Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Boksa čempionam Džošua savainojums neliedz piedalīties protesta gājienā

Rolands Eliņš

Boksa čempionam Džošua savainojums neliedz piedalīties protesta gājienā
Entonijs Džošua. Foto: Reuters/Scanpix

Britu bokseris Entonijs Džošua guvis ceļgala savainojumu, kura dēļ nevarēs aizvadīt treniņus 4-6 nedēļas, taču tam nevajadzētu ietekmēt viņa nākamās cīņas aizvadīšanu, norādījuši viņa pārstāvji. Džošua vakar piedalījās „Black Lives Matter” protesta gājienā Anglijā, pārvietojoties uz kruķiem.

Pasaules čempions smagsvaru divīzijā WBO, WBA un IBF versijās Entonijs Džošua šogad gatavojas aizvadīt titula aizstāvēšanas cīņu pret bulgāru bokseri Kubratu Pulevu. Viņu cīņa bija plānota jūnija vidū, taču pandēmijas dēļ pārcelta uz pagaidām nenoteiktu laiku (neoficiāli tiek piesaukts novembris).

Džošua ir guvis kreisā ceļgala savainojumu, kura dēļ vakardienas protesta gājienā pārvietojās ar kruķu palīdzību. „Entonijam vēl būs padziļinātas medicīniskās pārbaudes, taču liela satraukuma nav,” BBC citē Džošua pārstāvjus. „Pašreizējie pasākumi traumas sakarā ir profilaktiski fizioterapeitu ieteikumi.”

Tikmēr „The Athletic” ziņo, ka Džošua plānots iztikt bez treniņiem vismaz mēnesi, proti, 4-6 nedēļas. Džošua traumu esot guvis skrējiena laikā, taču ceļgala saites neesot sarautas, tādēļ boksera nometnē nav satraukumu par cīņas pret Pulevu vēlreizēju aizkavēšanos.

Savainojums neliedza Džošua vakardien piedalīties protesta gājienā, iestājoties pret rasismu. „Black Lives Matter” protesta gājieni, kas uzvirmoja ASV pēc Džordža Floida nonāvēšanas maija izskaņā, šajās dienās norisinās vairākās pasaules pilsētās, ieskaitot Džošua dzimto pilsētu Votfordu.

„Vīruss tika pasludināts par pandēmiju,” uzrunā protesta dalībniekiem teica Džošua. „Tas kļuvis nekontrolējams. Un es šeit nerunāju par Covid-19, bet gan par vīrusu, kas ir rasisms. Mēs kopīgi iestājamies pret šo vīrusu, kas ir bijis pamats dzīvību atņemšanai gan jauniem, gan veciem, pret vīrusu, kas neatvainojas un kas iespraucas visos slāņos.”

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/boxing/52...
https://twitter.com/MikeCoppinger/s...