Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Džošua pret Martinu Londonā, Pakjao pret Bredliju Lasvegasā

Džošua pret Martinu Londonā, Pakjao pret Bredliju Lasvegasā
Čārlzs Martins un Entonijs Džošua
Foto: AP/Scanpix

Sestdienas vakarā un svētdienas rītā boksa līdzjutējus gaida divi interesanti dueļi, no kuriem viens norisināsies Londonā (Lielbritānija), bet otrs Lasvegasā (ASV).

Par nedēļas nogales saldo ēdienu varētu kļūt 2012.gada Londonas olimpisko spēļu čempiona brita Entonija Džošua cīņa ar pašreizējo pasaules čempionu IBF versijā smagajā svarā amerikāni Čārlzu Martinu. Cīņas intriga slēpjas ne tikai titula izspēlē, bet arī tajā, ka abi bokseri savā profesionālajā karjerā nav zaudējuši, un katram no viņiem uzvara šajā cīņā būs liels solis uz priekšu.

Bukmeikeru kantoros par favorītu tiek uzskatīts titula pretendents Entonijs Džošua, kas nav arī nekāds pārsteigums – brits cīnās savu līdzjutēju priekšā, savas īsās profesionāļa karjeras laikā viņš jau paspējis pierast pie arēnām, kas pārpildītas ar desmitiem tūkstošu viņa līdzjutēju, kamēr Martins pirmoreiz cīnīsies atmosfērā, kur lielais vairums būs pret viņu. Kas attiecas uz cīņas stiliem, tad šeit argumenti var būt abiem bokseriem. Džošua nekad profesionāļos nav cīnījies pret kreili (un Martins tāds ir), tomēr amatiera karjeras laikā viņam tāda iespēja bijusi diezgan bieži, tostarp pret Pekinas olimpisko čempionu Roberto Kamarelli, kuru viņš uzvarējis sarežģītās cīņās divreiz (ieskaitot finālcīņu Londonas olimpiādē) un Pekinas vicečempionu Žileju Žangu (pārliecinoša uzvara, efektīgi nokautējot pretinieku). Tiesa, bijuši arī zaudējumi kreiļiem – 2011.gada Eiropas čempionātā Džošua trešajā raundā kapitulēja rumānim Mihajam Nistoram. Tiesa, Džošua, kas bija 2011.gadā un tagad – tā ir kā diena pret nakti.

Džošua un Martinam katram ir savi trumpji. Britu bokserim ir spēcīgs labais sitiens, kamēr amerikānis ir efektīvs pretuzbrukumos ar kreiso roku. Visticamāk, cīņā kā pirmais numurs darbosies Džošua, bet Martins gaidīs uz mājinieka kļūdām. Katrā ziņā, ja cīņa pārsniegs ekvatoru, tad Martina izredzes uz uzvaru var pieaugt. Ticamāka gan ir iespēja, ka ringā izvērtīsies īsta kauja jau pirmajos raundos un uzvarētājs tiks noteikts jau līdz cīņas vidum.

Jāatgādina, ka Džošua visās 15 profesionālajās cīņās uzvarējis ar nokautu un 14 gadījumos – jau pirmo triju raundu laikā. Pēdējā cīņā, kas ilga septiņus raundus, Džošua ar tehnisko nokautu septītajā raundā pieveica savu tautieti Dilianu Vaitu, kam savulaik bija zaudējis amatieros. Savukārt Martins janvārī kļuva par vakantā IBF titula īpašnieku (tituls kļuva vakants, kad Taisons Fjūrijs atteicās aizvadīt obligāto titula aizstāvēšanu), ar tehnisko nokautu trešajā raundā sakaujot ukraini Vjačeslavu Glazkovu. Interesants ir fakts, ka vienīgā cīņa, kurā Martins nav spējis uzvarēt, bija 2013.gadā, kad viņš cīnījās neizšķirti pret Alvaro Moralesu – to pašu, pret kuru ar neizšķirtu savu profesionālo karjeru savulaik sāka Kaspars Kambala.

Pirms Džošua – Martina cīņas (tā varētu sākties tieši pusnaktī) Londonas O2 arēnā notiks vēl vairākas interesantas cīņas – pašreizējais IBF čempions svarā līdz 57.2 kilogramiem Lī Selbijs (22-1, 8KO) aizstāvēs savu titulu pret Ēriku Hanteru (21-3, 11KO), tāpat ringā kāps vidējā svara (līdz 72.6 kg) bokseris Metjū Maklins un supervidējā svarā (līdz 76.2 kg) startējošais Džordžs Grovs. Viņi cīnīsies par dažādām reģionālajām jostām.

Boksa vakaru no Londonas tiešraidē būs iespējams vērot ŠEIT.

Savukārt svētdienas rītā Lasvegasā pirmo cīņu kopš zaudējuma pērnā gada maijā Floidam Meivezeram (49-0, 26KO) aizvadīs filipīnietis Menijs Pakjao (57-6-2, 38KO), kurš jau trešo reizi cīnīsies pret amerikāni Timotiju Bredliju (33-1-1, 13KO). Abu bokseru pirmā cīņa notika 2012.gadā, kad tiesneši netaisnīgi uzvaru piešķīra Bredlijam (115:113, 113:115, 115:113), lai arī cīņā labāks bija Pakjao. Pazīstamais boksa analītiķis šādu lēmumu nosauca par noziegumu. Zīmīgi, ka no 125 boksa apskatnieku vērtējumiem 121 gadījumā uzvara tika piešķirta Pakjao, tikai trijos Bredlijam (divi no trim bija no amerikāņu apskatniekiem), bet vienā tika fiksēts neizšķirts. Otrā cīņa notika pirms diviem gadiem un šoreiz filipīnietim uzvara netika nozagta - visi trīs tiesneši uzvaru piešķīra Pakjao (116:112, 118:110, 116:112).

Kas attiecas uz abu bokseru trešo cīņu, tad ir apskatnieki, kas uzskata, ka intrigas šajā cīņā ir maz, jo Pakjao jau divreiz pieveicis Bredliju (oficiāli gan vienreiz, jo pirmajā cīņā uzvara viņam tomēr netika piešķirta), taču jāatceras, ka Pakjao noveco – viņam ir jau 37 gadi, viņš ringā nav izgājis 11 mēnešus, kas saistīts ar savainotā pleca operāciju un rehabilitāciju. Ja Pakjao faktiski atrodas savas karjeras norietā, tad 32 gadus vecajam Bredlijs ir pašā spēku plaukumā. Bukmeikeru kantoros favorīts gan ir Pakjao, taču zinot šīs triloģijas vēsturi, nav izslēgts pretrunīgs tiesnešu lēmums, kā tas jau bija pirmajā cīņā. Pakjao un Bredlijs cīnīsies par WBO internacionālo titulu svarā līdz 66.7 kilogramiem. Cīņas sākums aptuveni 6:00 – 7:00 svētdienas rītā.

Pirms tam ringā cīņā par WBO titulu supervidējā svarā ringā izies pašreizējais tā īpašnieks, armēņu izcelsmes vācu bokseris Arturs Abrahams (44-4, 29KO), kurš cīnīsies pret meksikāni Žilberto Ramiresu (33-0, 24KO). Zīmīgi, ka tikai četras no 48 savas karjeras cīņām Abrahams aizvadījis ārpus Vācijas, un trijās no tām piedzīvojis zaudējumu. Vēl vienā saistošā cīņā Oskars Valdess (18-0, 16KO) cīnīsies pret Jevgeņiju Gradoviču (21-1-1, 9KO). Šī paša boksa vakara ietvaros ringā izies arī perspektīvais lietuviešu bokseris (startē svarā līdz 66.7kg) Egīdijs Kavaļausks (12-0, 11KO), kurš mērosies spēkiem Denizu Ilbeju (15-0, 8KO). Lietuvā dzimušais, bet ASV dzīvojošais Kavaļausks tiek uzskatīts par neapstrīdamu šīs cīņas favorītu.

Boksa vakaru no Lasvegasas tiešraidē būs iespējams vērot ŠEIT

Izmantotie resursi:
Boxing News, Results, Interviews and Video -...
BoxRec Boxing Records
Boxing News - Новости бокса


, 2016-04-09 21:48, pirms 8 gadiem
Kur var redzēt???
, 2016-04-09 21:49, pirms 8 gadiem
Es domāju Džošua pret Martinu ...
, 2016-04-09 22:53, pirms 8 gadiem
DoK rakstīja: Es domāju Džošua pret Martinu ...
Charles Martin vs Anthony Joshua

šeit
, 2016-04-09 23:29, pirms 8 gadiem
, 2016-04-09 23:30, pirms 8 gadiem
Milans Volkovs

Latvijas bokseris Volkovs maijā aizvadīs cīņu Londonā

11. maijā “York Hall” arēnā norisināsies populārs angļu “Frank Warren Presents Championship” boksa vakars, kur uzstāsies sportisti no daudzām valstīm. Pasākuma ietvaros ringā kāps arī latviešu bokseris Milans Volkovs (10-2-2).
Ralfs Vilcāns. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing
5

Vilcāns nokautē pretinieku un Minhenē izcīna WBA pussmagā svara jostu

Viens no Latvijas vadošajiem bokseriem Ralfs Vilcāns (16-1, 6 KO) vakar Minhenē trešajā raundā nolika uz dēļiem albāņu izcelsmes Vācijas sportistu Šefatu Isufi (38-4-2, 24 KO), izcīnot Pasaules boksa asociācijas (WBA) Eiropas čempiona jostu pussmagā svara kategorijā.
Raiens Garsija un Devins Heinijs. Foto: Adam DelGiudice/USA Today Sports/Scanpix
10

Garsija ar trim nokdauniem pārsteidz boksa pasauli un pieveic Heiniju

Raiens Garsija (25-21, 20 KO) trīsreiz nolika uz dēļiem Devinu Heiniju (31-1, 15 KO), nopelnot uzvaru tiesnešu piešķirto punktu vērtējumā. Amerikānis gan neizcīnīja Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona titulu vieglajā svarā, jo pārsniedza noteiktā svara robežas.