Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Prestiži boksa mediji iekļauj Briedi savu pasaules rangu "Top10"

Rolands Eliņš

Prestiži boksa mediji iekļauj Briedi savu pasaules rangu "Top10"
Mairis Briedis. Foto: Dāvis Ūlands/F64

Latvijas bokseris Mairis Briedis novērtēts kā sestais labākais bokseris aizvadītajā 2020. gadā pasaulē boksa žurnāla "Boxing News" vērtējumā, ziņo Pasaules boksa Supersērija. Šodien Brieža vārds atrodams arī portāla "BoxingScene" veidotajā boksa čempionu rangā, kur viņš novērtēts septītajā vietā pasaulē, tieši aiz britu zvaigznes Entonija Džošua.

Žurnāla "Boxing News" noteiktajā desmitniekā par aizvadītā gada labākajiem bokseriem pirmo vietu ieņem ASV jaunais bokseris Teofimo Lopess, kurš oktobrī pārspēja Vasilu Lomačenko un kļuva par vieglā svara čempionu vairāku organizāciju versijās. "Boxing News" 2020. gada rangā izcelts arī Mairis Briedis, kura paveiktais, triumfējot Supersērijā un nostiprinot savas līderpozīcijas pirmā smagā svara kategorijā, novērtēts ar sesto vietu šajā rangā.

Šī žurnāla gada apskatā arī apkopotas gada ietekmīgākās personas boksā, un septītajā vietā ir Pasaules boksa Supersērijas organizators Kalle Zauerlands, kurš ir arī Brieža promouters. "Haosa pilnajā boksa pasaulē Kalles lolotā Supersērija bijusi kā jaunas gaismas stars," rakstīts "Boxing News" slejās.

Jāpiemin, ka pašos lielākajos un prestižākajos gada boksa rangos (ESPN, "The Ring", "The Athletic") Brieža vārds labāko desmitniekā (visās svara kategorijās) netiek piesaukts. "Boxing News" ir pirms 111 gadiem dibināts cīņu sporta medijs, kurš sociālajā tīklā var lepoties ar gandrīz 2.5 miljoniem sekotāju.

Taču šodien Brieža vārds atrodams arī boksa portāla "BoxingScene" sagatavotajā lielākās konkurences rangā, kurā ņemti visu svara kategoriju bokseri. Tajā pašreizējie pasaules čempiona titula īpašnieki dažādās svara kategorijās un versijās salīdzināti, novērtējot, cik augstvērtīgas cīņas aizvadījuši un kādas uzvaras izcīnījuši.
Šī ranga priekšgalā ir meksikānis Sauls Alvaress, kurš 30 gadu vecumā paspējis kļūt par četru svara kategoriju čempionu un uzvarējis visās piecās iepriekšējās cīņās, četrās no tām tiekoties ar bokseri, kurš bijis izlikts labāko trijniekā savā svara kategorijā. Otrajā vietā ir japānis Naoja Inoue, bet trešais ir Erols Spenss.

Briedis šajā rangā ieņem septīto vietu, tieši aiz smagsvaru čempiona Entonija Džošua. Brieža sakarā "BoxingScene" norāda, ka viņa divas iepriekšējās cīņas bija pret krūzeru svara kategorijas spēcīgākajiem bokseriem Dortikosu un Glovacki, tāpat ieskaitē tika ņemts vērā viņa sīvais zaudējums Oleksandram Usikam, tobrīd šīs svara kategorijas līderim. Tieši aiz Maira šajā rangā ir cits Supersērijas uzvarētājs Džošs Teilors.

Ranga aprēķinā bija iekļauti 56 bokseri, ieskaitot visus pasaules čempionus četru lielo boksa organizāciju versijās. Uzvaras pār bokseriem, kuri neatrodas savas svara kategorijas ranga desmitniekā ("The Ring" versijā), šajā rangā punktus nedeva, attiecīgi liekot vairāk novērtēt sportistus, kuri regulāri aizvadījuši augsta mēroga cīņas un guvuši tajās uzvaras.

BoxingScene bokseru konkurences indeksa rangs

V.BokserisValsts
1.Sauls AlvaressMeksika
2.Naoja InoueJapāna
3.Erols SpenssASV
4.Teofimo LopessASV
4.Hosē RamiressASV
6.Entonijs DžošuaLielbritānija
7.Mairis BriedisLatvija
8.Džošs TeilorsLielbritānija
9.Kazuto IokaJapāna
10.Žermels ŠarloASV

Izmantotie resursi:
https://www.boxingnewsonline.net/?f...
https://www.boxingscene.com/canelo-...
https://worldboxingsuperseries.com/...