Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Supersērijas fināla norise Rīgā: pagaidām bez satraukuma, bet ar piesardzību

Rolands Eliņš

Supersērijas fināla norise Rīgā: pagaidām bez satraukuma, bet ar piesardzību
Raimonds Zeps, Mairis Briedis, Kalle Zauerlands un Juniels Dortikoss preses konferencē Rīgā janvārī. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Pasaules boksa Supersērijas (WBSS) plānos par fināla starp Maira Brieža un Juniela Dortikosa rīkošanu Rīgā pagaidām izmaiņu nav, taču Brieža menedžeris Raimonds Zeps portālam Sportacentrs.com norādīja, ka Supersērijas pārstāvji aktīvi seko līdzi situācijai Latvijā un koronavīrusa izplatībai reģionā. Par cīņas pārcelšanu vai aizvadīšanu bez skatītāju klātbūtnes pagaidām netiek runāts, taču Zeps izteicās, ka organizatori būs gatavi uzklausīt Veselības ministrijas rekomendācijas.

Plašās un bīstamās koronavīrusa izplatības dēļ Eiropā un citur pasaulē jau atcelti un pārcelti vairāki liela mēroga sporta pasākumi, arvien vairāk nacionālo veselības institūciju ieteikumos parādās rekomendācijas par publisku pasākumu nerīkošanu vai pārcelšanu, un vairākas spēles tikušas aizvadītas pie tukšām tribīnēm. Tas attieksies arī uz tāda līmeņa spēlēm kā Čempionu līgas astotdaļfināli šonedēļ.

Koronavīrusa infekcijas gadījumi konstatēti arī Latvijā – šodien tika ziņots, ka kopumā ir bijuši seši „Covid-19” saslimšanas gadījumi. Reizē ar šīs slimības uzliesmojumu Rīgai tuvojas arī augsta līmeņa sporta pasākums – WBSS fināls pirmajā smagajā svarā, kurā Mairis Briedis centīsies piepildīt savu loloto mērķi un iegūt Muhameda Ali vārdā nosaukto trofeju. Fināls paredzēts 21. martā jeb jau pēc 12 dienām, un plānotajās cīņas nedēļas aktivitātēs nekādu izmaiņu pagaidām nav. Taču Brieža menedžeris Raimonds Zeps sarunā ar Sportacentrs.com neslēpa, ka ar Supersēriju par fināla norisi tiek runāts daudz.

„Pēdējā laikā ar Supersērijas organizatoriem sazvanos divreiz dienā,” teica Zeps. „Sekojam līdzi jaunumiem un slimības izplatībai, noteikti izturamies pret situāciju ar atbildību un rūpību. Šis tomēr būs viens no lielākajiem sporta pasākumiem Latvijā pavasarī, un es vēlētos arī teikt, ka lielākais ne tikai sportā, bet vispār. Maira cīņas Rīgā vienmēr bijis liels notikums, turklāt tagad tas būs fināls, rēķināmies, ka līdzjutēju būs ļoti daudz.”

Supersērijas fināls ir pasākums, kas saistīs arī krietnu starptautisko interesi, savi līdzjutēji no ASV varētu būt arī Dortikosam. Šobrīd Latvijas valdība noteikusi sešas valstis, kuras Latvijas iedzīvotājiem aicina neapmeklēt (Japāna, Dienvidkoreja, Ķīna, Itālija, Irāna un Singapūra), kā arī izplatīts 21 valsts saraksts, aicinot izvērtēt nepieciešamību šajā laikā apmeklēt šīs valstis - to vidū ir gan Dortikosa mītnes zeme ASV, gan Šveice, kurā ir reģistrēta Supersērijas mītne.

„Pašreizējā situācija Latvijā nav tāda kā Itālijā, kur vīruss tika izlaists no rokām, pagaidām izskatās, ka pie mums situācija tiek kontrolēta,” sacīja Zeps. „Taču apzināmies, ka šeit viss var strauji attīsties, un noteikti, ka Supersērija uzklausīs Veselības ministrijas vai citu atbildīgo iestāžu rekomendācijas un būs gatava diskutēt par veselības pasākumiem. Īsāk sakot – šobrīd panikas nav, taču pret situāciju izturamies piesardzīgi un neesam vieglprātīgi.”
WBSS preses dienests sola, ka nākamās nedēļas plāns tiks publicēts trešdien un ka tajā koronavīrusa dēļ izmaiņas neesot veiktas. Zeps tikmēr norādīja, ka tieši pirmscīņas pasākumi - atklātais treniņš un svēršanās ceremonija -varētu būt pirmie, kas „lido” ārā no kalendāra, ja būs tāda nepieciešamība.

Jāņem arī vērā, ka bokss tomēr ir specifisks sporta veids, salīdzinot ar tiem, kam šobrīd risinās sezonas un tiek atceltas vai pārceltas atsevišķas spēles. „Mairis šai cīņai gatavošanos sāka jau oktobrī,” sacīja Zeps. „Vienreiz cīņas datums jau tika pārcelts, kad sanāca aizkavēšanās ar WBO apelāciju. Boksā tomēr vienai cīņai ir pavisam cita nozīme nekā citur sportā vienai spēlei, turklāt pavisam cita nozīme arī ir nozīmētajam datumam – viss sagatavošanās posms ir bijis veltīts tam, lai Mairis būtu savā formas pīķī tieši 21. martā. Tādēļ scenārijs, kurā cīņa tiek pārcelta uz vēlāku datumu, būtu ļoti nepatīkams.”

„Savukārt cīņas aizvadīšana bez skatītājiem... Nu, nav jau noslēpums, ka finansiāli Supersērijas vadībai daudz svarīgāks ir TV līgums, proti, sarūpēt video materiālu. Taču kā tad izskatīsies pati cīņa tukšā zālē? Grūti iztēloties,” teica Zeps. „Arī Mairim savu līdzjutēju atbalsts ir ļoti svarīgs – ja būs jāiziet ringā tukšā arēnā, tās būs pavisam citas emocijas, kaut kas pilnīgi neierasts.”

„Taču tās ir lietas, ko apspriežam ar Supersēriju. Mūsu komandā, lai arī informēti esam, uz to nekoncentrējamies,” apliecināja Zeps. „Šķiet, vakar bija pirmā un pagaidām vienīgā saruna komandā ar Briedi un treneriem par šo tēmu. Visi strādā un gatavojas cīņai. Mairim pašam ar veselību, par laimi, viss kārtībā. Tādus īpašus drošības pasākumus veselībai viņš nepielieto, taču šī jau nav viņa pirmā cīņa un šajā ziņā gatavošanās vienmēr bijusi ar uzsvaru uz piesardzību. Tā teikt, Mairis un viņa komanda no liekiem riskiem izvairās, tāpat kā būtu darījuši arī bez koronavīrusa.”

Zeps vēlējās uzsvērt, ka pagaidām visas runas par iespējamo fināla pārcelšanu vai aizvadīšanu bez skatītājiem ir tiešām tikai runas, jo situācija Latvijā vēl netiek uzskatīta par tik draudīgu. Kā piemēru viņš minēja basketbola kluba Kauņas „Žalgira” lēmumu nesen tomēr aizvadīt Eirolīgas spēli pret „Olimpia Milano”, lai gan Lietuvas veselības iestādes bija rekomendējušas slēgt tribīnes. „Kauņā tika izmantoti citi drošības pasākumi – pārbaudes pie ieejām un temperatūras mērīšana. Pieļauju, ka Supersērija varētu piedāvāt rīkoties līdzīgi,” sacīja Zeps.

Supersērijas preses dienestā mūsu portālam informāciju par gatavošanos finālam un sabiedrības veselības draudu izvērtēšanu solīja sniegt rītdien.

Skaties boksa cīņu starp Mairi Briedi un Junielu Dortikosu tikai Go3!

  +2 [+] [-]

, 2020-03-09 19:42, pirms 4 gadiem
Briedi, cerams, ka Tu uzvarēsi!! Šis ir ciets rieksts

     [+] [-]

, 2020-03-09 19:46, pirms 4 gadiem
Kas par debīlismu... gaidu to brīdi, kad cilvēki beigs runāt par to vīrusu. Arvien trakāk un trakāk.

  -1 [+] [-]

, 2020-03-09 20:27, pirms 4 gadiem
Lūk tas ir pi**ec!! Pasaule jūk prātā dēļ kaut kāda s*da vīrusa. Tomēr visi tik vārgi un ievainojami palikuši. Šausmas.. Tas tikai pierāda, ka šā gadsimta tautu varētu nolīdzināt elementāri tikai ar biedēšanu vien. Vājprāts!

  +1 [+] [-]

, 2020-03-09 20:28, pirms 4 gadiem
Supersērija nešaus sev kājā un neaizliegs cilvēkiem apmeklēt šo pasākumu, ienākumus par par biļetēm būtu ļoti sāpīgi zaudēt, jo summa tur galā būs neslikta.

     [+] [-]

, 2020-03-09 20:29, pirms 4 gadiem
Kad būs zināmas visas cīņas kas notiks 21 marta vakarā Arēna Rīga pirms paša fināla?

  +1 [+] [-]

, 2020-03-09 20:31, pirms 4 gadiem
P. S. Cerams supersērija neizgāzīsies līdz pēdējam un viss tomēr noritēs kā plānots. Lai gan, jā par to runā, tad tas var tik tiešām beigties bēdīgi.

  +1 [+] [-]

, 2020-03-09 20:44, pirms 4 gadiem
sandis444444 rakstīja: Kad būs zināmas visas cīņas kas notiks 21 marta vakarā Arēna Rīga pirms paša fināla?
https://boxrec.com/en/event/800821

     [+] [-]

, 2020-03-10 20:04, pirms 4 gadiem
Sveiki! Pārdodu biļetes uz Brieža vs Dortikosa cīņu, tuvu boksa ringam B, D sektors ceturtā un piektā rinda.
Cena par biļeti 120 eiro.
Sīkāku info pa telefonu +37127889092