Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Fjūrijs: "Džošua ir kā liels mīlīgs mazulis; boksēšos līdz 40 gadu vecumam"

Fjūrijs: "Džošua ir kā liels mīlīgs mazulis; boksēšos līdz 40 gadu vecumam"
Taisons Fjūrijs. Foto: USA Today Sports/Scanpix

WBC pasaules čempions smagajā svarā, britu spīdeklis Taisons Fjūrijs atklāj, ka plāno boksēties līdz 40 gadu vecumam, jo nav daudz cita darāmā.

"Boksēšos līdz 40 gadu vecumam," tagad informē 31 gadīgais Taisons Fjūrijs, kurš marta sākumā atklāja, ka pēc divām cīņām varētu noslēgt karjeru. "Esmu par to domājis, bet tik un tā man nav daudz cita, ko darīt. Līdz ar to es varētu turpināt. Neredzu nevienu, kurš varētu mani izaicināt. Labākos es vienkārši sasitu. Grūtākais pretinieks bija Deontejs Vailders, un visi redzēja, kas ar viņu notika mūsu pēdējā cīņā."

Atgādinām, ka februāra pēdējā dekādē ASV azartspēļu galvaspilsētā Lasvegasā risinājās boksa smagsvaru revanša cīņa - līdz šim nezaudējušais brits Taisons Fjūrijs (30-0-1 21KO) dominēja un līdz ar to likumsakarīgi pieveica amerikāni Deonteju Vailderu (42-1-1 41KO). Uzvarētājs ieguva WBC pasaules čempiona titulu, savukārt zaudētājam tas bija pirmais zaudējums karjerā.

Pēc piedzīvotā zaudējuma Vailders grib revanša maču ar Fjūriju, tajā pašā laikā sākušās pārrunas par Fjūrija cīņu pret viņa tautieti Entoniju Džošua. Ar kuru no viņiem gribētu cīnīties? "Šobrīd neviena no šīm cīņām nav īsti būtiska, vai ne? Jo tur nav boksa, nav sporta, nav nekā. Tad jau varētu cīnīties pret bokseriem no pagātnes, jebkurā gadījumā tas nebūs īsti," šajā sakarā skeptiski noskaņots ir WBC pasaules čempions.

"Entonijs Džošua nemaz nav bīstams, 100%. Viņš ir kā liels mīlīgs mazulis," saka Taisons Fjūrijs un norāda uz Džošua neizteiksmīgo sniegumu mačos pret apaļīgo amerikāni Endiju Ruisu. "Smagsvaros ir tikai viens nepārspēts pasaules čempions. Esmu vienīgais! Es, "Čigānu karalis", nepārspēts, neaizskarams, nesalaužams čempions."

Koronavīrusa pandēmijas dēļ lielas sacensības nenotiek arī šajā sporta veidā. "Bokss man šobrīd īsti neinteresē," saka britu boksa zvaigzne. "Jo svarīgākais ir palikt dzīvam. Vēstures gaitā ir bijušas daudzas pandēmijas, kas nogalinājusi daudz cilvēku. Arī tagad miruši daudzi cilvēki. Tas ir kas lielāks par mani, boksu un sportu. Kad pasaule atgriezīsies savās sliedēs, mēs runāsim par patērētāju un fanu izklaidēšanu."

Izmantotie resursi:
espn.com


, 2020-05-05 00:11, pirms 4 gadiem
Kā domājat, cik sekundēs Zutis nokautētu AJ?
, 2020-05-05 00:14, pirms 4 gadiem
M8archa rakstīja: Kā domājat, cik sekundēs Zutis nokautētu AJ?
20 sekundēs ir jāiekļaujas, kā ierasts.
, 2020-05-08 00:05, pirms 4 gadiem
Cik es te lasiju komentus, sabilee esot puisi kam zutis met liikumi, lai nenorautos pa bieti, cik tur taisnibas, nezinu. Ko ta sis dariis bez piemekleta pretinieka, gruuti spriest.
Milans Volkovs

Latvijas bokseris Volkovs maijā aizvadīs cīņu Londonā

11. maijā “York Hall” arēnā norisināsies populārs angļu “Frank Warren Presents Championship” boksa vakars, kur uzstāsies sportisti no daudzām valstīm. Pasākuma ietvaros ringā kāps arī latviešu bokseris Milans Volkovs (10-2-2).
Ralfs Vilcāns. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing
5

Vilcāns nokautē pretinieku un Minhenē izcīna WBA pussmagā svara jostu

Viens no Latvijas vadošajiem bokseriem Ralfs Vilcāns (16-1, 6 KO) vakar Minhenē trešajā raundā nolika uz dēļiem albāņu izcelsmes Vācijas sportistu Šefatu Isufi (38-4-2, 24 KO), izcīnot Pasaules boksa asociācijas (WBA) Eiropas čempiona jostu pussmagā svara kategorijā.
Raiens Garsija un Devins Heinijs. Foto: Adam DelGiudice/USA Today Sports/Scanpix
10

Garsija ar trim nokdauniem pārsteidz boksa pasauli un pieveic Heiniju

Raiens Garsija (25-21, 20 KO) trīsreiz nolika uz dēļiem Devinu Heiniju (31-1, 15 KO), nopelnot uzvaru tiesnešu piešķirto punktu vērtējumā. Amerikānis gan neizcīnīja Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona titulu vieglajā svarā, jo pārsniedza noteiktā svara robežas.