Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Uzvarētājs būs tikai viens

Svētdien, plkst. 6:30 Nevadas štatā Lasvegasā boksa cienītājus gaida īsts saldais ēdiens – pasaules čempions pussmagajā svarā Pasaules Boksa organizācijas (WBO) versijā Floids Meivezers (ASV) cīnīsies ar britu Rikiju Hatonu.

Hatons ir Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) čempions, taču šī dueļa likme būs tieši WBO pasaules čempiona josta, kuras īpašnieks šobrīd ir Meivezers (neizšķirta rezultāta gadījumā viņš titulu nosargās - aut.). Kopš tika izziņota abu bokseru cīņu, ažiotāža pieaugusi teju ar katru nedēļu un "malku ugunskuram" piegādājuši paši bokseri. Īpaši Meivezers, kurš pirms pāris nedēļām paziņoja, ka ir visu laiku izcilākais bokseris.

Floids Meivezers (Pretty Boy) 38-0 (24KO)
"Es esmu labākais bokseris, kāds jebkad dzīvojis uz Zemes," plašsaziņas līdzekļiem atzina Meivezers. "Protams, es cienu Muhamedu Ali un Reju Robinsonu par to, ko viņi ir paveikuši boksā. Taču, ja es kaut tūlīt beigtu savu karjeru, tieši mani atzītu par izcilāko."

Meivezers kļuvis par čempionu piecās dažādās svara kategorijās un tiek uzskatīts par labāko "pound for pound" bokseri (labākais starp visiem aktīvajiem - aut.). Hatons bijis čempions divās svara kategorijās.

Savu pēdējo cīņu Meivezers aizvadīja šī gada maijā, 12 raundu cīņā pēc punktiem pieveicot slaveno Oskaru De La Hoiju. Amerikānis nodemonstrēja labu aizsardzību un, lai gan De La Hoija bija ļoti aktīvs un daudz uzbruka, liels skaits sitienu gluži vienkārši nesasniedza mērķi. Taču Meivezeram nācās pielikt pūles un viegli šī uzvara nenāca.

Pavisam nesen Meivezers arī izteicās, ka viņu nesatrauc un nesajūsmina Starptautiskās Boksa Organizācijas (IBO) pasaules čempiona Rikija Hatona iespaidīgā bilance – 43 uzvaras un neviena zaudējuma.

"Vienīgais iemesls kāpēc Hatonam ir 43 uzvaras ir tas, ka viņš "nav cīnījies ar ikvienu". Ja Hatons būtu cīnījies ar 43 Floidiem Meivezeriem viņa bilance būtu 43 zaudējumi un neviena uzvara," paziņoja amerikānis.

Tāpat Meivezers uzskata, ka Hatona spožākās uzvaras ir tikušas pārvērtētas un nav vērts viņu biedēt ar brita 43 uzvaru sēriju. Jāpiebilst, ka pats amerikānis profesionālajā boksā arī cīnās bez zaudējumiem – Meivezera rēķinā ir 38 panākumi no kuriem 24 gūti ar nokautu.

Rikijs Hatons (The Hitman) 43-0 (31KO)
Rikijs Hatons izteikumos bijis manāmi piezemētāks, taču tai pat laikā pārliecināts par saviem spēkiem. Brits, atšķirībā no amerikāņa, neuzskata, ka būtu labākais un izvēles tiesības atstāj boksa cienītājiem: "Katrs līdzjutējs pat var izdomāt cik labs es esmu, cik augstu es varētu būt rangā starp tagadējiem un bijušajiem čempioniem. Es neiešu un nestāstīšu, ka es esmu vislabākais."

Iespējams viens no tiem, kas dara Hatonu piezemētu ir viņa treneris Bilijs Greiems, kurš ieteicis savam padotajam pārāk neaizrauties ar "vārdu cīņu", bet koncentrēties sestdienas vakara cīņai. Greiems sadarboties ar Hatonu sācis jau tad, kad bokserim bija vien 15 gadu un viņš startēja amatieru turnīros. Treneris atzīst, ka pazīst bokseri labāk nekā jebkurš cits un tic, ka Hatonam ir pa spēkam pieveikt Meivezeru.

Taču gluži tā, ka klusējis, Hatons nav. Britu bokserim noteikti ir savs pašlepnums un sava pārliecība, vienkārši izteikumi bijuši mazāk "skaļi" nekā Meivezeram. Katrā ziņā Hatons nešaubās, ka svētdienas rītā gaidāmajā cīņā varētu uzvarēt, turklāt ar nokautu: "Ar katru treniņu es gūstu arvien lielāku pārliecību, ka man tas izdosies. Iepriekš domāju, ka būtu priecīgu viņu vienkārši uzvarēt, bet tagad esmu nobriedis nokautēt Meivezeru."

Interesanti, ka nesen kāds ASV radiožurnālists izteicās, ka Hatonam nav izredžu uzvarēt pat raundu. Britu vienlaikus tas gan kaitina, gan liek pasmaidīt: "Amerikāņi jau mani ir "norakstījuši". Viņi visi kā viens atbalstīs Meivezeru un tas patiesībā man patīk. Viņu sirdīs nedzīvo doma, ka es varētu uzvarēt un tieši tas manu panākumu padarīs patīkamāku. Amerikāņi agrāk bija pieraduši, ka viņiem ir pasaules čempions supersmagajā svarā, bet tagad šo kategoriju ir pārņēmuši Austrumeiropas bokseri. Ja brits uzveiks labāko "pound for pound" bokseri, tas viņiem būs postoši."

Rikijs Hatons savā pēdējā cīņā, 23. jūnijā, jau ceturtajā raundā nokautēja meksikāni Hosē Luisu Kastillo, ar ko Meivezers bija divreiz ticis galā piecus gadus atpakaļ, tiesa uzvarot pēc punktiem.

Lielbritānijā un ASV šī cīņa jau izraisījusi milzīgu ažiotāžu un nevar noliegt, ka liels nopelns tajā ir abiem bokseriem, jo sevišķi Meivezeram. Viņam, protams, dzimtenē būs milzīgs atbalsts, taču arī Hatons "štatos" nav ieradies "bez bagāžas" – neskatot daudzos Hatona atbalstītājus, uz ASV devušies arī viņa tautieši, absolūtais čempions svarā līdz 76.2kg Džo Kalzage, WBA čempions (svarā līdz 64kg) Gevins Rīzs, WBO čempions (svarā līdz 90.72kg) Enzo Makarinelli, kā arī WBC un WBA čempions (svarā līdz 90.72kg) Davids Hajs.

Boksa ekspertu viedokļi.
Par Meivezeru:
Lenokss Lūiss. Hatona tautietis uzskata, ka šajā cīņā acīmredzams favorīts ir Meivezers. Brits sacījis, ka amerikāņa trumpji ir ātrā pārvietošanās ringā un labs boksēšanās stils. Taču nav pavisam tā, ka Lūiss norakstītu Hatonu. Viņš gan paredz Meivezera uzvaru pēc punktiem, taču, ja uzvarēs Hatons, tad noteikti ar nokautu.

Par Hatonu:
Oskars De La Hoija. Tieši De La Hoija bija viens no tiem cilvēkiem, kas Hatonam visvairāk palīdzēja gatavoties cīņai ar Meivezeru. De La Hoija gan ieteica sparingpartnerus, gan palīdzēja noorganizēt brita treniņnometni ASV. Amerikānis ir ieinteresēts Hatona uzvarā un jau izteicis viņam piedāvājumu tikties 2008. gada maijā, ja vien Hatons patiesi pieveiks Meivezeru.

Hosē Luiss Kastillo. Šis meksikānis ir ticies gan ar Hatonu, gan Meivezeru (divreiz), tāpēc var vairāk vai mazāk objektīvi novērtēt abu spēku samērus. Kastillo nebija tālu no uzvaras ar Meivezeru abu pirmajā cīņā, taču otrajā zaudēja pārliecinošāk, lai gan abas beidzās pēc punktiem. Ar Hatonu Kastillo cīnījās šogad, taču brits viņu nokautēja jau ceturtajā raundā. Kastillo uzskata, ka lai gan Meivezers ir ļoti ātrs un ass, Hatons ir veiklāks nekā daudzi domā. Meksikānis arī nepiekrīt pieņēmumam, ka Meivezers uzvarēs katru raundu. "Tā nenotiks! Cīņa būs ļoti līdzīga. Hatons ir ļoti spēcīgs un lepns bokseris un viņš var uzvarēt. Man par to nav šaubu," pārliecināts ir Kastillo.

Ekspertu viedoklis.
Betway.com
Meivezera uzvara – 1.50
Neizšķirts – 21.00
Hatona uzvara – 2.50

Saistītā informācija:
Video: Meivezera – Hatona preses konference Ņujorkā (19.09.)
Video: Hatona runa preses konferencē Mančesterā (21.09.)
Video: Reportāža par Meivezera – Hatona preses konferenci (5.12.)

Izmantotie resursi:
www.boxingscene.com
www.fightnews.com
www.boxrec.com
www.sports.ru

Foto: AP / AFP


, 2007-12-08 21:40, pirms 16 gadiem
Taas bildes labaas...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-12-08 21:45, pirms 16 gadiem
stiliigas bildes!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-12-08 21:58, pirms 16 gadiem
sniedz man skuupstu, ak dailjais!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-12-08 22:07, pirms 16 gadiem
Hatons ir baltais, protams
, 2007-12-08 22:08, pirms 16 gadiem
Meivezers pēc klauna izskatās...cerams, ka atrausies pa tāsi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-12-08 22:09, pirms 16 gadiem
kad mees latvijaa sito kautinu redzeesim? buus kaada translaacija pa viasat sport 3 piemeeram???
, 2007-12-08 22:11, pirms 16 gadiem
sport 3 reti rāda cīņas tiešraidē, it īpaši jau šajā svara kategorijā...
atceros, kad vienreiz programmā bija Kļičko vecākā cīņa paredzēta tiešraidē, bet tā vietā paradīja vēsturisku cīņu, kurā Taisons deva vienam pa muti
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-12-08 22:24, pirms 16 gadiem
Jaukumiņš pret Slepkavu
, 2007-12-08 22:25, pirms 16 gadiem
patiesiba jau zb tas meivezers ar savu platishanos. jacer ka hatons izsmeres to iedomigo purnu
, 2007-12-08 22:26, pirms 16 gadiem
Vo shitie abi ir indiigi bet ceru ka Hatons uzvarees to balumuti..
, 2007-12-08 22:28, pirms 16 gadiem
kads nezin vai pa eirosport vai kadu no citiem satelita kanaliem sho rada???
, 2007-12-08 22:32, pirms 16 gadiem
http://myp2p.eu/broadcast.php?matchid=3131&part=sports
Te vajadzetu but infai.
, 2007-12-08 22:34, pirms 16 gadiem
Man ne iipashi patiik bezjeedziigas runas un plaatiishanaas ... bet shamam tieshaam ir iekshaa !!! ( www.youtube.com ) Lieku uz Mayweather uzvaru
, 2007-12-08 22:38, pirms 16 gadiem
rāda pa ntv+ sport
, 2007-12-08 22:40, pirms 16 gadiem
sexīga titulbilde..
, 2007-12-08 22:50, pirms 16 gadiem
gone away is the bluebird
here to stay is the new bird
he sings a love song
as we sing along
walking in the winter wonderland
, 2007-12-08 22:53, pirms 16 gadiem
Ceru, ka Hatons izdARIS visu lai nebuutu garlaiciigi - youtubes video ir parsvara vecaakas ciinas, kad Floids tiesam bija nezvers.pedeja laikaa reti vinam KO,un uzvaras pec piunktiem.ja sii cina aizies lidz punktiem, tad uzvares floids, jo tienesi neljaus amerikaa zaudet vinju siibrizha labakajam bokserim Un vel floids ir nedaudz zaudejis sitiena speeku,kas samazina KO iespejamibu.
, 2007-12-08 23:04, pirms 16 gadiem
Kā tad visu laiku izcilākais ceru, ka Hatons parādīs, ka melnie vairs nespēj konkurēt ar baltajiem
, 2007-12-08 23:05, pirms 16 gadiem
Paskatoties video par Meivezeru izskataas, ka dzhekam nav iisti speeka iekshaa! Parsti jau boksaa (vismaz smagajaa svaraa) pretinieks uzreiz kriit, ja vinam traapa tiesu sitienu, bet shii sitienus pretinieks uztver bez probleemaam! Neesmu redzeejis daudz pussmagaa svara ciinas, taadeelj variet palabot mani, ja man nav taisniiba!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-12-08 23:18, pirms 16 gadiem
intresanti!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-12-08 23:29, pirms 16 gadiem
Pēc bildes var spriest, ka varavīksnes karogs plīvo, puišu mīlestība dzīvo.
, 2007-12-08 23:29, pirms 16 gadiem
Visvairak man kretinē tā bakstīšanās pirms mača! Tā kā pilnīgi idioti!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-12-08 23:40, pirms 16 gadiem
Lai Meiveizeram izdodas beidzot uzspodrināt amerikāņu bokseru nu jau nedaudz apsūbējušo slavu!
, 2007-12-08 23:42, pirms 16 gadiem
-->Jsssii
Viņš tev to beisboleni paņemtu un vienā vietā ar to izfucētu,tad Tu justu jaudu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Milans Volkovs

Latvijas bokseris Volkovs maijā aizvadīs cīņu Londonā

11. maijā “York Hall” arēnā norisināsies populārs angļu “Frank Warren Presents Championship” boksa vakars, kur uzstāsies sportisti no daudzām valstīm. Pasākuma ietvaros ringā kāps arī latviešu bokseris Milans Volkovs (10-2-2).
Ralfs Vilcāns. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing
5

Vilcāns nokautē pretinieku un Minhenē izcīna WBA pussmagā svara jostu

Viens no Latvijas vadošajiem bokseriem Ralfs Vilcāns (16-1, 6 KO) vakar Minhenē trešajā raundā nolika uz dēļiem albāņu izcelsmes Vācijas sportistu Šefatu Isufi (38-4-2, 24 KO), izcīnot Pasaules boksa asociācijas (WBA) Eiropas čempiona jostu pussmagā svara kategorijā.
Raiens Garsija un Devins Heinijs. Foto: Adam DelGiudice/USA Today Sports/Scanpix
10

Garsija ar trim nokdauniem pārsteidz boksa pasauli un pieveic Heiniju

Raiens Garsija (25-21, 20 KO) trīsreiz nolika uz dēļiem Devinu Heiniju (31-1, 15 KO), nopelnot uzvaru tiesnešu piešķirto punktu vērtējumā. Amerikānis gan neizcīnīja Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona titulu vieglajā svarā, jo pārsniedza noteiktā svara robežas.