Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Alvaress pret Džeikobsu: cīņa par trim čempiona jostām

Rolands Eliņš

Alvaress pret Džeikobsu: cīņa par trim čempiona jostām
Sauls Alvaress un Daniels Džeikobss. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Šonakt Lasvegasā norisināsies cīņu šovs, kurā meksikāņu bokseris Sauls Alvaress jeb Kanelo sacentīsies ar ASV sportistu Danielu Džeikobsu. Kanelo šajā cīņā galdā liks WBA un WBC čempiona titulus vidējā svara kategorijā, kamēr Džeikobss aizstāvēs savu IBF čempiona titulu. Cīņas sākums paredzēts astoņiem rītā pēc Latvijas laika.

32 gadus vecais amerikānis Daniels Džeikobss (35-2, 29KO) savas karjeras vidū piedzīvoja likteņa triecienu – viņam 2011. gadā tika konstatēts kaulu vēzis. Ar šo draudu savai dzīvībai izdevās veiksmīgi tikt galā un izārstēties, un Džeikobss jau pēc pusotra gada atgriezās profesionālā boksa ringā. Kopš tā laika viņš zaudējis tikai vienā cīņā – 2017. gadā pēc punktiem viņš piekāpās slavenajam Genādijam Golovkinam.

Pagājušā gada oktobra izskaņā Džeikobss kļuva par IBF čempionu un meta izaicinājumu meksikāņu zvaigznei Saulam Alvaresam (51-1-2, 35 KO). Kanelo pagājušajā gadā noslēdza milzīgu līgumu ar DAZN televīziju un decembrī aizvadīja cīņu pret Rokiju Fīldingu, pārliecinoši uzvarot. Alvaress savas karjeras laikā vairākkārt solījis, ka vēlas spēkoties ar labākajiem pretiniekiem, un dāsnais DAZN līgums radīja apstākļus šī solījuma apdraudēšanai, taču pēc cīņas ar Fīldingu Alvaress atgriezās vidējā svara kategorijā un apstiprināja cīņu ar Džeikobsu.

Alvaress savā karjerā piedzīvojis tikai vienu zaudējumu – pret leģendāro Floidzu Meivezeru, kuram zaudēja ar nevienbalsīgu tiesnešu lēmumu 2013. gadā. Viņš pēdējos gados cīnījies ar gandrīz visiem vidējās svara kategorijas līderiem un tagad šim sarakstam pievienos arī Džeikobsu. ESPN Džeikobsu raksturo kā ļoti bīstamu pretinieku, bet šo cīņu – kā vienu no labākajām šobrīd iespējamajām visā boksā.

„Vēlos, lai mani atceras kā diženu bokseri,” pirms cīņas sacīja Alvaress. „Tāpēc arī es turpinu smagi strādāt un piekrist cīņām pret spēcīgākajiem pretiniekiem. Man vienmēr patikuši izaicinājumi, un šis nav izņēmums. Zinām, ka Džeikobss nāk ar savu veiklību, talantu un prot labi pārvietoties ringā.”

Džeikobsa promouters Edijs Hērns savukārt norādījis, ka viņa klients šo cīņu vēlējās jau sen: „2017. gadā parakstījām līgumu ar Džeikobsu, un viņš man pateica šādus vārdus - „Atved man Kanelo!” Un tagad viņš saņems savu vēlēšanos.” Pats Džeiksobss tikmēr uzteica Kanelo par piekrišanu cīņai un neslēpšanos aiz līgumiem un promouteriem. Gatavošanās cīņai pārsvarā bija ar abpusējas cieņas izpausmēm no abu bokseru nometnēm, taču vakardienas svēršanās ceremonijā, nonākot aci pret aci, abi bokseri tomēr nesavaldījās un pagrūda viens otru.

Alvaress ir cīņas favorīts, taču Džeikobss ir augumā garāks un ar plašāku roku vēzienu. Džeikobss pirms cīņas nevēlējās īpaši iesaistīties tēmā par tiesnešu labvēlību, atminoties gadījumus, kad Kanelo saņēma sev izdevīgus un reizē kontroversiālus lēmumus, piemēram, cīņās pret Golovkinu. „Jāiziet ringā un jāuzvar bez jautājumiem. Nevēlos, lai uz uzvarētu un tad cilvēki runātu, ka tā nemaz nebija,” teica Džeikobss. Savukārt Alvaress pats noraidīja pieņēmumu, ka iepriekšējās cīņās tiesneši būtu izrādījuši viņam labvēlību.

Cīņu šova sākums paredzēts 4:00 naktī, bet Alvaresa un Džeikobsa cīņa varētu sākties ap astoņiem rītā. Cīņas tiešraidi sola piedāvāt portāls Delfi.lv (par maksu), kā arī TV kanāls "Best4Sport".

Izmantotie resursi:
Ringside Seat Will Canelo unify three titles?...

     [+] [-]

, 2019-05-04 18:06, pirms 5 gadiem
Tiešraide best4sport tv.

     [+] [-]

, 2019-05-04 20:10, pirms 5 gadiem
Galvenais, lai neviens nav izstumts caur bantēm..!

p.s. Es par Džeikobsu!