Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Brieža pretinieks Supersērijas prēmiju saņēma dienu pirms pusfināla izziņošanas

Brieža pretinieks Supersērijas prēmiju saņēma dienu pirms pusfināla izziņošanas
Mairis Briedis un Kšištofs Glovackis. Foto: World Boxing Superseries

Pasaules boksa Supersērija beidzot norēķinājusies ar poļu bokseri Kšištofu Glovacki par novembrī aizvadīto ceturtdaļfinālu, portālam Sportacentrs.com apstiprināja viņa menedžeris Tomašs Kačmarčiks. Savukārt Maira Brieža pārstāvis Raimonds Zeps pastāstīja par latviešu boksera tuvākajiem plāniem tagad, kad cīņas datums kļuvis oficiāls.

„Esam priecīgi, ka cīņas datums un vieta beidzot paziņota,” sacīja Glovacka menedžeris Tomašs Kačmarčiks. „Prēmiju par ceturtdaļfinālu saņēmām vakar,” viņš apliecināja mūsu portālam. Attiecīgi tas notika dienu pirms pusfināla pret Briedi izziņošanas un gandrīz trīs mēnešus pēc ceturtdaļfināla.

Glovackis bija viens no retajiem Supersērijas bokseriem, kurš publiski neslēpa, ka par ceturtdaļfinālu Supersērija ar viņu nav norēķinājusies līdz galam. Glovacka janvāra intervijā to atklāja portālam Sportacentrs.com, bet baltkrievu bokseris Ivans Barančiks to atklāja krievu medijiem jau decembrī, kamēr ārzemju boksa mediji vēstījuši, ka prēmijas ilgāku laiku nav izmaksātas arī citiem pusfinālu dalībniekiem, tos vārdā neminot.

Konkrētas summas Glovacka komanda nevēlas minēt, bet poļu mediji vēstīja, ka izmaksātais honorārs bijis 200 tūkstošu dolāru apmērā, bet neizmaksātā prēmija – 400 tūkstošu dolāru apmērā. (Jāpiemin, ka Brieža komanda savus finansiālos darījumus nevēlas komentēt publiski, pamatojot to ar vienošanos par konfidencialitāti).

Jāatgādina, ka tieši bažas par Supersērijas finansiālo situāciju Barančika aģents Deivs Makvoters minēja kā iemeslu, lai paziņotu par izstāšanos no Supersērijas. Barančiks ir IBF čempions otrā vieglā svara kategorijā, un Supersērija viņam izziņojusi pusfinālu 18. maijā Glāzgovā pret Džošu Teiloru, taču Barančika aģents arī šīs nedēļas sākumā ārzemju medijiem apliecinājis, ka neplāno tajā piedalīties un gatavs tiesāties, ja Supersērijas vadība to vēlēsies, kamēr WBSS vienīgā sniegtā atbilde bija publisks atgādinājums par noslēgtajiem līgumiem ar cīkstoņiem.

Glovackis savu gatavošanos pusfināla cīņai nosacīti uzsāka jau janvārī, aizvadot fiziskās sagatavotības treniņnometni, kamēr Briedis kopš ceturtdaļfināla cenšas tikt galā ar traumām. Attiecīgi neplānoti ilgā laika starpība starp ceturtdaļfinālu un pusfinālu uzskatāma par plusu Briedim šajā situācijā, taču iepriekš intervijā ar mūsu portālu arī Glovackis izteicās, ka viņam nav praktiskas starpības par to, cik drīz būs cīņa, lai gan viņš personīgi vēlētos, lai tā būtu pēc iespējas drīzāk.

Maira Brieža pārstāvis Raimonds Zeps portālam Sportacentrs.com pēc pusfināla izziņošanas pastāstīja, ka Briedim nesen veikta deguna operācija, tiekot galā ar iekaisumu. „Šobrīd ir plāns, ka gatavošanos pusfināla cīņai Mairis nopietni sāks ap marta beigām,” norādīja Zeps.

Brieža un Glovacka cīņa būs viens no diviem Supersērijas pusfināliem pirmajā smagā svarā. Otrā sacentīsies amerikānis Endrjū Tabiti un kubietis Juniers Dortikoss. Pagaidām vēl nevienā pusfinālā nav oficiāli apstiprināta cīņa par pasaules čempiona titulu, jo visas četras jostas ir Oleksandra Usika rīcībā, taču britu mediji vēsta par Usika plāniem aizvadīt cīņu smagsvaros maija vidū. Ja Usiks līdz Brieža un Glovacka cīņai atteiksies no savām pirmā smagā svara čempiona jostām, Supersērijas vadība plāno šajā pusfinālā galdā likt WBO un WBC titulus.


, 2019-02-06 16:52, pirms 5 gadiem
Labāk vēlu, nekā nekad!
, 2019-02-06 17:29, pirms 5 gadiem
Glavickis:".. ak, tu kurva.. kā es labprāt dzēsīšu šo Tavu pašapmierinātību no tava jebļa.. "
, 2019-02-06 18:29, pirms 5 gadiem
Kommaer/// rakstīja: Glavickis:".. ak, tu kurva.. kā es labprāt dzēsīšu šo Tavu pašapmierinātību no tava jebļa.. "
Sen jau bija aizdomas, ka lietotājs MG patiesībā ir Mairis Briedis. Augstāk minētais komentārs kliedē jebkādas šaubas. Pareizi, Mairi, sadod viņam kā nākas!
, 2019-02-06 18:33, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Sen jau bija aizdomas, ka lietotājs MG patiesībā ir Mairis Briedis. Augstāk minētais komentārs kliedē jebkādas šaubas. Pareizi, Mairi, sadod viņam kā nākas!
Saprotu, ka esmu apslimis utt, bet- kaut kā galīgi neiebraucu šajā komentārā..
, 2019-02-07 00:01, pirms 5 gadiem
Nu bet kad un kur tad būs tas pusfināls? Raksts ir, informācijas nav
Pats svarīgākais nav pateikts...
, 2019-02-07 00:23, pirms 5 gadiem
Limpompo rakstīja: Nu bet kad un kur tad būs tas pusfināls? Raksts ir, informācijas nav
Pats svarīgākais nav pateikts...
njā, rihtīgs sporta portāls.. k-kādas dzeltenās ziņas par svešiem makiem.. kas vēl sekos? kurš ar kuru nokniebies?
DelPi
06.02.2019 15:32
Briedis Boksa supersērijas pusfinālu pret Glovacki aizvadīs Rīgā
, 2019-02-07 08:42, pirms 5 gadiem
Limpompo rakstīja: Nu bet kad un kur tad būs tas pusfināls? Raksts ir, informācijas nav
Pats svarīgākais nav pateikts...
Brieža pusfināla cīņa pret Glovacki notiks...
, 2019-02-07 14:14, pirms 5 gadiem
Kommaer/// rakstīja: Saprotu, ka esmu apslimis utt, bet- kaut kā galīgi neiebraucu šajā komentārā..
Tu uzrakstīji tā it kā pašam būtu jāboksējas pret Glovacki. Veseļojies!
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Matvejs Prokudins finālā Kauņā. Foto: Lietuvas Boksa federācija

Prokudins dominē finālā un uzvar Šocika turnīrā Lietuvā

Latvijas jaunais bokseris un Latvijas izlases galvenā trenera Iļja Žiļinska audzēknis Matvejs Prokudins izcīnīja pirmo vietu Aļģirda Šocika vārdā nosauktajā turnīrā Kauņā svara kategorijā līdz 60kg.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.