Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Brieža izaicinātāju sarakstā pieteicies arī kubietis Peress

Rolands Eliņš

Brieža izaicinātāju sarakstā pieteicies arī kubietis Peress
Mairis Briedis un Maiks Peress pirms trim gadiem. Foto: Boxingscene

Pasaules boksa Supersērijas pirmās sezonas ceturtdaļfinālists Maiks Peress publiski paudis savus nolūkus pieprasīt revanšu Mairim Briedim, viņš izteicās intervijā "ProBoxing-Fans". Brieža menedžeris Raimonds Zeps portālam Sportacentrs.com apstiprināja, ka šādi izaicinājumi parasti tiek pamanīti, bet šobrīd skaidrības par Brieža nākamo cīņu joprojām nav pandēmijas radīto apstākļu dēļ.

Mairis Briedis pirms pusgada kļuva par Supersērijas čempionu, taču par krūzeru svara kategorijas pirmo numuru pasaulē varēja sevi saukt jau kopš brīža, kad šo divīziju atstāja Oleksandrs Usiks. Kopš tā laika Briedis aizvadījis divas cīņas, pārspējot Glovacki un Dortikosu, un šobrīd tiek meklētas iespējas pacelties uz smagsvariem. Taču krūzeru divīzijā Brieža vārds konkurentu runās ticis piesaukts bieži – publiski savu vēlmi par cīņu pret Briedi izteikuši Glovackis, Okolijs, Durodola, pēc savas cīņas uzrunu Briedim bija sagatavojis brits Tomijs Makartijs, šī gada sākumā Briedim izaicinājumu meta arī WBC čempions Makabu, un tagad šim sarakstam pievienojies kubietis Maiks Peress.

Peress pret Briedi cīnījās 2017. gadā Rīgā, aizvadot Supersērijas ceturtdaļfinālu. Peress atmiņā varētu būt palicis ar savu izgājienu, kad pirms svēršanās ceremonijas demonstratīvi apēda kūciņu, bet Briedis toreiz smagnējā cīņā uzvarēja pēc punktiem (115:111, 114:112 un 116:110). Peress pēc tam uzvarēja savās divās nākamajās cīņās, uzlabojot savu bilanci līdz 24-3, taču kopš 2018. gada oktobra viņš ringā nav devies. Kā tagad Peress atklāja intervijā, viņš atradis jaunus promouterus Vācijā un tēmē uz jaunu titulcīņu pirmā smagā svara kategorijā.

"Cīņa, kuru es patiesi vēlos, ir pret Mairi Briedi. Taču vēlos, lai šoreiz būtu godīga cīņa," sacīja Peress, norādot, ka uzskata iepriekšējās cīņas tiesnesi par neobjektīvu un ka tiesnesis vairāk palīdzējis Briedim. " Es būtu gatavs braukt uz Rīgu šīs cīņas dēļ."

Ko par šādiem publiskiem izaicinājumiem domā Brieža nometnē un vai tiem ir vispār kaut kāds reāls pamats? Brieža menedžeris Raimonds Zeps mūsu portālam paskaidroja, ka pārsvarā tie tiek pamanīti: "Arī tagad Peresa publisko pieteikšanos pamanījām, jā. Šobrīd gan tāda situācija, ka pandēmijas dēļ boksa pasaulē daudzās vietas ir nospiestas bremzes, un arī Mairim nākamā cīņa vēl nav noteikta. Par šiem izaicinājumiem – jā, pamanām un atmiņā noglabājam, varbūt kaut kad noderēs."

"Ar WBC čempionu Makabu arī bija sarunas par cīņas iespēju," sacīja Zeps. "Tas jau loģiski, ka starp diviem čempioniem ir vismaz informācijas apmaiņa. Es gan tagad neesmu drošs, vai šīs sarunas bija jau pirms viņa publiskā izaicinājuma vai pēc, bet nu nekur tālāk par sarunām neaizgāja."

Šodien publicētajā intervijā "Tvnet.lv" Zeps bija atklājis, ka Briedim jau bijis gandrīz sarunāts pretinieks smagsvaros šajā pavasarī, taču pandēmijas apstākļi likuši plānus mainīt. Zeps mūsu portālam šī pretinieka vārdu nevēlējās nosaukt, norādot, ka tuvākajā nākotnē var sanākt vēlreiz runāt par šīs cīņas rīkošanu.

Fragments no Peresa intervijas

Izmantotie resursi:
https://www.proboxing-fans.com/excl...

  -1 [+] [-]

, 2021-02-04 17:13, pirms 3 gadiem
Ar Peresu nevajadzētu riskēt, jo viņš patiesībā ļoti labs šajā svaru kategorijā, es pat teiktu, ka viņš nr.2

     [+] [-]

, 2021-02-04 18:26, pirms 3 gadiem
Indīgs neparocīgs neerts pretinieks

  +1 [+] [-]

, 2021-02-04 18:41, pirms 3 gadiem
cobham rakstīja: Ar Peresu nevajadzētu riskēt, jo viņš patiesībā ļoti labs šajā svaru kategorijā, es pat teiktu, ka viņš nr.2
nav ko mīzt, visus saliks

  +1 [+] [-]

, 2021-02-04 18:52, pirms 3 gadiem
Briedim jāsāk masiņa audzēt.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-04 19:14, pirms 3 gadiem
Briedim Covid normāli ieblieza pa maku. Šitie bija pēdējie gadi piķi noraut, bet te jau 1 gadu pilnīga dīkstāve.

     [+] [-]

, 2021-02-05 12:33, pirms 3 gadiem
vienigais_anonims rakstīja: Briedim Covid normāli ieblieza pa maku. Šitie bija pēdējie gadi piķi noraut, bet te jau 1 gadu pilnīga dīkstāve.
paga, paga.. kam Covid netrāpīja pa maku (varbūt kaut kadiem nebanku aizdevējiem)? visi cieš, visiem grūti.. šādas ņaudēšanas par piķi, neiegūto naudu un kas būtu, ja būtu, tiešām vajadzētu pietaupīt.
un Briedis nekad par naudu nav sūdzējies, ja nu kas...