Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Nepārspējamais mājinieks pret bērnības elku: Supersērijas finālā pēcpusdienā Inue pret Donairi

Nepārspējamais mājinieks pret bērnības elku: Supersērijas finālā pēcpusdienā Inue pret Donairi
Naoja Inoue. Foto: AP/Scanpix

Jau rīt kļūs zināms pirmais Supersērijas čempions boksā 2018./19. g. sezonā. Visvieglākajā svarā (līdz 53,52 kilogramiem) japānis Naoja Inoue (18-0, 16 KO) Saitamā uzņems filipīnieti Nonito Donairi (40-5, 26 KO). Cīņu šova sākums paredzēts plkst. 12:00 pēc Latvijas laika, bet fināls varētu sākties ap diviem. Tiešraidi no plkst. 12:15 līdz plkst. 15:15 piedāvās "TVPlay".

26 gadus vecais Inoue ir pašreizējais IBF un "The Ring" pasaules čempions, bet WBA titulu uz kārts finālā liks Donaire, kuram drīzumā apritēs jau 37 gadi. Inoue Supersērijas ceturtdaļfinālā jau pirmajā raundā nokautēja dominikāni Huanu Karlosu Pajano, bet puertorikānis Emmanuels Rodrigess pusfinālā tika nokautēts otrajā raundā. Pret Rodrigesu Inoue cīnījās ASV, aizvadot tikai savu otro cīņu ārpus dzimtenes. Savukārt Donaire pa ceļam līdz finālam pārspēja britu Raienu Bērnetu, tiekot pie WBA jostas, un amerikāni Stīvenu Jangu. Šīs cīņas notika sāncenšu teritorijā (Glāzgovā un Lafajetā).

"Esmu vērojis Donairi viņa karjeras laikā un zagu viņa kustības, kad sāku spert pirmos soļus boksā," atzina fināla favorīts Inoue. "Ļoti cienu Donairi, viņš ir bijis mans elks, un tieši tādēļ viņš bija tas, pret kuru šajā turnīrā gribēju boksēties visvairāk. Taču tagad ir pienācis laiks paaudžu maiņai."

Sāncensim atzinīgus vārdus veltīja arī Donaire, kurš pirms cīņas negrasās mest plinti krūmos: "Viņš ir lielisks cīkstonis, ļoti spēcīgs, viņam ir milzīgs spēks, taču viņš vēl lāga nav ticis pārbaudīts, jo saviem pretiniekiem ātri braucis pāri. Vēlos viņu pārbaudīt un pierādīt, ka joprojām boksā varu dot savu artavu. Tas ir liels gods Japānā cīnīties pret Inoui, izjūtu pret viņu lielu cieņu, un viņš izskatās gatavs cīņai. Taču, gluži kā redzējām Kanelo un Kovaļova cīņā, nedz augums, nedz izmēri nav svarīgi. Beigu beigās visu izšķir cīņas plāns, un es ticu, ka man ir plāns, kā viņu pieveikt."

Izmantotie resursi:
https://www.boxingscene.com/nonito-...


, 2019-11-06 21:31, pirms 4 gadiem
Speciāli šitiem analfabētiem.

Nav nekāds "donaire". Ir Doners.
, 2019-11-06 21:32, pirms 4 gadiem
Tak joptvaju, Inoue ar nemāk uzrakstīt
, 2019-11-07 12:14, pirms 4 gadiem
jaunaisjaunais rakstīja: Speciāli šitiem analfabētiem.

Nav nekāds "donaire". Ir Doners.
Sveiks,

vairākkārt esi komentāros aizrādījis par Ninito uzvārda rakstību.

amerikāņi un briti Nonito patiešām piesaka kā Doneru vai Doneiru, tieši tāpat kā Mairi vēlas saukt par Breidi. Doma tāda, ka uz to nepavisam nevar paļauties. Nonito ir filipīnietis, un arī viņa vārds ir šajā valodā. Par to var pārliecināties, piemēram, šajā Filipīnu TV reklāmas rullīti, ap 15. sekundi - https://www.youtube.com/watch?v=6S_...
, 2019-11-07 16:48, pirms 4 gadiem
Skatos esi nomainījis niku

Globālajā pasaules valodā skan šādi: https://www.youtube.com/watch?v=dRJ...

Arī krievi tāpat izrunā: https://allboxing.ru/news/20191106-...

Briedi sauc par "breidi" tāpēc, ka nav iedziļinājušies un jauc e ar i vietām, nekādas dziļākas domas tur nav. Tie ir daži indivīdi, galīgi ne vairākums
, 2019-11-07 20:46, pirms 4 gadiem
jaunaisjaunais rakstīja: Skatos esi nomainījis niku

Globālajā pasaules valodā skan šādi: https://www.youtube.com/watch?v=dRJ...

Arī krievi tāpat izrunā: https://allboxing.ru/news/20191106-...

Briedi sauc par "breidi" tāpēc, ka nav iedziļinājušies un jauc e ar i vietām, nekādas dziļākas domas tur nav. Tie ir daži indivīdi, galīgi ne vairākums
"Globālajā pasaules valodā" - ha ha! Kas tā tāda?
Deontejs Vailders un Edijs Hērns. Foto: Mark Robinson / Matchroom Boxing
1

Lielais bokss 1. jūnijā: visu titulu apvienošanas cīņa un promouteru 5 pret 5 sērija

Oficiāli prezentēts boksa cīņu šovs 1. jūnijā, kas notiks Rijādā, Saūda Arābijā. Tā galvenais notikums būs visu titulu apvienošanas cīņa pussmagā svara kategorijā starp Dmitriju Bivolu un Arturu Beterbijevu, krievu bokseriem, kuri tagad tiek pieteikti kā attiecīgi Kirgizstānas un Kanādas pārstāvji, taču tiks piedāvāts arī unikāls "undercard" - pieci slavenā promoutera Edija Hērna boksera piecās cīņās sacentīsies pret cita ietekmīga promoutera Frenka Vorena pieciem bokseriem.
Foto: Latvijas Boksa federācija

Latvijas jaunie bokseri atkārto valsts medaļu rekordu Eiropas U19 čempionātā

Latvijas jaunie bokseri guvuši panākumus Eiropas U19 čempionātā Horvātijā, kur tika pie vienas sudraba un divām bronzas medaļām, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Boksa federācijā.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).