Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Menedžeris: Ja Usiks uzvarēs, viņš uzreiz kļūs par Džošua WBO titula obligāto pretendentu

Rolands Eliņš

Menedžeris: Ja Usiks uzvarēs, viņš uzreiz kļūs par Džošua WBO titula obligāto pretendentu
Oleksandrs Usiks. Foto: PA Pictures/Scanpix

Ukrainas boksera Oleksandra Usika menedžeris Alekss Krasjuks medijiem pastāstīja, ka saņēmis apstiprinājumu no WBO, ka, ja Usikam savā smagsvaru debijas cīņā izdosies izcīnīt uzvaru, viņš līdz ar to tiks nozīmēts kā obligātais pretendents WBO čempiona titulam, kas šobrīd pieder britu bokserim Entonijam Džošua.

„Tas, ka Usiks būs WBO titula obligātais pretendents, nav nekāds PR teikums, bet gan fakts,” pavēstīja Usika pārstāvētās „K2 Promotions” aģentūras pārstāvis Alekss Krasjuks. „Tie ir WBO noteikumi, kurus man pirms pāris dienām personīgi apliecināja WBO prezidents Fransisko Valkarsels.”

„Ja Usiks uzvarēs cīņā pret Takamu, viņš oficiāli atstās WBO kruizeru titulu. Tā vietā Usiks iegūs oficiālu statusu kā WBO smagsvaru obligātais pretendents,” apgalvoja Krasjuks. „Un kurš tagad ir WBO čempions? Džošua. Līdz ar to, jā, Oleksandrs būs obligātais pretendents cīņai ar Džošua.”

Usiks savu debijas cīņu smagsvaros aizvadīs 25. maijā, cīnoties ar Karlosu Takamu. Usiks nav slēpis savas ambīcijas smagsvaros un piesaucis iespēju cīnīties ar vienu no šobrīd populārākajiem bokseriem pasaulē, proti, Entoniju Džošua, kurš ir IBF, WBC un WBO čempions.

Usiks Supersērijas pirmajā sezonā, pieveicot arī Mairi Briedi, kļuva par pirmā smagā svara kategorijas apvienoto čempionu. Pirms dažām nedēļām viņš atteicās no WBA jostas, un pāreja uz smagsvariem nozīmēs arī IBF un WBC jostu atbrīvošanu. Briedim šobrīd pieder WBC dimanta josta, un viņš vai nu cīnīsies par WBC titulu savā mačā ar Kšištofu Glovacki vai arī uzreiz kļūs par WBC čempionu, šo jostu liekot galdā pret Glovacki.

WBC sakarā jāpiemin, ka šī organizācija nozīmējusi cīņu par sudraba jostu šajā svara kategorijā – ceturtajā maijā par sudraba jostu sacentīsies Ilunga Makabu un Brieža pirms pusotra gada pieveiktais Maiks Peress.

Izmantotie resursi:
Oleksandr Usyk set to become mandatory...

  -2 [+] [-]

, 2019-04-09 23:06, pirms 5 gadiem
Arī, ja Usiks tiks pret Entoniju, viņš zaudēs. Kāpēc? Tāpēc, ka abi viņi ir olimpiskie bokseri, ar mega izturību, bet Entonijam ir spēcīgāks sitiens, un lai arī abi ir tehniski labi, šoreiz Entonijam ir liels pārsvars.

  +3 [+] [-]

, 2019-04-09 23:08, pirms 5 gadiem
cobham rakstīja: Arī, ja Usiks tiks pret Entoniju, viņš zaudēs. Kāpēc? Tāpēc, ka abi viņi ir olimpiskie bokseri, ar mega izturību, bet Entonijam ir spēcīgāks sitiens, un lai arī abi ir tehniski labi, šoreiz Entonijam ir liels pārsvars.
Džošua vēl nav cīnījies pret tik ātru un tehnisku veci, kāds ir Usiks. Ukraiņa lielākais mīnuss priekš smagsvariem ir viņa vājais sitiens, bet izturībā pilnīgi noteikti ir krietni labāks par Džošua.

  +1 [+] [-]

, 2019-04-10 00:11, pirms 5 gadiem
Džošua ir WBA čempions, nevis WBC. Vailders var apvainoties...

     [+] [-]

, 2019-04-10 11:00, pirms 5 gadiem
Gribētu redzēt Usiku pret Fjūriju...

     [+] [-]

, 2019-04-10 15:01, pirms 5 gadiem
b2 rakstīja: Džošua ir WBA čempions, nevis WBC. Vailders var apvainoties...
Bet vai tad tur kāda atšķirība

Sportacentram tak tas galīgi pie kājas. Lai gan jāatzīst, ka tieši šis žurnālists raksta visprecīzāk