Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

IBF atņem Kanelo čempiona titulu un nozīmē cīņu par to Golovkinam

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

IBF atņem Kanelo čempiona titulu un nozīmē cīņu par to Golovkinam
Kanelo Alvaress un Genādijs Golovkins. Foto: Reuters/Scanpix

IBF vidējā svara kategorijas čempions Kanelo Alvaress nospraustajā laikā nav vienojies par cīņu ar obligāto pretendentu Serhiju Derevjančeko, tādējādi viņam atņemts tituls. Derevjančenko par to cīnīsies ar Genādiju Golovkinu.

"IBF vidējās svara kategorijas tituls vakants tika pasludināts 1. augustā. Esam pieņēmuši lēmumu, ka par to cīnīsies divi rangā augstāk esošie bokseri," pauda organizācijas vadītājs Karloss Ortiss. Viņš nosūtījis vēstuli Golovkina un Derevjančenko promouteriem.

Abām nometnēm dotas 30 dienas jeb līdz 4. septembrim, lai panāktu vienošanos par cīņu. Pēc tam būs dotas vēl 15 dienas, lai iesniegtu nepieciešamos dokumentus. Cīņai jānotiek 5. oktobrī, kad Golovkina televīzijas sadarbības partneris DAZN paredzējis boksera otro dueli noslēgtajā līgumā, kas kopumā paredz sešas cīņas. Līgums vērtībā pārsniedz 100 miljonus dolāru.

Kā norādīja Derevjančenko pārstāvošais Lū DiBella, tad sarunām vajadzētu noritēt bez aizķeršanās. Viņš atzina, ka šāds pavērsiens tika gaidīts jau kādu laiku un ka sarunas sākušās vēl pirms oficiālas vēstules saņemšanas.

Kanelo promouteris iepriekš veica sarunas ar Derevjančenko pārstāvjiem, bet vienošanās netika panākta, kaut termiņš vairākas reizes tika pagarināts. Promouteris vienojās ar IBF, ka vienošanās tiks nokārtota līdz ceturtdienai vai Alvaresa tituls kļūs vakants. Vienošanās netika panākta, bet pats Kanelo pēc tam sacīja, ka nav bijis lietas kursā par šādu vienošanos.

Golovkins cerēja šajā rudenī ringā trešo reizi tikties ar Alvaresu, tomēr meksikānis piedāvājumu noraidīja. Arī viņam ir līgums ar DAZN, taču pat šāds apstāklis nespēja pārliecināt bokseri.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/boxing/story/_...