Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Fantastiskā Supersērijas finālā triumfē Japānas "Briesmonis" Inoue

Fantastiskā Supersērijas finālā triumfē Japānas "Briesmonis" Inoue
Nonito Donaire pret Naoju Inoui. Foto: AFP/Scanpix

Pasaules boksa Supersērijas finālā visvieglākajā svarā (līdz 53.2kg) Japānas bokseris Naoja Inoue smagā un ļoti aizraujošā 12 raundu cīņā pēc punktiem pieveica nepiekāpīgo Filipīnu salu veterānu Nonito Donairi. Inoue līdz ar to apvienoja IBF un WBA pasaules čempiona titulus.

Naoja Inoue (19-0, 16KOs) strauji ielauzies pasaules boksa elitē un tiek vērtēts kā viens no labākajiem bokseriem vispār (neņemot vērā svara kategoriju). Savās trīs iepriekšējās cīņās 26 gadus vecais Inoue visās bija uzvarējis jau pirms otrā raunda beigām, Supersērijas ceturtdaļfinālam un pusfinālam izskrienot cauri ar pāris ringā pavadītām minūtēm.

Inoue bija milzīgs favorīts fināla cīņā, kurā viņam pretim stājās Filipīnu salu bokseris Nonito Donaire (40-6). Donaire ir bijis pasaules čempions četrās dažādās svara kategorijās un Inoue pats viņu nosaucis par savu elku boksā, taču pavisam drīz Donairem apritēs 37 gadi.

Taču Donaire solīja, ka netaisās atbraukt uz finālu Japānā tikai tāpēc, lai kronētu jauno čempionu, un viņš savu solījumu turēja. Inoue spēcīgi sāka pirmo raundu, bet Donaire izturēja un otrajā raundā pārsita pretiniekam labo uzaci. Asā un ātrā cīņā Donaire nekautrējās daudz uzbrukt un piektajā raundā arī pārsita pretiniekam degunu.
Cīņas turpinājumā Inoue, kurš savu daudzo nokautu dēļ pazīstams ar iesauku Briesmonis („Monster”) pamatīgi asiņoja, un septītajā raundā izlaida cauri vēl vienu sitienu, kas viņu pamatīgi satricināja. Donaire šajā brīdī nedaudz piebremzēja, joprojām ļoti uzmanoties no Inoues ļoti spēcīgā pretuzbrukuma, un šī vilcināšanās ļāva japānim atgūties.

Nākamajos divos raundos Inoue jau bija atguvies un lika satrauktajiem Japānas līdzjutējiem aizmirst par iepriekšējo izbīli. 11. raunda vidū Inouem beidzot izdevās zibenīgo sitienu kombināciju noslēgt ar sitienu pa vēderu, kas gandrīz deva viņam uzvaru. Donaire no sākuma palika kājās, taču pēc dažiem soļiem lielās sāpēs saļima uz grīdas. Ringa tiesnesis noskaitīja līdz desmit, kad Donaire tomēr piecēlās kājās. Tiesnesim bija iemesls pielikt punktu cīņai un paziņot par nokautu, taču viņš tomēr uzskatīja, ka Donaire ir paspējis piecelties. Inoue uzreiz metās nākamajos uzbrukumos, taču Donaire ne tikai izturēja, bet arī atrada spēkus atbildēt. ESPN apskatnieks Dens Rafaels jau paspēja nodēvēt 11. raundu par gada labāko raundu boksā.

Donaire arī vēl 12. raunda beigās gāja uz pilnu banku un centās atrast vājo vietu Inoue aizsardzībā, uz nokautu gāja arī japānis, taču izturēja abi. Pēc punktiem pārliecinoši ar vienbalsīgu lēmumu uzvarēja Inoue (117:109, 116:111 un 114:113), kļūstot par IBF un WBA čempionu, „The Ring” lineālo čempionu un Muhameda Ali balvas ieguvēju.

Pēc cīņas „The Athletic” vēsta, ka Inoue jau piekritis ilgtermiņa līgumam ar proumouteru aģentūru „Top Rank” un gatavojas iesoļot ASV tirgū.

Līdz ar to noskaidroti divi no trim Supersērijas otrās sezonas čempioniem – Inoue pievienojies skotam Džošam Teiloram, bet trešais čempions tiks noskaidrots pirmajā smagajā svarā Maira Brieža un Juniera Dortikosa cīņā, kas gan vēl nav izziņota.


, 2019-11-07 16:06, pirms 4 gadiem
Vīrs kurš sver 52kg. tas nav normāli...
, 2019-11-07 16:06, pirms 4 gadiem
Super cīņa,tādu boksu smagajās kategorijās neredzēt...
, 2019-11-07 16:24, pirms 4 gadiem
Jaha rakstīja: Vīrs kurš sver 52kg. tas nav normāli...
Jā, viņi abi kopā sver tik cik es. Bet diez vai es varētu viņus abus uzreiz piekaut...
, 2019-11-07 16:27, pirms 4 gadiem
RealT rakstīja: Super cīņa,tādu boksu smagajās kategorijās neredzēt...
Smagajās kategorijās, ja izlaistu tik daudz sitienus, par dārzeni būtu pārvēties jebkurš kiborgs... Bet cīņa tiešām bija ļoti skatāma.
, 2019-11-07 16:33, pirms 4 gadiem
RealT rakstīja: Super cīņa,tādu boksu smagajās kategorijās neredzēt...
jā, tāpat kā hokejā neredzēt tādus dankus kā basītī
, 2019-11-07 17:32, pirms 4 gadiem
Jaha rakstīja: Vīrs kurš sver 52kg. tas nav normāli...
Japāņiem un, vēl jo vairāk, filipīniešiem tas ir pavisam normāli.
, 2019-11-07 17:35, pirms 4 gadiem
Jaha rakstīja: Vīrs kurš sver 52kg. tas nav normāli...
Daudzās Āzijas valstīs tas ir normāls vīrieša vidējais svars.
, 2019-11-07 17:37, pirms 4 gadiem
Nonito Donaire (40-7) hm autor izlabo pareizā bilance pēc Boxrec ir 40-6
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-11-07 21:52, pirms 4 gadiem
Jaha rakstīja: Vīrs kurš sver 52kg. tas nav normāli...
vaine, kārtīgam letiņam tas nav saprotams
, 2019-11-07 22:56, pirms 4 gadiem
Vienīgais, kas kretinē tajos vieglajos svaros ir tas, ka atšķirība starp svaru kategorijām ir pāris kg. Te viņš ir banāns, te fāteris, te superbanāns. Tā teikt, aiziet tā kārtīgāk pasēdēt uz tualeti un ir par pāris svara kategorijām zemāk...
, 2019-11-10 09:15, pirms 4 gadiem
Cīņas dienā viņi tāpat sver vairāk nekā 52kg

Inoue ir nevis "piekritis" līgumam ar TOP Rank, bet parakstījis līgumu.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Matvejs Prokudins finālā Kauņā. Foto: Lietuvas Boksa federācija

Prokudins dominē finālā un uzvar Šocika turnīrā Lietuvā

Latvijas jaunais bokseris un Latvijas izlases galvenā trenera Iļja Žiļinska audzēknis Matvejs Prokudins izcīnīja pirmo vietu Aļģirda Šocika vārdā nosauktajā turnīrā Kauņā svara kategorijā līdz 60kg.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.