Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Pasaules kausa izcīņā - arī Šostaks

Jānis Pārums

Pasaules kausa izcīņā boksā, kas nākamnedēļ sāksies Krievijas galvaspilsētā Maskavā, piedalīsies ne tikai Eiropas čempionāta bronzas medaļnieks Nikolajs Grišuņins (svarā līdz 81kg), bet arī Dmitrijs Šostaks (līdz 69kg), portālu eSports.lv informēja Latvijas Boksa federācijas ģenerālsekretārs Genādijs Glazkovs.

Starptautiskā Amatieru Boksa federācija (AIBA) uz pasaules kausa izcīņu aicina tikai astoņus labākos bokserus katrā svara kategorijā, kas izvēlēti pamatojoties uz pērn notikušo pasaules čempionātu Čikāgā (ASV).

eSports.lv jau informēja, ka kāds no pasaules čempionāta labāko astoņnieka bokseriem svarā līdz 81kg atteicies no dalības Maskavā, tāpēc organizatori uzaicinājuši Grišuņinu, kurš novembrī parādīja teicamu sniegumu Eiropas čempionātā, izcīnot bronzas medaļu.

Tagad līdzīgu uzaicinājumu saņēmis arī Dmitrijs Šostaks. Viņš gan Eiropas čempionātā izstājās jau pirmajā kārtā, zaudējot nākamajam bronzas medaļas ieguvējam francūzim Žaoidam Šigēram, taču ar savu sniegumu palika atmiņā pasaules kausa izcīņas organizatoriem, kuri pēc cita boksera atteikuma, uzaicinaja uz Maskavu Latvijas pārstāvi.

Pasaules kausa izcīņas pāru izloze un bokseru svēršanās procedūra notiks 9. decembrī, bet nākamajās divās dienās tiks aizvadītas ceturtdaļfināla cīņas. Fināli notiks 13. un 14. decembrī.

Jāpiebilst, ka šis ir pirmais gads, kad pasaules kausu izcīna sportisti, nevis valstsvienību komandas.