Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Briedis un Glovackis cīnīsies par WBC čempiona jostu

Briedis un Glovackis cīnīsies par WBC čempiona jostu
Mairis Briedis. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Jau pēc desmit dienām savu nākamo cīņu aizvadīs Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis, kurš pasaules supersērijas pusfinālā Rīgā tiksies ar poli Kšištofu Glovacki. Oficiāli kļuvis zināms, ka viņi cīnīsies ne tikai par vietu finālā, bet arī par WBC čempiona jostu.

Supersērijas pirmās sezonas uzvarētājs Oleksandrs Usiks apvienoja četras svarīgākās čempiona jostas, bet bija zināms, ka viņš pāries uz smagsvariem, tādējādi atbrīvojot tās. Ukraiņa pirmā cīņa jaunajā svara kategorijā bija paredzēta maija beigās, taču bicepsa savainojuma dēļ viņš bijis spiests no dueļa atteikties. Tiek plānots, ka Usiks nākamreiz ringā kāps septembrī.

Tikmēr Briedim, kurš karjeras vienīgo zaudējumu piedzīvojis tieši pret ukraini, piekāpjoties pērnajā pusfinālā, nākamā cīņa būs jau pēc desmit dienām – 15. jūnija pusnaktī viņš tiksies ar Glovacki. Rīgā tiks aizvadīta arī otra pusfināla cīņa, kurā spēkosies kubietis Juniers Dortikoss un amerikānis Endrjū Tabiti.

Kļuvis zināms, ka Briedis un Glovackis spēkosies ne tikai par vietu finālā, bet arī par brīvo WBC čempiona jostu. WBC pieņēmusi vienbalsīgu lēmumu, ka tituls tiks izspēlēts šajā duelī, vienlaikus norādot, ka Usikam piešķirts īpašs statuss – ja viņš atgriezīsies pirmajā smagajā svarā, tad uzreiz varēs mest izaicinājumu jostas glabātājam.

Briedis un WBC josta ir labi pazīstami, jo latvietis to ieguva 2017. gada aprīlī, kad Dortmundē uzvarēja vācieti Marko Huku. Titulu izdevās aizstāvēt supersērijas pirmajā kārtā pret kubieti Maiku Peresu, bet otrā aizstāvēšana beidzās ar zaudējumu pret Usiku. Tagad būs iespēja jostu atgūt.

Glovackim ir bijusi WBO čempiona josta, taču WBC josta viņa īpašumā nav bijiusi.

Skaties WBSS pusfinālu cīņas HD tiešraidē bez reklāmām - tvplaypremium.lv!

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/espn/now?nowId...


, 2019-06-05 08:41, pirms 5 gadiem
Brieža karjerā diezgan liels "make or break" moments. Ja vēl sapņo kādā brīdī uzsisties ar kādu no lielajām zvaigznēm, tad jāņem ne tikai šī cīņa, bet arī viss turnīrs.
, 2019-06-05 09:36, pirms 5 gadiem
rihardilio rakstīja: Brieža karjerā diezgan liels "make or break" moments. Ja vēl sapņo kādā brīdī uzsisties ar kādu no lielajām zvaigznēm, tad jāņem ne tikai šī cīņa, bet arī viss turnīrs.
Un pārējās cīņas nebija svarīgas karjerai?
Moška tev jākļūst par Brieža menedžeri?
, 2019-06-05 09:40, pirms 5 gadiem
Es domāju, ka viņa amatpersonas deklarācija apliecina, ka viņš jau ir sasniedzis boksa virsotnes. Protams būtu lieliski, ja viņš uzvarētu. Bet viņš jau šobrīd ir paveicis daudz.
, 2019-06-05 09:59, pirms 5 gadiem
bushss rakstīja: Un pārējās cīņas nebija svarīgas karjerai?
Moška tev jākļūst par Brieža menedžeri?
Kas tas par bērnišķīgu uzbraucienu? Kurā brīdī es saku, ka citas cīņas nav bijušas nozīmīgas vai menedžments nejēdz darīt darbu, vai ko tamlīdzīgu?
Es vienkārši norādu uz faktu, ka ja šī cīņa un turnīrs netiks uzvarēts, līdz ar to netiks iegūtas jostas, tad viņš nebūs interesants pretinieks nevienam lielajam vārdam boksā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-06-05 10:37, pirms 5 gadiem
... un kur pārējās jostas un kas par viņām cīnīsies?
, 2019-06-05 11:10, pirms 5 gadiem
bac05 rakstīja: ... un kur pārējās jostas un kas par viņām cīnīsies?
man sanāk, ka Usikam palikušas divas jostas WBO un IBF.

WBC vakanta - Briedis un Glovackis sadalīs.
Glovackis ir arī pirmais pretendents uz WBO jostu, varbūt līdz 15.jūnijam ar kļūst vakanta un 15.jūnija cīņā Briedis vs Glovackis būs 2 jostas uzliktas uz letes.

WBA josta pieder Goulamirian (Lebedevam esot arī kaut kāda superčempiona josta)
, 2019-06-05 11:53, pirms 5 gadiem
Mairim pagrieziena punkts bija cīńa ar Duradolu. Pēc tās arī vińš kłuva pieprasīts. Kā nekā Rīgā promoteri var noplūkt zolīdu piki, varbūt ne miljonus bet tomēr.
, 2019-06-05 12:20, pirms 5 gadiem
baigais favorits briedis..
, 2019-06-05 12:50, pirms 5 gadiem
Ļebedevu par superčempionu ir pasludinājuši viņa pudeles biedri !
, 2019-06-05 13:46, pirms 5 gadiem
rihardilio rakstīja: Brieža karjerā diezgan liels "make or break" moments. Ja vēl sapņo kādā brīdī uzsisties ar kādu no lielajām zvaigznēm, tad jāņem ne tikai šī cīņa, bet arī viss turnīrs.
Bet pret kādām zvaigznēm? Ring magazine versijā viņš ir otrais aiz Usika. Viņš ir lielākais vārds visā svara kategorijā. Tagad tikai jāvinnē un jāsmeļ nauda, akmēr vēl nav vecs.
, 2019-06-05 14:03, pirms 5 gadiem
Butu jau interesanti briedi redzet smagsvaros, ar lielajiem puisiem. Ka butu pret vailderu?
, 2019-06-05 15:23, pirms 5 gadiem
[quote zaipis]
man sanāk, ka Usikam palikušas divas jostas WBO un IBF.

WBC vakanta - Briedis un Glovackis sadalīs.
Glovackis ir arī pirmais pretendents uz WBO jostu, varbūt līdz 15.jūnijam ar kļūst vakanta un 15.jūnija cīņā Briedis vs Glovackis būs 2 jostas uzliktas uz letes.

Kas zina, varbūt sportacentra "Artems Alusvēders" uzsviedīs savu slaveno jostu. Pēc Pasaules čempja vairs nav vajadzīga
, 2019-06-05 17:20, pirms 5 gadiem
Uz 15. jūniju prognozējas vakanta IBF un par to cīnīsies Dortikoss vs Tabiti.
, 2019-06-05 19:32, pirms 5 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Bet pret kādām zvaigznēm? Ring magazine versijā viņš ir otrais aiz Usika. Viņš ir lielākais vārds visā svara kategorijā. Tagad tikai jāvinnē un jāsmeļ nauda, akmēr vēl nav vecs.
Nekur jau nav teikts, ka nevar aiziet uz smagsvariem uz kādu pretendenta cīņu.
, 2019-06-05 21:42, pirms 5 gadiem
Tagad superserijai ir pieskirta nozime, viri cina netikai par premijam, bet ari par jostam.
Ja Briedis bus kaut puse no pagaisa gada superserijas, so cinu uzvares, tacu dzive viss mainas, iespejams Brieza labakas cinas jau aizvaditas.
, 2019-06-07 10:06, pirms 5 gadiem
Mazai atslodzei kāda anekdote par cīņas sportu speciālistiem:

Nespried par vīru "pēc...
Ralfs Vilcāns. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing
5

Vilcāns nokautē pretinieku un Minhenē izcīna WBA pussmagā svara jostu

Viens no Latvijas vadošajiem bokseriem Ralfs Vilcāns (16-1, 6 KO) vakar Minhenē trešajā raundā nolika uz dēļiem albāņu izcelsmes Vācijas sportistu Šefatu Isufi (38-4-2, 24 KO), izcīnot Pasaules boksa asociācijas (WBA) Eiropas čempiona jostu pussmagā svara kategorijā.
Raiens Garsija un Devins Heinijs. Foto: Adam DelGiudice/USA Today Sports/Scanpix
9

Garsija ar trim nokdauniem pārsteidz boksa pasauli un pieveic Heiniju

Raiens Garsija (25-21, 20 KO) trīsreiz nolika uz dēļiem Devinu Heiniju (31-1, 15 KO), nopelnot uzvaru tiesnešu piešķirto punktu vērtējumā. Amerikānis gan neizcīnīja Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona titulu vieglajā svarā, jo pārsniedza noteiktā svara robežas.
Raiens Garsija
5

Garsija pret Heiniju: kā šāda boksa cīņa vispār tiek pieļauta?

Naktī uz svētdienu (pēc Latvijas laika) Ņujorkā norisināsies cīņa par WBC čempiona titulu vieglajā svarā starp čempionu Devinu Heiniju un izaicinātāju Raienu Garsiju. Garsija, par kura mentālo gatavību cīņai uzdoti daudzi jautājumi, par 1.3kg pārsniedza svara limitu, taču abas puses vienojušās, ka cīņa tāpat notiks, bet Garsijam nāksies samaksāt krietnu summu par pārsniegto svaru - pusmiljonu par katru mārciņu jeb 1.5 miljonus dolāru. Tā vismaz tiek stāstīts publiski, kamēr aizkulisēs tiek piesaukts, ka soda nauda būs mazāka (600 tūkstoši). Taču joprojām aktuāls ir jautājums, kā šāda cīņa, ņemot vērā Garsijas dīvaino izturēšanos un aizdomas par mentālās veselības problēmām, vispār tiek pieļauta?