Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Pokumeiko Latvijas čempiona titulu boksā aizstāvēs pret Mikalausku

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Pokumeiko Latvijas čempiona titulu boksā aizstāvēs pret Mikalausku
Andrejs Pokumeiko
Foto: Kokfights.com

Latvijas čempions boksā pussmagajā svarā (-79,4 kg) Andrejs Pokumeiko (11-12, 7 KO) sava pērngad izcīnītā titula pirmo aizstāvības cīņu aizvadīs 11. martā “Radisson Blue Hotel” telpās divkaujā pret lietuviešu izcelsmes Latvijas sportistu Valēriju Mikalausku (4-1, 4 KO).

Divdesmit septiņus gadus vecais Pokumeiko par Latvijas čempionu tika kronēts pērnā gada novembrī ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem uzvarot bijušo GBC versijas pasaules čempionu boksā jēkabpilieti Oļegu Fedotovu (21-29, 15 KO).

Iepriekš šis tituls piederēja bijušajam EBU-EU Eiropas čempionam jūrmalniekam Elvim Mihaiļenko (18-1-1, 5 KO), kurš 2004. gadā kļuva par pirmo atjaunotās Latvijas pussmagā svara čempionu profesionālajā boksā, un tukumniekam Mārtiņam Kukulim (12-46, 9 KO), kurš šo čempiona jostu savā īpašumā ieguva 2009. gadā.

Tiesa, nedz Mihaiļenko, nedz Kukulis pēc titula izcīnīšanas neaizvadīja obligāto titula aizstāvības cīņu un tāpēc pēc gada nosēdēšanas tronī, kā to paredz noteikumi, viņi čempiona pilnvaras nolika. Pokumeiko kļūs par pirmo Latvijas čempionu pussmagajā svarā, kurš izvēlējies aizvadīt titula aizstāvības maču.

Šajā vēsturiskajā cīņā Andrejs krustos dūres ar trīsdesmit divus gadus veco Lietuvā dzimušo Valēriju Mikalausku, kurš plašākai publikai pazīstams kā MMA un kikboksa cīkstonis. Neskatoties uz to, ka bokss priekš Mikalauska nav pamata disciplīna, arī šajā sporta veidā viņam veicies diezgan labi.

Profesionāļos Valērijs debitēja 2010. gadā, un līdz tikšanās ar britu bokseri Lī Markhamu (17-3-1, 7 KO) viņš bija neuzvarēts četros aizvadītajos mačos. Pēc sakāves divkaujā ar Markhamu, kas notika 2012. gadā, Latvijas sportists atgriezās MMA, kļūstot par prestižās krievu organizācijas “Fight Nights” Eiropas čempionu vieglajā svarā.

Ilgstoši Valērijs Mikalauskas mocījās ar dažādiem mikro savainojumiem, taču šobrīd bokseris jūtas labi un ir gatavs paspēkoties ar Latvijas pussmagā svara pirmo numuru Andreju Pokumeiko, par viņam piederošo titulu. Zinot Valērija cīņassparu, šī varētu būt viena no neparedzamākajām boksa cīņām, kura redzēta uz Latvijas boksa skatuves.

Izmantotie resursi:
BoxRec Boxing Records