Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Bijušais Taisona un Kļičko pretinieks: "Viņi nesita nemaz tik stipri"

Bijušais Taisona un Kļičko pretinieks: "Viņi nesita nemaz tik stipri"
Hosē Ribalta cīņā pret Vitāliju Kļičko 1998. gadā

Bijušais Maika Taisona (50-6, 44KO) un Vitālija Kļičko (45-2, 41KO) pretinieks, kubiešu smagsvars Hosē Ribalta (38-17-1, 27KO) atzinies, ka Taisona un Kļičko sitieni nav bijuši nemaz tik stipri, kā uzskata daudzi līdzjutēji.

"Kad es cīnījos ar Taisonu, viens no iemesliem, kāpēc es jutos tik pārliecināts par sevi, bija tas, ka iepriekš jau biju cīnījies ar tāda auguma bokseriem. Vienīgais, kas mani patiešām pārsteidza, bija viņa ātrums. Sitiens viņam arī bija spēcīgs, bet ne tik spēcīgs, kā cilvēki uzskata," sacīja Ribalta, kurš ar Taisonu cīnījās 1986.gadā un spēja noturēties līdz desmitajam raundam, kad tomēr piedzīvoja zaudējumu ar tehnisko nokautu.

Tāpat Ribalta atcerējās arī 1998.gada cīņu pret Vitāliju Kļičko, kas beidzās krietni ātrāk – ar tehnisko nokautu jau otrajā raundā: "Kad cīnījos ar Vitāliju Kļičko, man šķita, ka viņš sit ne pārāk stipri. Viņam piemita labs sitiens, taču es pret viņu izgāju ringā ar paaugstinātu temperatūru un to zināja gan ārsti, gan komisija. Man vienkārši pateica, ka pārdots ļoti daudz biļešu, tāpēc es nevaru atteikties no cīņas."

Hosē Ribaltas karjera ilga no 1982. līdz 1999.gadam. Šajā laikā viņš cīnījās arī ar citiem pazīstamiem bokseriem, piemēram, Leonu Spinksu, Brūsu Seldonu, Frenku Bruno, Lariju Holmsu, Lariju Donaldu un Krisu Bērdu.


, 2014-02-06 14:27, pirms 10 gadiem
Bokss ir daudz kas vairāk par stipru sitienu.
, 2014-02-06 14:32, pirms 10 gadiem
Šķiet, ikviens boksa speciālists pateiks, ka svarīgāks par sitiena spēku ir tā novietojums. T.i., svarīgāk ir tas, kur trāpa, nevis cik stipri. Protams, vajadzīgi abi un to attiecība katram bokserim ir savādāka. Vitālijs Kļičko un Maiks Taisons bija divi pilnīgi pretējā stila bokseri un, lai gan abi bija spēcīgi sitēji, tas viņiem nebija pats svarīgākais. Kļičko ir ļoti stratēģisks bokseris, dodas izlūkos ar džebu un ar labo roku sit tad, kad redz iespēju. Lai gan viņš varētu riskēt un to dara pietiekami daudz (jo var izturēt spēcīgus sitienus), viņa primārā cīņas maniere ir novārdzināt pretinieku ar sistemātiskām (un neordinārām priekš viņa auguma boksera) sitienu kombinācijām, un pēc tam pabeigt cīņu priekšlaicīgi.

Taisons savos labākajos gados bija sinonīms vārdiem "ātrs un bez žēlastības". Ļoti ātri tika zem pretinieka sitieniem, tiekot tuvumā, kur uzreiz izmantoja D'Amato patentētās kombinācijas, kas visbiežāk rezultējās ātrā nokautā. Ilgākās cīņās Taisonam sāka rasties problēmas, bet, kamēr viņš bija ātrs, viņš varēja būt pietiekami efektīvs, lai arī vēlākos raundos noliktu pretinieku uz dēļiem.

Galvenā īpašība, kas piemīt ikvienam izcilam bokserim, ir spēja pieņemt pareizos lēmumus sarežģītos brīžos. Tas, cik attīstīta ir šī spēja arī visbiežāk nosaka to, cik labs ir bokseris (protams, ja ir arī noteikti fiziskie dotumi). Kāpēc arī bokseri, kuriem ir spēcīgi sitieni vai laba spēja uzņemt sitienus, vai izvairīties no tiem, nekļūst par labiem - viņi nemācās. Taisons pats ir teicis, ka labākie bokseri ir gudrākie bokseri, un es tam piekrītu. Dažiem vajag vairāk treneru instrukcijas, citiem tās cīņas gaitā nevajag vispār, bet visi pielāgojas un izmanto to, ko viņiem tīši vai netīši dod pretinieks.
, 2014-02-06 14:50, pirms 10 gadiem
power hurts, speed kills
, 2014-02-06 17:35, pirms 10 gadiem
Kam Vitālijs, bijis zaudējis savu otro cīņu?
Pirmā bija Luisam, bet otrajā?
, 2014-02-06 17:53, pirms 10 gadiem
Robis87 rakstīja: Kam Vitālijs, bijis zaudējis savu otro cīņu?
Pirmā bija Luisam, bet otrajā?
Pirmā bija Krisam Bērdam (Chris Byrd), otrā Lenoksam Lūisam (Lennox Lewis). Abās reizēs viņš zaudēja dēļ savainojumiem (pirmajā - pleca saites, savainojot tās vienā no pirmajiem raundiem, pēc kā nocīnījās līdz, šķiet, astotajam vēl, bet pēc tam atdeva cīņu; otrajā, nu, var vienkārši ierakstīt viņa vārdu meklētājā un viena no populārākajām bildēm visu izteiks) un brīdī, kad noslēdzās katra cīņa, viņš bija vadībā tiesnešu vērtējumā.
, 2014-02-07 09:47, pirms 10 gadiem
Nu gan pļūtīzers - abas cīņas zaudējis ar TKO, tagad "gudri" izsakās.
, 2014-02-07 16:28, pirms 10 gadiem
Rolandx rakstīja: Pirmā bija Krisam Bērdam (Chris Byrd), otrā Lenoksam Lūisam (Lennox Lewis). Abās reizēs viņš zaudēja dēļ savainojumiem (pirmajā - pleca saites, savainojot tās vienā no pirmajiem raundiem, pēc kā nocīnījās līdz, šķiet, astotajam vēl, bet pēc tam atdeva cīņu; otrajā, nu, var vienkārši ierakstīt viņa vārdu meklētājā un viena no populārākajām bildēm visu izteiks) un brīdī, kad noslēdzās katra cīņa, viņš bija vadībā tiesnešu vērtējumā.
vadībā viņš bija, bet lenoksam sāka parādīties otrā elpa. domāju, ka tiesnesis pieņēma pareizo lēmumu, nezinu vai čempion atituls būtu acs vērts.
, 2014-02-07 18:23, pirms 10 gadiem
pac-man rakstīja: vadībā viņš bija, bet lenoksam sāka parādīties otrā elpa. domāju, ka tiesnesis pieņēma pareizo lēmumu, nezinu vai čempion atituls būtu acs vērts.
Zaudēja viņš godīgi, cīņu vajadzēja apturēt. Vairāk gan ir jautājumi par to, kā cīņa noslēgtos, ja nebūtu viņam seja tik traki sagriezta. Lai gan Lūiss ilgi apgalvojis, ka nebija formā (256 ar pusi mārciņas, karjeras lielākais svars profesionālas cīņas ietvaros), cik dzirdēts no cilvēkiem, kas boksu pārzina, viņam "otrā elpa" nebūtu parādījusies, ja viņš nebūtu bijis formā. Lūisu no zaudējuma tajā cīņā paglāba pieredze un visas tās mazās viltības, ko Emanuels Stjuards (Emanuel Steward) viņam bija iemācījis (starp tām - kā klinča laikā pretiniekam nemanot atbrīvot un nolaist roku, lai izdarītu aperkatu. Tas vedina uz jautājumu - kas būtu noticis, ja būtu izvēlēts tiesnesis, kas neļauj turēt un sist ar brīvo roku (kā Džejs Neidijs (Jay Nady)). Ja atskatās uz cīņu, Lūiss lielākos bojājumus Kļičko nodarīja tieši tad, kas viņi atradās klinčā. Un pirms cīņas Lūiss izteicās, ka ir kā labs vīns - kļūst labāks ar vecumu. Bet pēc cīņas un pirms lēmuma pieņemšanas jautāja žurnālistiem individuāli par to, kas būtu sliktāk viņa karjerai - aiziet ar šādu cīņu vai zaudēt revanša cīņā.
Šajā sakarā ir vēl daudz dažādu detaļu, bet skaidrs ir vienīgi tas, ka cīņa nebūt nebija viennozīmīga un pateikt, kas notiktu, ja nebūtu Kļičko savainots, vai kurš uzvarētu revanša cīņā, nevar pilnīgi precīzi zināt neviens. Par ko esmu kaut cik drošs - revanša cīņa būtu viena no labākajām cīņām boksa vēsturē.
Milans Volkovs

Latvijas bokseris Volkovs maijā aizvadīs cīņu Londonā

11. maijā “York Hall” arēnā norisināsies populārs angļu “Frank Warren Presents Championship” boksa vakars, kur uzstāsies sportisti no daudzām valstīm. Pasākuma ietvaros ringā kāps arī latviešu bokseris Milans Volkovs (10-2-2).
Ralfs Vilcāns. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing
5

Vilcāns nokautē pretinieku un Minhenē izcīna WBA pussmagā svara jostu

Viens no Latvijas vadošajiem bokseriem Ralfs Vilcāns (16-1, 6 KO) vakar Minhenē trešajā raundā nolika uz dēļiem albāņu izcelsmes Vācijas sportistu Šefatu Isufi (38-4-2, 24 KO), izcīnot Pasaules boksa asociācijas (WBA) Eiropas čempiona jostu pussmagā svara kategorijā.
Raiens Garsija un Devins Heinijs. Foto: Adam DelGiudice/USA Today Sports/Scanpix
10

Garsija ar trim nokdauniem pārsteidz boksa pasauli un pieveic Heiniju

Raiens Garsija (25-21, 20 KO) trīsreiz nolika uz dēļiem Devinu Heiniju (31-1, 15 KO), nopelnot uzvaru tiesnešu piešķirto punktu vērtējumā. Amerikānis gan neizcīnīja Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona titulu vieglajā svarā, jo pārsniedza noteiktā svara robežas.