Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Glovackis: "Pret Briedi es būtu gatavs aizvadīt revanšu par velti un bez jostām"

Rolands Eliņš

Glovackis: "Pret Briedi es būtu gatavs aizvadīt revanšu par velti un bez jostām"
Kšištofs Glovackis. Foto: Jānis Indriķis

Maira Brieža iepriekšējais pretinieks Kšištofs Glovackis ticis pie iespējas atgūt WBO pasaules čempiona jostu, kas iepriekšējo pusgadu piederēja Briedim. Pie revanša pret Briedi Glovackis vēl nav ticis, taču uzskata to par vienu no svarīgākajiem mērķiem savas karjeras turpinājumā. Portāls Sportacentrs.com satika Glovacki iepriekšējā nedēļā, tieši nākamajā rītā pēc WBO lēmuma par čempiona jostas atņemšanu Briedim, un poļu bokseris intervijā mūsu portālam izteica prieku, ka beigu beigās apmierinātas var būt abas puses.

"Vispār ir prieks, ka beidzot viss atrisinājies ar visiem protestiem, jostām un neskaidrībām," Kšištofs Glovackis izteicās pēc uzzināšanas, ka būs jācīnās par WBO pasaules čempiona jostu, taču ne pret Mairi Briedi. "Tas viss bija ievilcies, bija grūti saprast, kā tas viss process attīstās. Domāju, ka tagad esam nonākuši situācijā, kas kaut ko pozitīvu sniedz visiem - man būs iespēja atgūt WBO jostu, Briedis tāpat varēs cīnīties Supersērijas finālā. Ceru, ka abi uzvarēsim un tad jau varēsim domāt par revanšu savā starpā."

Divkārtējais WBO čempions Glovackis apstiprināja, ka revanšs pret Briedi tik un tā ir viņa nākotnes prioritāte: "Es, protams, ļoti labi saprotu Brieža rīcību, atsakoties no WBO jostas. Viņam jau ir nākamais pretinieks, ļoti ienesīga cīņa finālā - kāpēc no tā atteikties, ja var neatteikties? Taču ceru, ka nākotnē mums būs iespēja tikties revanšā."

Poļu bokseris skaidroja, ka viņa galvenā motivācija ir tā, ka šovasar notikušo cīņu pret Briedi viņš uzskata par nepabeigtu: "Vēlos parādīt līdzjutējiem Polijā, līdzjutējiem Latvijā un arī pašam Briedim, ka spēju daudz vairāk nekā to pusotru raundu, kas bija Rīgā. Protams, ka neuzskatu to cīņu par normāli pabeigtu. Neteikšu, ka pie kaut kā vainoju Mairi, lai gan tādu sitienu ar elkoni ringā redzēju pirmoreiz, taču tiesneša kļūdas jau neviens nenoliedz, tas viss lasāms arī WBO lēmumā."

Glovackis atzina, ka šobrīd arī uz zaudējumu Briedim raugās ar citādām emocijām nekā vasarā: "Daudz par to runāts un domāts, taču cik tad var? Man un Briedim tagad ir noliktas nākamās cīņas, abas ļoti svarīgas, jādomā par tām. Kad man un Briedim tiks nozīmēts revanšs, tad arī varēsim atkal runāt par to, kas notika pusfinālā."

Glovackis gan neslēpa, ka viņam nepatīkamas emocijas sagādājusi Brieža publiski paustā nostāja, ka poļu bokseris pats vainīgs pie saņemtā sitiena ar elkoni: "Tāds nu ir bokss, tur sanāk visādi, un skaidrs, ka mans sitiens pa pakausi bija pelnījis soda punktu. Taču tas man sanāca cīņas karstumā, kad Briedis pieliecās un man kaut kur vienkārši bija jāsit. Ja tagad man, kad cīņa sen beigusies, prasi, vai vēlreiz tā darītu, tad varu teikt, ka nē. Ringā bija citādi. Taču nepatīkami dzirdēt, ka Briedis mani sauc par netīru bokseri. Nu, ko tad es varu atbildēt? Teikt, ka viņš pats tāds ir un daudz uzskatāmākā veidā? Tas nav nopietni. Būs revanšs, visu izrunāsim."

Glovackim daudz asāku reakciju gan raisīja vasarā Brieža publicētais "Instagram" video, kurā Briedis ar elkoņa sitienu atver pudeli: "Te gan es Mairim vēlos pavaicāt - kam tas bija vajadzīgs? Ko viņš gribēja ar to pateikt vai parādīt? Palepoties? Izaicināt? Patiešām nesapratu, ko viņš tur bija domājis un kam tas bija vajadzīgs."

Glovackim šobrīd ir oficiāli nozīmēta WBO titulcīņa pret britu Lorensu Okoliju, kamēr Briedim Supersērijas finālā būs jācīnās ar Junieru Dortikosu. Abām cīņām vēl nav zināms ne datums, ne vieta. Glovackis pats pieļāva, ka varētu cīnīties martā ASV vienā cīņu vakarā ar Genādija Golovkina un poļu boksera Kamila Šeremetas tikšanos. Glovackim pašam nebūtu iebildumu par "undercard" cīņu, taču viņa promouters poļu medijos šādu iespēju raksturojis kā mazticamu, taču cīņas norises vietas ziņā ASV gan tāpat ir ticamākais variants.

Briedim Glovackis paredz uzvaru finālā, jo vērtē latvieti kā daudz prasmīgāku bokseri nekā Dortikosu. Palūgts nosaukt šobrīd "Top 3" pirmā smagā svara kategorijā (diplomātiski atstājot sevi ārpus konkurences), Glovackis kā pirmo minēja Briedi, otro - Dortikosu, bet trešo pēc nelielas vilcināšanās nosauca Endrjū Tabiti.

Noslēgumā Glovackim tika vaicāts, cik ļoti viņš gatavs piepildīt savu mērķi par revanšu pret Briedi. "Ja tu man vaicā, vai es tagad liktu parakstu cīņai pret Briedi, kurā piedalītos bez honorāra un bez jebkādām jostām, tad es skaidri saku, ka jā, es to darītu. Kā vien būs iespēja, ķersimies pie sarunām," teica Glovackis.

Jāatgādina, ka WBO jau bija nozīmējusi tikšanos Briedis-Glovackis, taču Brieža puse atteicās no šīs cīņas rīkošanas pirms Supersērijas fināla, jo līgums ar Supersēriju to nemaz nepieļauj. Brieža menedžeris Raimonds Zeps vēstulē WBO piedāvāja variantu, ka čempiona josta paliek pie Brieža un viņš revanšu pret Glovacki aizvada pēc fināla, taču WBO šo piedāvājumu neakceptēja.

Briedim dalība Supersērijas finālā sākotnēji tika plānota novembrī vai decembrī, vēlāk iespējamais datums tika pārcelts uz janvāri, bet šobrīd kļuvis skaidrs, ka arī janvāra mēnesis ir jau aizbraucis vilciens un agrāk par februāri Brieža-Dortikosa cīņa nenotiks, portālam Sportacentrs.com pastāstīja Zeps, cerot, ka galīgais paziņojums par finālu būs nākamajā nedēļā.

  +1 [+] [-]

, 2019-12-06 19:19, pirms 4 gadiem
Beidzot normala intervija ar sito poli

  +3 [+] [-]

, 2019-12-06 20:23, pirms 4 gadiem
Intervija normāla tiešām. Bet gan jau pats Glovackis zina kam viņš dod interviju un kas attiecīgi jāsaka. Ja intervētu poļu medijiem, runātu gan tā lai izpatiktu otrai pusei. Un to visu var saprast.

  +7 [+] [-]

, 2019-12-06 20:45, pirms 4 gadiem
'' pastāstīja Zeps, cerot, ka galīgais paziņojums par finālu būs nākamajā nedēļā.''
Šo jau pāris mēnešus dzirdu.

  +1 [+] [-]

, 2019-12-06 22:05, pirms 4 gadiem
loook ploik! rakstīja: '' pastāstīja Zeps, cerot, ka galīgais paziņojums par finālu būs nākamajā nedēļā.''
Šo jau pāris mēnešus dzirdu.
Konkrēti to teica pirms gandrīz 3 nedēļām.

  +1 [+] [-]

, 2019-12-07 01:01, pirms 4 gadiem
Tāpat Briedis arī cerēja revanšu pret Usiku.

     [+] [-]

, 2019-12-07 07:52, pirms 4 gadiem
Labs gabaliņš un Glovackis - ļoti sakarīgs džeks. Viens mazs jociņš. Tas supersērijas fināls notiks šajā vai tikai nākamajā gadsimtā? Nu tas tāpēc, lai boksa cienītāji varētu sākt iepirkt biļetes priekš savu mazbērnu bērneļiem...

  -1 [+] [-]

, 2019-12-07 08:36, pirms 4 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Labs gabaliņš un Glovackis - ļoti sakarīgs džeks. Viens mazs jociņš. Tas supersērijas fināls notiks šajā vai tikai nākamajā gadsimtā? Nu tas tāpēc, lai boksa cienītāji varētu sākt iepirkt biļetes priekš savu mazbērnu bērneļiem...
Glovackis ir totāls mīkstpēdiņš! Cilvēku raksturo darbi.

     [+] [-]

, 2019-12-07 08:58, pirms 4 gadiem
loook ploik! rakstīja: '' pastāstīja Zeps, cerot, ka galīgais paziņojums par finālu būs nākamajā nedēļā.''
Šo jau pāris mēnešus dzirdu.
Nākošajā nedēļā varbūt vēl nē, bet aiznākošajā točna paziņos, ka informācija būs nākošnedēļ...