Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Bokseri Šarovs un Jurčenoks gūst piektās vietas Eiropas junioru čempionātā

Ints Megnis
Ints Megnis

Bokseri Šarovs un Jurčenoks gūst piektās vietas Eiropas junioru čempionātā
Renats Šarovs. Foto: Team Ramlav

Latvijas jaunie bokseri Renats Šarovs un Iļja Jurčenoks piedzīvojuši neveiksmes Tbilisi notiekošā Eiropas čempionāta skolēniem ceturtdaļfinālā, līdz ar to sacensības noslēdzot dalītā piektajā vietā.

Šarovs svara kategorijā līdz 52 kilogramiem kļuva par vienīgo Latvijas pārstāvi, kurš spēja uzvarēt cīņā, jo vispirms priekšsacīkšu kārtas duelī Latvijas bokseris ļoti līdzīgā cīņā ar 3-2 pieveica Aslanu Gulijevu no Azerbaidžānas. Tomēr nākamajā kārtā viņš otrdien ar 0-5 piekāpās turkam Džanam Polatam Efilam, visiem pieciem tiesnešiem kā cīņas rezultātu pavēstot 30:27.

Tikmēr Jurčenoks pēc veiksmīgas izlozes no pirmās kārtas bija atbrīvots un čempionātu sāka no ceturtdaļfināla, kurā ar 1-4 piekāpās ukrainim Ivanam Stepuļenko. Arī šī cīņa bija ļoti līdzvērtīga, jo visi pieci tiesneši pavēstīja, ka rezultāts bjis 29:28, tomēr tikai viens no viņiem uzvaru atdeva Latvijas pārstāvim.

Kā vēstīts, pirmajā cīņā svara kategorijā līdz 54 kilogramiem zaudējumu piedzīvoja arī trešais Latvijas pārstāvis Renats Prokofjevs.

Vēlāk šomēnes Latvijai gaidāms starts arī Eiropas čempionātā sievietēm, kurā Latviju pārstāvēs Riodežaneiro olimpisko spēļu kandidāte Amanda Millere, kamēr septembrī Evanders Servuts piedalīsies pasaules čempionātā, bet četras meitenes no Latvijas spēkosies Eiropas jaunatnes čempionātā.

Šogad maijā Eiropas junioru čempionātā Rumānijā sudrabu izcīnīja Nikolina Boķe, kamēr pie piektās vietas tika Matvejs Prokudins, tikmēr jūnijā Eiropas spēlēs, kas vienlaicīgi bija arī Eiropas čempionātā Genādijs Merkulovs un Servuts savās pirmajās cīņās pēc punktiem piekāpās nākamajiem vicečempioniem.