Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Izziņots pirmais Supersērijas fināls: Inoue pret Donairi 7. novembrī cīnīsies Japānā

Rolands Eliņš

Izziņots pirmais Supersērijas fināls: Inoue pret Donairi 7. novembrī cīnīsies Japānā
Naoja Inoue. Foto: EPA/Scanpix

Pasaules boksa Supersērija paziņojusi, ka fināls visvieglākā svara kategorijā starp japāni Naoji Inoui un filipīnieti Nonito Donairi norisināsies septītajā novembrī Japānā. Šis ir pirmais no trim Supersērijas otrās sezonas fināliem – neoficiāla informācija liecina, ka Džošs Teilors un Redžiss Progress cīnīsies oktobrī, bet Mairis Briedis un Juniers Dortikoss finālu aizvadīs decembrī.

„Muhameda Ali vārdā nosaukta balva ieradīsies Austošās saules zemē, lai sarīkotu iespaidīgu izrādi,” paziņojumā citēts Supersērijas vadītājs Kalle Zauerlands. „Divas īstas boksa superzvaigznes noskaidros, kurš ir labākais šajā svara kateorijā. Inoue ir uzskatāmi parādījis, kādēļ viņu sauc par Briesmoni, viņš ir dabas brīnums, viņa spēks ir kā no citas planētas. Savukārt boksa ikona Donaire savas karjeras izskaņā tāpat izskatās spēcīgāks nekā jebkad un pusfinālā sarūpēja vienu no gada labākajiem nokautiem pasaulē.”

Fināls norisināsies Japānas pilsētā Saitamā, kas atrodas apmēram 30 kilometrus no Tokijas centra. Inoue būs šīs cīņas favorīts, un viņam būs iespēja ierakstīt vēl vienu lappusi savā arvien straujāk augošajā CV. Inoue (18-0, 16KOs) ir kļuvis par pasaules čempionu jau trīs svara kategorijās, visās dominējot, un arī Supersērijā viņš pagaidām bijis neapturams – abās iepriekšējās Supersērijas cīņās Inoue uzvarēja ar nokautu ļoti ātri, kopumā ringā aizvadot mazāk nekā divus pilnus raundus (5:29 minūtes...). Inoue šobrīd tiek uzskatīts par vienu no labākajiem bokseriem pasaulē, vērtējot visas svara kategorijas.

Savukārt 36 gadus vecais Donaire (40-5, 26 KOs) norādīja, ka ar prieku lūkojas fināla virzienā un viņu nesatrauc tas, ka cīņa notiks Japānā. „Inoue ir lielisks bokseris, taču viņa cīņā pusfinālā saskatīju trūkumus. Domāju, ka noteikti iespējams izveidot strādājošu taktiku pret viņu, kas atnesīs man uzvaru,” paziņojumā citēts Donaire.

Jāpiemin, ka iepriekšējā mēnesī Donaire un viņa aģents bija publiski runājuši par iespēju izstāties no Supersērijas organizatoru komunikācijas problēmu dēļ, kā arī neskaidrības par fināla norises laiku un vietu dēļ.

Izmantotie resursi:
https://worldboxingsuperseries.com/...