Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

WBO daļēji apmierina Glovacka protestu un nozīmē cīņu pret Supersērijas čempionu

WBO daļēji apmierina Glovacka protestu un nozīmē cīņu pret Supersērijas čempionu
Mairis Briedis un Kšištofs Glovackis. Foto: Vladislavs Proškins/F64

Pasaules boksa organizācija (WBO) paziņojusi lēmumu par Maira Brieža un Kšištofa Glovacka cīņu 15. jūnijā Rīgā. WBO oficiāli atzīst, ka cīņā bijuši vairāki noteikumu pārkāpumi un nav tikuši ievēroti profesionālā boksa standarti, taču WBO norāda, ka lēmums par rezultāta maiņu vai atcelšanu, kā arī Brieža diskvalifikāciju ir tikai Latvijas Profesionālā boksa federācijas ziņā. WBO arī norāda, ka tās jurisdikcijā nav Supersērijas finālista noteikšana, taču organizācija stingri iesaka, ka Supersērijas uzvarētājs – Mairis Briedis finālā tiksies ar Junieru Dortikosu – pēc fināla 120 dienu laikā aizvada titulcīņu ar Glovacki.

Atbildot uz Glovacka promoutera iesniegto protestu par Supersērijas pusfinālu 15. jūnijā Rīgā, WBO šovakar sniegusi savu atbildi vairāku lappušu garā tekstā. Glovacka promouters protestā bija pieprasījis Maira Brieža diskvalifikāciju par apzināto sitienu ar elkoni pretiniekam.

WBO citē Brieža menedžera Raimonda Zepa sniegto atbildi, kurā Zeps norādīja, ka sitiens ar elkoni sekoja kā atbilde uz vairākiem Glovacka sitieniem pa pakausi un ka abi pārkāpumi bijuši vienāda smaguma. Zeps norāda, ka Glovackis pēc sitiena ar elkoni nebija guvis nopietnu savainojumu un varēja turpināt cīņu, bet tiesnesim vajadzēja noņemt punktu arī Glovackim, ne tikai Briedim.

Zepa vēstulē minēts, ka Briedi nevajag sodīt arī par otrā raunda beigām, kad cīņa turpinājās pēc gonga, jo viņš vienkārši turpināja cīņu, ko nebija pārtraucis tiesnesis. Savukārt komandas pārstāvju iziešana ringā nevienam bokserim nekādas priekšrocības nesniedza, attiecīgi arī nav sodāma, savā vēstulē argumentējis Zeps, reizē arī norādot, ka Briedis būtu ar mieru revanšam pret Glovacki pēc Supersērijas beigām.

WBO savā lēmumā apliecina, ka konstatējusi vairākus noteikumu pārkāpumus šajā cīņā, kuru tā uzskata par savu titulcīņu pirmajā smagajā svarā – Glovacka un Brieža veiktie sitieni otrā raunda beigās raksturoti kā “skaidri un apzināti noteikumi pārkāpumi”, kā arī norādīts, ka tiesnesis nav sniedzis Glovackim laiku atgūties pēc Brieža noteikuma pārkāpuma. WBO arī uzskaita haotiskos notikumus pēc otrā raunda gonga, kad tiesnesis ļāva cīņai turpināties, šeit gan lielāko uzmanību pievēršot tiesneša kļūdām, nevis bokseru rīcībai, taču WBO savā lēmumu atsevišķu pantu veltījusi Brieža intervijai uzreiz pēc cīņas, atzīmējot, ka viņš gan atzinis, ka sitienu ar elkoni izdarījis ar tīšu nodomu, gan ka dzirdējis signālu par otrā raunda beigām.

WBO izklāstītā notikumu gaita ir ļoti svarīga, jo līdz šim abām pārstāvētajām pusēm bija par to krasi pretēji viedokļi, pamatīgi atšķiroties arī izklāstītajiem faktiem.

WBO pieņemtie lēmumi pēc savas apstiprinātās notikumu versijas

#WBO nav tiesību diskvalificēt Briedi no cīņas par jebkādu viņa rīcību cīņā pret Glovacki, šāds lēmums jāizskata Latvijas Profesionālā boksa federācijai (LPBF).
#WBO nav tiesību diskvalificēt Briedi no boksa par jebkādu viņa rīcību cīņā pret Glovacki. Šāds lēmums ir LBPF ziņā kā Brieža licences izsniedzējai, jo Briedis cīnījās kā tās bokseris un pakļaujoties tās statūtiem (pirms cīņas Zeps gan apliecināja, ka Briedis cīņu aizvadīs ar Austrijas boksa licenci – aut.p.).
#WBO līdz ar to nav tiesību atcelt vai mainīt cīņas iznākumu. Arī šis lēmums tiek atstāts LPBF jurisdikcijā.
#WBO savu titulcīņu nozīmēja Pasaules boksa Supersērijas ietvaros, un Supersērijas cīņas notiek vietējās federācijas pārraudzībā, attiecīgi jebkāds lēmums par boksera diskvalifikāciju no Supersērijas ir tikai WBSS ziņā.
#WBO atzīst, ka šajā cīņā boksa noteikumi tika piemēroti acīmredzami nepareizi – “WBO komiteja konstatēja cīņā vairākus noteikumu pārkāpumus un profesionālā boksa standartu neievērošanu”. WBO gan norāda, ka Glovackim savi iebildumi par to jāsniedz LPBF un WBSS.
#WBO toties stingri rekomendē, ka Glovackis uzreiz pēc Supersērijas beigām tiek pie titulcīņas. “WBO komiteja stingri iesaka, ka Supersērijas fināla uzvarētājs 120 dienu laikā pēc fināla aizstāv WBO titulu pret Kšištofu Glovacki”.

Šis lēmums vēl jāapstiprina Supersērijas vadībai, kuru pārstāv Kalle Zaurlands, Brieža promouters. Ja šis WBO lēmums netiks apstiprināts 48 stundu laikā no Supersērijas puses, WBO patur iespēju lēmumu mainīt saskaņā ar saviem statūtiem. Savukārt abu bokseru nometnēm pastāv iespēja šo lēmu pārsūdzēt WBO apelāciju nodaļā 14 dienu laikā.

Ja lēmums apelāciju vai WBSS nepiekrišanas gadījumā vairs netiks mainīts, tas uzskatāms par nosacītu kompromisu starp abām pusēm. Briedim līdz ar to vairs nav nekādu satraukumu par WBO čempiona titula atrašanos viņa īpašumā (josta tika saņemta jau vakar, attiecīgi izsūtīta vēl vairākas dienas iepriekš), kā arī viņš saņēmis WBO atzinumu, ka tā bija titulcīņa un ka WBO nevar mainīt tās rezultātu, kā arī atsakās viņam piemērot jebkādas sankcijas.

Taču Brieža pretiniekam WBO lēmums bija pat labvēlīgāks nekā iepriekš prognozēts - uz Brieža uzvaras atcelšanu vai neatzīšanu Glovacka puse diez vai varēja reāli cerēt, taču tagad Glovackis ieguvis obligātā titula kandidāta statusu, turklāt ne obligāti pret Briedi, bet gan pret Supersērijas uzvarētāju, proti, Brieža un Juniera Dortikosa cīņas uzvarētāju, kuram tobrīd vajadzētu būt arī IBF un WBC pasaules čempionam. Tāpat Glovacka komanda iegūst oficiālu atzinumu, ka ar 15. jūnija cīņu viss līdz galam kārtībā nebija un tika pieļauta boksa noteikumu neievērošana.

Izmantotie resursi:
https://www.wboboxing.com/news/boxi...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-07-05 21:22, pirms 5 gadiem
Glovacki uz titulcīņu var laist tikai ar vecāku atļauju plus ārsta zīmi!
, 2019-07-05 21:32, pirms 5 gadiem
M rakstīja: Glovacki uz titulcīņu var laist tikai ar vecāku atļauju plus ārsta zīmi!
Glovacka pretinieku - ar ķiveri galvā.
, 2019-07-05 21:37, pirms 5 gadiem
Idiotu piedāvājums idiotam.
, 2019-07-05 21:49, pirms 5 gadiem
Kāds pavēŗsiens?! -Nez cik glovackieši iepiķoja šādam teātrim? Skaidrs, ka tas ir tikai bizness un no poļiem, kas fano par savējo, daudz varēs paņemt.
, 2019-07-05 21:52, pirms 5 gadiem
Ļoti interesants verdikts, kas netraucēja iedot Briedim čempionu jostu.
Normāli un pieauguši cilvēki sapratīs par ko ir runa.
, 2019-07-05 22:02, pirms 5 gadiem
Ļoti labi...būs revanš...
, 2019-07-05 22:06, pirms 5 gadiem
Namejs vēl domā vai tomēr neiesniegt apelāciju
, 2019-07-05 22:16, pirms 5 gadiem
Kāpēc Briedis vēra muti vaļā pēc cīņas un stāstīja kā visu speciāli darīja, es nu galīgi nesapratu. Nav neviens, kas iemāca kā jārunā ?
Slēpts komentārs: sandis444444
, 2019-07-05 22:22, pirms 5 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Kāpēc Briedis vēra muti vaļā pēc cīņas un stāstīja kā visu speciāli darīja, es nu galīgi nesapratu. Nav neviens, kas iemāca kā jārunā ?
+vēl, ka viņš ir policists tādas lietas būtu jāzina un nav jau sportā pirmo dienu..
, 2019-07-05 22:23, pirms 5 gadiem
Kāpēc Glovackim ir izrādīta tāda cieņa?

Uzprasīs poļiem tādu ciparu par cīņu ka neviens polis nevarēs samaksāt ne Dortikosam ne Briedim un ar to viss beigsies un labi ka tā, viņš tak ir maiss un Briedis viņu tāpat būtu nodauzījis, viņš izskatījās ļooti vājš!!
, 2019-07-05 22:23, pirms 5 gadiem
sandis444444 rakstīja: Kad viņš tā teica? Viņš pateica 2 lietas - pirmais ka viņš dzirdēja gongu un otrais ka viņam nav nekas pret revanšu!

Tas ko tu stāsti ir meli!
Kad? izlasi viņa komentāru vēlreiz moš atradīsi atbildi.
, 2019-07-05 22:24, pirms 5 gadiem
Glovadskis var sprēgāt cik viņš grib, bet ringā dabūs atkal iekšā. Atkārtošos, Briedis ir daudz labāks bokseris, un bez visiem minētajiem pārkāpumiem, Glovadskis tāpat gulētu uz dēļiem.
, 2019-07-05 22:24, pirms 5 gadiem
Tas viss ir pipu mizas. Ja Briedis vinnēs finālā, tad pēc tās beigs karjeru un nebūs nekādas revanša cīņas. Ja zaudēs finālā, arī iespējams beigs karjeru. Taču jau pirms gada tika teikts, ka Briedis apsvēris domu, ka uzvaras gadījumā pret Usiku, vienkārši beigs karjeru un viss.
Tagad nauda papildus sapelnīta, iespējams par uzvaru finālā tās būs vēl vairāk, kāda gan tur cīņa pret Glovacki, kuram naudas nav?
, 2019-07-05 22:26, pirms 5 gadiem
sandis444444 rakstīja: Kad viņš tā teica? Viņš pateica 2 lietas - pirmais ka viņš dzirdēja gongu un otrais ka viņam nav nekas pret revanšu!

Tas ko tu stāsti ir meli!
Viņš teica, ka speciāli iesita ar elkoni !!! Nevajag melot !
, 2019-07-05 22:51, pirms 5 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Viņš teica, ka speciāli iesita ar elkoni !!! Nevajag melot !
Nu un ka viņš tā teica? Tas nenozīmē pilnīgi neko vairs! Viņš varēja pēc cīņas pateikt arī ka ielaida viņam trīsreiz pa kājstarpi!
, 2019-07-05 23:02, pirms 5 gadiem
Lai meklē piķi, ko Briedim piedāvāt, tad būs arī cīņa-revanš! Par visu mūsdienās ir jāpiķo...
, 2019-07-05 23:12, pirms 5 gadiem
Profesionālais bokss kļūst aizvien smieklīgāks. Gandrīz nekādu sportisko principu, stiprākie dauza maisus, nevis cīnās ar citiem stiprākajiem, un organizācijas lēmumus pieņem pēc garastāvokļa un pēc tā, kurš vairāk samaksā. Kad bija Taisons, Lenokss Lūiss, Holifīlds, tad bija cīņas, tagad pilnīgā miskaste gan organizatoriski, gan sportiskajā ziņā. Vienīgais, ko poļaks panāks, būs vēl vienu reizi dabūt bietē no Brieža.
, 2019-07-05 23:16, pirms 5 gadiem
sandis444444 rakstīja: Kad viņš tā teica? Viņš pateica 2 lietas - pirmais ka viņš dzirdēja gongu un otrais ka viņam nav nekas pret revanšu!

Tas ko tu stāsti ir meli!
Viņš pēc cīņas preses konferencē teica apmēram tā: 1. ka Glovackis ieslēdza marko huku; 2. ja viņš būtu džentelmenis, tad nesistu pa pakausi, 3. Ka viņš (Briedis)gribēja atbildēt Glovackim par sitienu pa pakausi un kā no tās pozīcijas viņš varēja tikai iesist ar elkoni.
Apmēram tā viņš pateica!
, 2019-07-05 23:50, pirms 5 gadiem
"Stingri iesaka" nenozīnē, ka Glovackis ir obligātais pretendents. "Stingri iesaka" ir diplomātisks bulšits, kas neko nozīmē. To lieto, lai izklausītos nopietni, bet nepateiktu neko, piemēram: "ES stingri nosoda Krievijas agresiju Gruzijā."
, 2019-07-05 23:51, pirms 5 gadiem
Poļi tiek apjāti 3x ar šo Glovacka "gudrību".
1x zāģis defaultā pret Briedi ringā.
2x apjāti par 1/3 miljonu (cik lasāms poļu Nowy gazety), lai wbo šo murgu uzdrukātu.
3x neticu, ka Glovackis uzvarēs Championu, ja tā cīņa vispār notiks...
, 2019-07-06 00:07, pirms 5 gadiem
Ja tā turpināsies, tad čempionu titulus varēs izkārtot kabinetos ar ''papīru'' palīdzību, pa purnu dot vairs nebūs nozīmes.
, 2019-07-06 00:14, pirms 5 gadiem
Briedi,Briedi.....nu vai tad nezināji,ka runāšana sudrabs,bet klusēšana - zelts!!! Kādam viņam vajag ieborēt,ka intervijās jāsaka to ko vajag,stāstus pēc būtības jāatstāj memuāriem
, 2019-07-06 00:31, pirms 5 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Kāpēc Briedis vēra muti vaļā pēc cīņas un stāstīja kā visu speciāli darīja, es nu galīgi nesapratu. Nav neviens, kas iemāca kā jārunā ?
Godīgs čalis, par to tikai cieņa...
Lēmums ar taisnīgs, ja polis tik ļoti grib revanš jādod, jo cīņu lielā mērā izšķīra tiesneša kļūda...
, 2019-07-06 00:34, pirms 5 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Briedi,Briedi.....nu vai tad nezināji,ka runāšana sudrabs,bet klusēšana - zelts!!! Kādam viņam vajag ieborēt,ka intervijās jāsaka to ko vajag,stāstus pēc būtības jāatstāj memuāriem
Nez, man svarīgāks ir mans gods, un man ir lielāka šķroba, ja samelojos nekā atzīstos - ar savu sirtsapziņu tik pašam jādzīvo. Savus bērnus ar nopietni sodu par mānīšanos, bet sods ir mērens, ja atzīstās un vainu nenoveļ uz citiem..
, 2019-07-06 00:48, pirms 5 gadiem
Buutiibaa izdiica sho no WBO. Es uzvareetaaja vietaa no taadas stingra ieteikuma tikpat stingri, bet laipni atteiktos.
, 2019-07-06 01:06, pirms 5 gadiem
hantele rakstīja: Buutiibaa izdiica sho no WBO. Es uzvareetaaja vietaa no taadas stingra ieteikuma tikpat stingri, bet laipni atteiktos.
Nav skaidri definētu seku,bet teorētiski WBO var arī atņemt jostu. Vai arī atstāt,ja kāds gana atloka.
, 2019-07-06 02:22, pirms 5 gadiem
timurietis rakstīja: Nez, man svarīgāks ir mans gods, un man ir lielāka šķroba, ja samelojos nekā atzīstos - ar savu sirtsapziņu tik pašam jādzīvo. Savus bērnus ar nopietni sodu par mānīšanos, bet sods ir mērens, ja atzīstās un vainu nenoveļ uz citiem..
Tiešām sirTsapziņa? Trāpīji.
, 2019-07-06 03:22, pirms 5 gadiem
WBO lēmumu var iztulkot apmēram tā: "120 dienu laikā pēc WBSS fināla mēs gribētu sarīkot titulcīņu, lai varētu ieslaukt nākamo piķi. Par to, kā to izdarīt, mēs nekādus ultimātus pagaidām neuzstādām - mēs varam pielāgoties situācijai -, taču 120 dienu laikā cīņai vajadzētu notikt un piķim vajadzētu atkal ripot mūsu virzienā."

Vārdu sakot, normāls biznesa lēmums - izmantot situāciju, lai piecirstu kājiņu un uzstājīgāk pieprasītu iespēju nopelnīt.
, 2019-07-06 06:55, pirms 5 gadiem
marexs rakstīja: Kāds pavēŗsiens?! -Nez cik glovackieši iepiķoja šādam teātrim? Skaidrs, ka tas ir tikai bizness un no poļiem, kas fano par savējo, daudz varēs paņemt.
Ja ja, butu otradak taadas blauras butu, ka polis tads un tads, a tagad visi baigi lielos telo
, 2019-07-06 07:13, pirms 5 gadiem
Nekas atkartoti sados pa jebli tam Kurwam
, 2019-07-06 08:02, pirms 5 gadiem
Magnijs rakstīja: WBO lēmumu var iztulkot apmēram tā: "120 dienu laikā pēc WBSS fināla mēs gribētu sarīkot titulcīņu, lai varētu ieslaukt nākamo piķi. Par to, kā to izdarīt, mēs nekādus ultimātus pagaidām neuzstādām - mēs varam pielāgoties situācijai -, taču 120 dienu laikā cīņai vajadzētu notikt un piķim vajadzētu atkal ripot mūsu virzienā."

Vārdu sakot, normāls biznesa lēmums - izmantot situāciju, lai piecirstu kājiņu un uzstājīgāk pieprasītu iespēju nopelnīt.
Pilnībā normāls lēmums. Un kas nav mazsvarīgi- visiem iesaistītajiem ir nodrošināts normāls žūksnis
, 2019-07-06 08:42, pirms 5 gadiem
Krieviem labs teiciens "после драки кулаками немашут"!
, 2019-07-06 09:26, pirms 5 gadiem
Neticami, boksa pasaulē tomēr kādam tas nepatika!? Un šoreiz tie nav akli kliedzošie fani, vai izbijis, skandalozs bokseris... noteikti safabricēta informācija!? Boksa federācija var tagad parādīt, kāds tai ir mugurkauls... tikai nav ko rādīt!?
p.s. To revanšu Varšavā... būs smieklīgi paskatīties, cik to "fanu" uz turieni aizbrauktu Apaļa tomēr tā zemīte
Deontejs Vailders un Edijs Hērns. Foto: Mark Robinson / Matchroom Boxing
1

Lielais bokss 1. jūnijā: visu titulu apvienošanas cīņa un promouteru 5 pret 5 sērija

Oficiāli prezentēts boksa cīņu šovs 1. jūnijā, kas notiks Rijādā, Saūda Arābijā. Tā galvenais notikums būs visu titulu apvienošanas cīņa pussmagā svara kategorijā starp Dmitriju Bivolu un Arturu Beterbijevu, krievu bokseriem, kuri tagad tiek pieteikti kā attiecīgi Kirgizstānas un Kanādas pārstāvji, taču tiks piedāvāts arī unikāls "undercard" - pieci slavenā promoutera Edija Hērna boksera piecās cīņās sacentīsies pret cita ietekmīga promoutera Frenka Vorena pieciem bokseriem.
Foto: Latvijas Boksa federācija

Latvijas jaunie bokseri atkārto valsts medaļu rekordu Eiropas U19 čempionātā

Latvijas jaunie bokseri guvuši panākumus Eiropas U19 čempionātā Horvātijā, kur tika pie vienas sudraba un divām bronzas medaļām, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Boksa federācijā.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).