu "SestDiena" atklāj, ka, gatavojoties 15.oktobra cīņai, tiek gaidīts pēdējā brīža piedāvājums tomēr boksēties par WBC pasaules čempiona jostu ar britu Toniju Beljū (27-2-1, 17KO). Tajā pašā laikā latvieša pamatdarbs ir policijā.

Riodežaneiro olimpiādes boksā teorētiski varēja piedalīties arī profesionāļi, taču profesionālā boksa organizācijas lika šķēršļus. "Šķiet, bokss ir vienīgais profesionālais sports, kas nedrīkst kombinēties ar amatieru līmeni. Kas vispār ir amatieris? Varētu likties, ka tas ir tas, kurš tikko sācis trenēties. Bet tas vienkārši ir citādi. Amatieru boksā ir mazliet citādi noteikumi, citi cimdi, ekipējums, ir ķivere. Profesionālajā boksā ir mazāki un traumatiskāki cimdi, jo cilvēki, protams, grib redzēt asinis un nokautus," akcentē mūsu sportists.

Latvieša nākamā cīņa būs 15. oktobra šovā Liverpūlē, kur piedalīsies gan WBC pasaules čempions Beljū, gan obligātais pretendents Briedis. Tiek plānots, ka latvietis tur cīnies ar angli Saimonu Valiliju, bet minētais čempions spēkosies ar amerikāni B. Dž. Floresu. "Nākamais, kas man jāboksē, ir Tonijs Beljū, bet viņš šajā reizē negribēja. Sarunājām, ka boksējam citu pretinieku tajā pašā šovā. Varbūt tā ir viltība no viņu puses. Var jau būt, ka pēdējā brīdī piedāvās arī cīņu par WBC jostu," prāto Mairis Briedis. "Man ir paredzēti 10 raundi, bet mēs gatavojamies 12 raundu cīņai [12 raundi ir cīņās par čempiona titulu]."

Maijā notika liela cīņa "Arēnā Rīgā", kur Briedis pārspēja nigērieti Olanrevadžu Durodulu. Toreiz pirms cīņas radās domstarpības ar Latvijas Boksa federāciju. "Finansiālā ziņā tas konflikts ļoti iegrieza. Par 70 procentiem saruka biļešu tirdzniecība, kad sākās konflikts ar amatieru boksa federāciju. Cilvēki man līdz pēdējai dienai prasīja, vai būs cīņa. Daudziem likās, ka nebūs, jo boksa federācija kaut ko neatbalsta. Man tas bija aizvainojums. Domāju - ja esat pret boksu, kāpēc jūs esat tādā federācijā? Es cenšos kaut kādā veidā boksu izvirzīt ne tikai Latvijas, bet arī pasaules publikas priekšā, bet viņi ņem un sāk likt kokus riteņos. Tas nebija smuki no viņu puses. Kaut ko nevarēja sadalīt. Tā arī nesapratu, ko, bet cietējs biju es. Kad gatavojos, neinteresējos par ko citu," atklāj pašmāju boksa flagmanis.

Kāpēc profesionāls bokseris strādā policijā? "Policija ir pamatdarbs. Tur ir sociālās garantijas. Ar sportu Latvijā diemžēl nopelnīt nevar. Arī ar boksu pagaidām ne. Policijas darbs ir kā mugurkauls. Tas ir darbs, kas būs visu laiku. Sportā var būt dažādas traumas. Mēs nevaram no tā nekad izbēgt. Ja es tikai dzīvošu ar sportu, vienā brīdī būs tā, ka, piemēram, nebūs cīņu vai vienkārši būs trauma. Man jau ir bijis pusgads jāizlaiž, jo operēja elkoni. Pēc tam vēlreiz operēja elkoni. Bet bērni taču ir jāskolo un jāapģērbj!"

Kādi ir pienākumi pamatdarbā? "Tagad atbildu par darbiniekiem, sastādu grafikus, atvaļinājumus. Pārsvarā strādāju ar dokumentiem. Pabeidzot akadēmiju, ieguvu augstāko izglītību un ar to tad arī pakāpi. Pārgāju augstākā amatā, vairs nevajadzēja patrulēt ielās. Tas bija pluss, jo, ja es staigāju pa ielām, iespēja saslimt ir lielāka - tā arī notika. Esmu policijā jau diezgan ilgi - nu jau deviņus gadus," informē Mairis Briedis.

Izmantotie resursi:
Žurnāls "SestDiena"

     [+] [-]

, 2016-09-09 16:56, pirms 8 gadiem
kurš tur brieža kategorijā skaitās tas krutākais boksers? vienkarsi 20-0 nu tak lai uzmauc ar visadiem tur amerikaniem kadu boska maču jo tur tak tos miljonus šie vienmēr dala ,nu un policjā vairs nevajadzes šansēt

     [+] [-]

, 2016-09-09 16:58, pirms 8 gadiem
Kas tad cits bokss ir kā otra ğīmja izkropļošana un jo asiņaināk jo foršāk!

     [+] [-]

, 2016-09-09 17:13, pirms 8 gadiem
isti neizprotu to nostaju ka visu laiku bus jastardaa policijaa.. un ka ar sporyu latvija nevar nopelnit.. latvija ir netie sporta veidi kuros sportisti pelna 4-5ciparu menesalgu bieiz vien neatkarigi pat vai ir guta trauma... ok panemsim topasu boksu... taspats Dorudola par cinju cik lasiu un sapratu sanema 5ciparu honoraru... Briedis tagad kotejas augstaak .. kadel Briedis nostadijis sevi ta ka pats reiz nesanems 5ciparu hnraru pa ciinju? vai vakadzetu vairs stardat policijaa ja pa vienu cinju sanem paris gadu policista algu?...

     [+] [-]

, 2016-09-09 17:20, pirms 8 gadiem
vaitik nebia 6ciparu summa Dorudolam .. neatminos vairs

     [+] [-]

, 2016-09-09 18:04, pirms 8 gadiem
15. oktobris nav aiz kalniem.. driz redzesim Mairi ringa! Cerams B4S ari parraidis cinu vakaru..

     [+] [-]

, 2016-09-09 18:05, pirms 8 gadiem
Boksā maksā tiem, kuri ir interesanti MAKSĀTSPĒJĪGAI publikai/lielajiem TV kanāliem. Kuram amerikānim/vācietim/anglim interesē Briedis, kurš noteš viņu tautiešus? Kuram bokserim gribas dabūt pa muti un sabojāt statistiku? Tādēļ vienīgais ceļš tikt pie daudz maz nopietni apmaksātas cīņas ir pacietīgi tikt pie kādas nopietnas jostas, jo tad kādas lielās nācijas pārstāvis (viņa promouteri), kas gribēs to iegūt nodrošinās Briedim daudz maz pieklājīgu honorāru. Tas viss ir tikai bizness, kam ar sportu ir maz sakara. Durudols bija pārliecināts, ka Briedi notesīs un gribēja arī samērā ciešamo honorāru (viņam ir tā pati problēma, kas Briedim jo arī tāds Durudols īsti nevienam nav interesants) - tikai tādēļ piekrita cīņai. Briedis visu dara pareizi, ja notesīs Belju vai to, kas notesīs Belju, saņems ko mazliet pieklājīgāku par Durudolas saņemto kāpostu un pēc tam aizstāvēšanas cīņā vēl vairāk, bet miljoni tie vienalga nebūs un nestrādāt viņš nevarēs. Cita lieta, ka čempionam varētu būt iespējas tikt labākā darbā. Lai Mairim veicās.

     [+] [-]

, 2016-09-09 18:17, pirms 8 gadiem
rīts rakstīja: Boksā maksā tiem, kuri ir interesanti MAKSĀTSPĒJĪGAI publikai/lielajiem TV kanāliem. Kuram amerikānim/vācietim/anglim interesē Briedis, kurš noteš viņu tautiešus? Kuram bokserim gribas dabūt pa muti un sabojāt statistiku? Tādēļ vienīgais ceļš tikt pie daudz maz nopietni apmaksātas cīņas ir pacietīgi tikt pie kādas nopietnas jostas, jo tad kādas lielās nācijas pārstāvis (viņa promouteri), kas gribēs to iegūt nodrošinās Briedim daudz maz pieklājīgu honorāru. Tas viss ir tikai bizness, kam ar sportu ir maz sakara. Durudols bija pārliecināts, ka Briedi notesīs un gribēja arī samērā ciešamo honorāru (viņam ir tā pati problēma, kas Briedim jo arī tāds Durudols īsti nevienam nav interesants) - tikai tādēļ piekrita cīņai. Briedis visu dara pareizi, ja notesīs Belju vai to, kas notesīs Belju, saņems ko mazliet pieklājīgāku par Durudolas saņemto kāpostu un pēc tam aizstāvēšanas cīņā vēl vairāk, bet miljoni tie vienalga nebūs un nestrādāt viņš nevarēs. Cita lieta, ka čempionam varētu būt iespējas tikt labākā darbā. Lai Mairim veicās.
da kads miljns.. ja dabujot kautvai 100k jau var dzivot par darbu vairs nedomajot

     [+] [-]

, 2016-09-09 18:20, pirms 8 gadiem
Tā ir bijis visos laikos un nekas nemainīsies.

     [+] [-]

, 2016-09-09 19:05, pirms 8 gadiem
patiesībā slikti, ka uzreiz pēc Čaras viņš netika pie kādas lielās cīņas, pagājis ilgāks laiks un jau cilvēki sāk piemirst, ka redz, Briedis tāds labs cīnītājs, nogāž tādu milzīgu kuili ar pārs sitieniem. bet boksā sabiedrībā droši vien izmanto šo situāciju, jo, nafig mums cīņas ar tādu monstru, kurš kuili Čaru noliek šitā pozorna otkļučkā?

     [+] [-]

, 2016-09-09 19:26, pirms 8 gadiem
Trakais bobis labas ambiicijas ka ar 100k par darbu var nedomaat kas tev sanaak - maaja, pat ne taa labaakaa un svaigaakaa kaa arii aarpus riigas, 5gadi vecs auto un kabatas nauda 3 gadiem max...

     [+] [-]

, 2016-09-09 19:28, pirms 8 gadiem
Piebildisu,ka Klitchko ari nebija tie pieprasitakie un cinas veids skatamakais,bet izsitas uz jostam un tur ari kaposts atnacataka Mairim visi celi valaskats uz nakotni ir loti spozs.

     [+] [-]

, 2016-09-09 19:36, pirms 8 gadiem
Ludis rakstīja: Trakais bobis labas ambiicijas ka ar 100k par darbu var nedomaat kas tev sanaak - maaja, pat ne taa labaakaa un svaigaakaa kaa arii aarpus riigas, 5gadi vecs auto un kabatas nauda 3 gadiem max...
pienemu ka masina un kur dzivot jau ir ka parasti pieaugushiem cilvekiem.. ja 100k iztere tiaki dzivosanai ka tadai pielidzinot si briza mentu algas apjomu menesi teree.. tad nauda pieteik kautkur 9-10gadiem.. un euan viena vieniga cinja bus...
piemeram tu vel domatu par darbu ja tev uzrastos 10gadu algas summa peksni? - saubos

     [+] [-]

, 2016-09-09 19:37, pirms 8 gadiem
protams ja velas villu, un glaunu auto.. tad nepietiks.. bet pie tadas dzives var ari nekad nepietikt nekada naudas summa

     [+] [-]

, 2016-09-09 19:37, pirms 8 gadiem
bet nu katram jau pasam lemt to cik pietiek utt

     [+] [-]

, 2016-09-09 19:53, pirms 8 gadiem
Trakais bobis rakstīja: da kads miljns.. ja dabujot kautvai 100k jau var dzivot par darbu vairs nedomajot
Cik ilgi? 3 gadus? 5? Pie nosacījuma, ka netiek mainīts 2istabu dzīvoklis kādā guļamrajonā.

     [+] [-]

, 2016-09-09 20:16, pirms 8 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Cik ilgi? 3 gadus? 5? Pie nosacījuma, ka netiek mainīts 2istabu dzīvoklis kādā guļamrajonā.
ja paskataas cik pelna policisti sobriid un secinot ka ar ti pietiek lai dzivotu un turpinajuma terejot tikpat.. ar 100k pietiek ~10 gadiem

     [+] [-]

, 2016-09-09 21:06, pirms 8 gadiem
Briedim ir labs brends, pēc karjeras beigām varēs Latvijā tvērt boksa skolu, tur šo to varēs nopelnīt. Citādi vēl jāsitas un jānopelna piķis, kamēr vēl var. Tiks pie lielās jostas, tad kaut ko iesmels. Nav jau tika traki.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-09-10 08:13, pirms 8 gadiem
Trakais bobis rakstīja: ja paskataas cik pelna policisti sobriid un secinot ka ar ti pietiek lai dzivotu un turpinajuma terejot tikpat.. ar 100k pietiek ~10 gadiem
atdod uzreiz apmēram 10-15% inflācijai

     [+] [-]

, 2016-09-10 09:17, pirms 8 gadiem
pūce rakstīja: atdod uzreiz apmēram 10-15% inflācijai
nu 8.5-9 gadi.. butiski lietas butiba nemainas.. u naudu turot banka krajumos - vismaz infalaciajs teisu liela mera var atsist

     [+] [-]

, 2016-09-10 18:17, pirms 8 gadiem
klau,honorars par cinu jau nav tikai Briedim..kur paliek menedzeri ,treneri un pareja komanda..ar tiem nav jadalas un jauztur,kaut ka ne parak adekvata runa jums par honorariem utt..

     [+] [-]

, 2016-09-24 13:35, pirms 8 gadiem
Visi sporta veidi ir prieksh daudziem cilvekiem biznes, un delj tadiem naudasmaisiem normals sportists netiek pie cinjas.Zinu Mairi personigi, vinsh nodauzis jebkuru, bet ir jazin ar ko cinities.Ja shita chakare un velk laiku, tas nenak par labu. Neviens negrib risket,ne anglji ne yankiji ne krievi, a dzhekam sporta karjera neiet uz priekshu! Turesim ikshkjus draudzinj un buus ok!!!!

     [+] [-]

, 2016-09-24 13:38, pirms 8 gadiem
Mairim sen jau jabut miljonaram ar savu potencialu

     [+] [-]

, 2016-09-24 13:42, pirms 8 gadiem
rīts rakstīja: Boksā maksā tiem, kuri ir interesanti MAKSĀTSPĒJĪGAI publikai/lielajiem TV kanāliem. Kuram amerikānim/vācietim/anglim interesē Briedis, kurš noteš viņu tautiešus? Kuram bokserim gribas dabūt pa muti un sabojāt statistiku? Tādēļ vienīgais ceļš tikt pie daudz maz nopietni apmaksātas cīņas ir pacietīgi tikt pie kādas nopietnas jostas, jo tad kādas lielās nācijas pārstāvis (viņa promouteri), kas gribēs to iegūt nodrošinās Briedim daudz maz pieklājīgu honorāru. Tas viss ir tikai bizness, kam ar sportu ir maz sakara. Durudols bija pārliecināts, ka Briedi notesīs un gribēja arī samērā ciešamo honorāru (viņam ir tā pati problēma, kas Briedim jo arī tāds Durudols īsti nevienam nav interesants) - tikai tādēļ piekrita cīņai. Briedis visu dara pareizi, ja notesīs Belju vai to, kas notesīs Belju, saņems ko mazliet pieklājīgāku par Durudolas saņemto kāpostu un pēc tam aizstāvēšanas cīņā vēl vairāk, bet miljoni tie vienalga nebūs un nestrādāt viņš nevarēs. Cita lieta, ka čempionam varētu būt iespējas tikt labākā darbā. Lai Mairim veicās.
Piekritu tevis teiktajam, te visu nosaka nauda mes pat visa Latvija nevaretu samesties noarganizet vinjam cinju. Ceru ka dabus labu cinju,vinnes un bus pakapiens uz augshu!

     [+] [-]

, 2016-10-18 14:32, pirms 8 gadiem
Trakais bobis rakstīja: isti neizprotu to nostaju ka visu laiku bus jastardaa policijaa.. un ka ar sporyu latvija nevar nopelnit.. latvija ir netie sporta veidi kuros sportisti pelna 4-5ciparu menesalgu bieiz vien neatkarigi pat vai ir guta trauma... ok panemsim topasu boksu... taspats Dorudola par cinju cik lasiu un sapratu sanema 5ciparu honoraru... Briedis tagad kotejas augstaak .. kadel Briedis nostadijis sevi ta ka pats reiz nesanems 5ciparu hnraru pa ciinju? vai vakadzetu vairs stardat policijaa ja pa vienu cinju sanem paris gadu policista algu?...
piecciparu skaitlis varētu būt arī 10 000 par cīņu... nu un kas tas ir, ja jāgatavojas pusgadu? bez darba pusgadu par 10 000 eiro