Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Kleins: "Pret Peresu arī Usikam būtu problēmas'

Andrejs Siliņš

Kleins: "Pret Peresu arī Usikam būtu problēmas'
Mairis Briedis un Sandis Kleins
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Ceturtdien Latvijas Televīzijas programmā "Rīta Panorāma" viesojās Mairis Briedis un viņa treneris Sandis Kleins, daloties iespaidos par aizvadīto cīņu supersērijas ceturtdaļfinālā pret Maiku Peresu.

"Iespējams, bija vajadzīga šāda cīņa, lai aizdomātos par nākamo treniņprocesu, lai ne tikai treneri, bet arī es pats saprastu, ka ir daudz kas jāpamaina, ka jāgatavojas nopietnāk un jādomā tikai par boksu," komandas sarunas pie vakariņu galda pēc cīņas atceras Briedis.

"Viss atkarīgs no tā, kā trenējies, gatavojies, kā pieej lietām psiholoģiski un fiziski. Liela loma ir tieši psiholoģiskajam stāvoklim. Vari sagatavoties par simt procentiem, bet pēdējā nedēļā slikti gulēt, dabūt vēdera vai galvas sāpes. Ķermenis saprot, ka tā diena tuvojas - kad ķermenis tiks sists. Tad "viņš" izdomā, ka vajag saslimt. Tāda sava veida aizsargreakcija. Tas vienmēr jāpārvar," turpināja Briedis.

"Pirmajos raundos nesanāca nekas no tā, ko bijām domājuši darīt. Trešajā raundā Mairim vēl pārsita aci. Viss kopā atstāja savu iespaidu. Bija brīdis, kad Peress jau sāka "gulēt uz pleca" un varēja redzēt, ka viņš peld, bet cīņa sanāca kā pa viļņiem - sākums ir, beigu nav," par aizvadītās cīņas kvalitāti sprieda Brieža treneris Sandis Kleins. "Mairim vajadzēja neitralizēt Peresa priekšējo roku, kā arī pašam uzsākt neērtā pozīcijā. Tas iedeva cīņai tādu kā smagumu."

"Kad notika sadursme, neko vairs neredzēju, jo asinis lija iekšā acī," brīdi, kad trešajā raundā Mairim tika pārsista uzacs, atceras bokseris. "Visu laiku bija migla, bija jāskatās ar vienu aci. Bija ļoti labs "cutman" (atbildīgais par fizisko bojājumu novēršanu), kurš ļoti profesionāli paveica savu darbu un varēju ar tādu brūci noboksēt nākamos deviņus raundus. Vairs nevarēju tik atvērti un brīvi boksēt, bija jāpiedomā pie lietām, ko treneris bija teicis, plus par aci."

"Var uzveikt jebkuru bokseri. Vienkārši ir pareizi jāsagatavojas, jāizdara liels darbs. Nekas nav neiespējams," runājot par nākamo cīņu pret Oleksandru Usiku, kurš tiek uzskatīts par supersērijas favorītu, saka Kleins. "[Mario] Huks [pret Usiku] neko nedarīja. Viņš cīņai gatavojies brīvi, bez iespringuma un to varēja redzēt. Grūti pateikt, katra cīņa ir citādāka, vienam pretiniekam tu esi ērtāks, citam neērtāks. Domāju, ka pret Peresu arī Usikam būtu problēmas."

Nākamajai cīņai Briedis, ļoti iespējams, gatavosies ārpus Latvijas, visticamāk, uz Spāniju. Cīņas norises laiks un vieta vēl nav zināma. "Pateicoties mūsu atbalstītājiem, izdevās saorganizēt pasaules līmeņa arēnas līdzjutēju atbalstu. Vai nu Latvija, vai Vācija, vai arī Kijeva - trīs vietas, kur šī cīņa varētu notikt," skaidro Mairis.

Pilna intervija ar Briedi un Kleinu