Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Ukraiņu bokseris Lomačenko nosargā WBO pasaules čempiona jostu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Ukraiņu bokseris Lomačenko nosargā WBO pasaules čempiona jostu
Vasils Lomačenko
Foto: bleacherreport.com

WBO pasaules čempions superpusvieglajā svarā ukrainis Vasils Lomačenko (8-1, 6 KO) vakarnakt izcīnīja savu kārtējo uzvaru profesionālajā boksā, uzvarot WBA pasaules čempionu amerikāni Džeisonu Sosu (20-2-4, 15 KO), kurš pēc devītā raunda atteicās turpināt cīņu.

Lai arī šajā mačā aci pret aci tikās divi pasaules čempioni divās dažādās versijās, uz spēles tika likta tikai Vasilam Lomačenko piederošā WBO pasaules čempiona tituls svarā līdz 59 kg.

Pirms cīņas, protams, kā to varēja gaidīt, par neapstrīdamu favorītu tika uzskatīts divkārtējais olimpiskais čempions Vasils Lomačenko, kurš savu favorīta statusu nodemonstrēja arī ringā.

Ukrainis jau no pirmās minūtes bija uzņēmies iniciatīvu pār divkauju, bet, sākot ar piekto raundu, Sosa izskatījās diezgan bezpalīdzīgs Lomačenko priekšā. Pēc devītā raunda, amerikāņa treneru korpuss izlēma neļaut savam bokserim turpināt cīņu, kā rezultātā uzvara ar tehnisko nokautu tika ieskaitīta Vasila Lomačenko kontā.

Jāpiezīmē, ka šī priekš ukraiņu boksa zvaigznes bija otrā veiksmīgā WBO čempiona titula aizstāvības cīņa, kuru viņš savā īpašumā ieguva pērnā gada vasarā, no troņa gāžot kubieti Romānu Martinesu (29-3-3, 17 KO).

Arī Usiks vēl joprojām nepārspēts

Šajā pašā boksa vakarā uz ringa kāpa arī Lomočenko tautietis un labākais draugs, WBO pasaules čempions pirmajā smagajā svarā Oleksandrs Usiks (12-0, 10 KO), kurš krustoja dūres ar līdz tam brīdim neuzvarēto amerikāni Maiklu Hanteru (12-1, 8 KO).

Diezgan pārsteidzoši cīņas sākumā līdera lomu uzņēmās amerikānis, kurš pirmajos trīs raundos izskatījās labāks, taču ar katru nākamo raundu palika lēnāks, pamazām kontroles grožu atdodot čempiona rokās.

Cīņas pēdējā, divpadsmitajā raundā Hanteram tika atskaitīts nokdauns, taču ringa tiesneša skaitīto desmit sekunžu laikā sportists spēja atgūties un turpināt cīņu. Uzreiz pēc atļaujas atsākt cīņu Usiks metās virsū pretiniekam, lai nokautētu to, taču Hants spēja izvilkt līdz gongam.

Cīņas likteni izlēma sānu tiesneši, kuri ar vienbalsīgu lēmumu pēc punktiem (117-110, 117-110 un 117-110) uzvaru atdeva Oleksandram Usikam, kurš savā īpašumā saglabāja WBO pasaules čempiona jostu svarā līdz 90, 7 kg, kuru savā īpašumā ieguva pērngad, uzvarot poli Krištofu Glovacki (26-1, 16 KO).

Jāpiebilst, ka Usiks startē tajā pašā svara kategorijā, kurā Latvijas labākais bokseris, nesen par WBC pasaules čempionu kronētais Mairis Briedis (22-0, 18 KO). Nav izslēgts, ka kaut kad nākotnē pasaules reitingu pirmais numurs Usiks varētu ringā aci pret aci satikties ar reitingu otru numuru Briedi. Tas vai tāda cīņa notiks ir atkarīga no daudziem faktoriem...

Izmantotie resursi:
BoxRec Boxing Records

     [+] [-]

, 2017-04-09 14:54, pirms 7 gadiem
Hanters izskatījās ļoti cienījami uz Usika fona, bet nu Ukrainis šobrīd ir neapšaubams nr.1 savā svara kategorijā.

  +2 [+] [-]

, 2017-04-09 17:33, pirms 7 gadiem
puslaiks rakstīja: Hanters izskatījās ļoti cienījami uz Usika fona, bet nu Ukrainis šobrīd ir neapšaubams nr.1 savā svara kategorijā.
Kāds neapšaubāms? Briedis nav sliktāks un Briedim josta krutaka

  +1 [+] [-]

, 2017-04-09 19:44, pirms 7 gadiem
puslaiks rakstīja: Hanters izskatījās ļoti cienījami uz Usika fona, bet nu Ukrainis šobrīd ir neapšaubams nr.1 savā svara kategorijā.
Jā...Usiks šobrīd atstāj ļoti labu iespaidu, protams, ir mazliet bērnišķīgi strīdēties kurš no vairākiem labiem bokseriem ir labāks šobrīd, jo katram ir savs arsenāls... Jāatzīst, Usika arsenālā ir daži nopietni argumenti, perfekta taktiskā izpratne, sitiena ātrums un kustīgums!

Varbūt Ukraioņu lielā nācija var samesties mačam starp Usiku un Briedi, ja abi liktu galdā savas jostas, bet izskatās, ka tas noteikti nebūs viņu nākamais mačs....

  -2 [+] [-]

, 2017-04-09 20:56, pirms 7 gadiem
Nu nezinu, apskatījos to Usika cīņu. Domāju to hanteru tas pats Durodola ātri izslēgtu. Ļoti garlaicīga cīņa, bez nakauta sitieniem. Sākumā Hanters masēja, tad piekusa un brīžiem vispār neaizsargājās. Izskatījās pēc zema līmeņa boksa

  +1 [+] [-]

, 2017-04-09 21:42, pirms 7 gadiem
pie tam Huks pret Glovacki izskatījās krieti labāk, nekā Usiks.. vienīgi beigās glovackim normāla haļava sanāca

  -2 [+] [-]

, 2017-04-09 21:54, pirms 7 gadiem
Ukrainā tādi veči!!! Kā viņi varēja to Krimu Putinam atdot?

     [+] [-]

, 2017-04-09 22:14, pirms 7 gadiem
https://www.youtube.com/watch?v=gr5...

diezgan objektīvs izvērtējums...

  -1 [+] [-]

, 2017-04-14 21:56, pirms 7 gadiem
Usiks ir tehnisks un ātrs, bet viņam ir viens liels mīnuss, viņš nav 12. roundu bokseris. Cik daudz viņam ir nācies aizvadīt pa 12. roundiem? Amatieros 12. roundu viņam nav bijis, profos viņam tikai 2 pilnas cīņas. Tādam 2 metrīgam zellim pēc būtības varētu ar nepietikt fiziskais pret Mairi. Mairis labi kustās ar kājām, Usikam vajadzētu piekust uz pēdējiem roundiem. Nu nav īsti vēl Usiks gatavs 12 roundus noboksēt, viņš cenšās cīņu beigt ātrāk.

     [+] [-]

, 2017-04-14 22:08, pirms 7 gadiem
Neapšaubāms numur 1 kruīzeris tuvākos gadus būs Gusajevs, čalim tikai 23 gadu

     [+] [-]

, 2017-04-15 20:41, pirms 7 gadiem
Āfrika12 rakstīja: Usiks ir tehnisks un ātrs, bet viņam ir viens liels mīnuss, viņš nav 12. roundu bokseris. Cik daudz viņam ir nācies aizvadīt pa 12. roundiem? Amatieros 12. roundu viņam nav bijis, profos viņam tikai 2 pilnas cīņas. Tādam 2 metrīgam zellim pēc būtības varētu ar nepietikt fiziskais pret Mairi. Mairis labi kustās ar kājām, Usikam vajadzētu piekust uz pēdējiem roundiem. Nu nav īsti vēl Usiks gatavs 12 roundus noboksēt, viņš cenšās cīņu beigt ātrāk.
Kā tad, pajoli. Cilvēks, kurš nezina, ka Kļičko ir divi bračkas, nevis viens, tagad spriedīs par boksu
Usika augums ir 1,90 nevis 2,00
Nu, ir viņš aizvadījis divas 12 raundu cīņas, un..??? Vai tu spēj sajēgt, ka tajā līmenī jebkurš ir gatavs nostāvēt 12 un vairāk raundus, nevis "roundus"? Neko viņš tur ātrāk necenšas, kad pretinieks krīt, tad krīt. Biezpiengalva

Visi zina bokseri Gassijevu, bet auns no Āfrikas - "gusajevu"