Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Boksere Millere piekāpjas favorītei un pasaules čempionātā finišē devītā

Boksere Millere piekāpjas favorītei un pasaules čempionātā finišē devītā
Amanda Millere centrā. Foto: instagram.com/a.millerelv

Burjatijas Republikas galvaspilsētā Ulanudē turpinās sieviešu pasaules čempionāts boksā. Latvijas boksere Amanda Millere (57 kg) šorīt zaudēja pērnā gada Āzijas spēļu bronzas medaļniecei un ierindojās devītajā vietā.

57 kg astotdaļfināla mačā pretī stājās ar sesto numuru izliktā taizemiete Nilavana Tečasuepa, kura pērn ieguva Āzijas spēļu bronzu. Taizemiete bija augumā garāka un kalsnāka, savukārt mūsējā vizuāli šķita fiziski spēcīgāka.

Pirmajā raundā iniciatīvu uzņēmās Latvijas boksere, taču sešus gadus vecākā taizemiete labi kustējās, izmantoja garākās rokas un prasmīgi turēja distanci, neaizmirstot par prettriecieniem. Mūsējā īsti netika klāt oponentei un nevarēja trāpīt, savukārt taizemiete dažas reizes sasniedza mērķi.

Otrajā raundā pretiniece vairs nebija tik piesardzīga un uzbruka drošāk, jo redzēja, ka Latvijas sportiste nav tik bīstama. Otrā nogriežņa sākumā Millerei beidzot izdevās akcentēti trāpīt, savukārt taizemiete joprojām darbojās kā otrais numurs, sekmīgi izvairījās un iesita vairākkārt. Millere labi trāpīja kādas četras reizes, taču arī otrajā raundā uzvarēja taizemiete, bet ne tik stabili kā pirmajā.

Sajūtot cerību, trešā raunda sākumā mūsējā ļoti aktīvi devās uz priekšu un tik sodīta. Turpinājumā dažas reizes izdevās trāpīt, taču ar to bija par maz. Millere visu maču nekautrējās darboties kā pirmais numurs, taču daudzi spēcīgi sitieni nebija precīzi. Līdz ar to tiesnešu verdikts faktiski jau bija skaidrs pirms paziņošanas.

Latvijas sportiste piedzīvoja zaudējumu ar 0-5 (24:30, 26:30, 27:30, 27:30, 27:30), visi pieci tiesneši lēma par labu aziātei.

20 gadus vecā Millere ir trīskārtējā WAKO Eiropas čempione kikboksā un WAKO pasaules čempione kikboksā. Jaunā censone ieguvusi godalgotas vietas starptautiskajos boksa turnīros Latvijā, Slovākijā, Somijā un Īrijā, bet aizpērn un pērn U22 EČ bija piektā.

Devītā vieta ļauj pretendēt uz nākamās sezonas Latvijas Olimpiskās vienības B sastāvu. Tiesa, boksā sportiskais kritērijs ir izpildīts, ja sportists uzvarējis divas cīņas vai pārvarējis divas kārtas. Kā jau ziņots, pasaules čempionāta pirmā kārta Millerei bija brīva, bet otrajā kārtā tika pieveikta hondurasiete Marija Fernanda Antunesa-Centeno. Tādējādi divas kārtas tika pārvarētas. B sastāvā nekad nav bijusi arī boksere. Ja mūsu sportiste iekļūs B sastāvā, tas būs lielākais sasniegums Latvijas sieviešu boksa vēsturē.

Daudzos citos sporta veidos olimpiskā kvalifikācija rit pilnā sparā, taču boksā tā notiks 2020. gada janvārī-maijā. Būs jātiek Eiropas olimpiskā kvalifikācijas turnīra sešiniekā vai pasaules olimpiskā kvalifikācijas turnīra trijniekā (varbūt pietiks ar četrinieku). Milleres 57 kilogrami ir olimpiskā svara kategorija.

Izmantotie resursi:
AIBA Boxing / youtube.com
aiba.org


Milans Volkovs

Latvijas bokseris Volkovs maijā aizvadīs cīņu Londonā

11. maijā “York Hall” arēnā norisināsies populārs angļu “Frank Warren Presents Championship” boksa vakars, kur uzstāsies sportisti no daudzām valstīm. Pasākuma ietvaros ringā kāps arī latviešu bokseris Milans Volkovs (10-2-2).
Ralfs Vilcāns. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing
5

Vilcāns nokautē pretinieku un Minhenē izcīna WBA pussmagā svara jostu

Viens no Latvijas vadošajiem bokseriem Ralfs Vilcāns (16-1, 6 KO) vakar Minhenē trešajā raundā nolika uz dēļiem albāņu izcelsmes Vācijas sportistu Šefatu Isufi (38-4-2, 24 KO), izcīnot Pasaules boksa asociācijas (WBA) Eiropas čempiona jostu pussmagā svara kategorijā.
Raiens Garsija un Devins Heinijs. Foto: Adam DelGiudice/USA Today Sports/Scanpix
10

Garsija ar trim nokdauniem pārsteidz boksa pasauli un pieveic Heiniju

Raiens Garsija (25-21, 20 KO) trīsreiz nolika uz dēļiem Devinu Heiniju (31-1, 15 KO), nopelnot uzvaru tiesnešu piešķirto punktu vērtējumā. Amerikānis gan neizcīnīja Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona titulu vieglajā svarā, jo pārsniedza noteiktā svara robežas.