Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Glovackim Covid-19 dēļ nojūk WBO titulcīņa, Briedis pēkšņo iespēju izmantot nevarēs

Rolands Eliņš

Glovackim Covid-19 dēļ nojūk WBO titulcīņa, Briedis pēkšņo iespēju izmantot nevarēs
Mairis Briedis un Kšištofs Glovackis. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Polijas bokserim Kšištofam Glovackim konstatēta inficēšanās ar Covid-19 un viņš nevarēs piedalīties 12. decembrī plānotajā cīņā Lielbritānijā par WBO čempiona titulu krūzeru svara kategorijā. Cīņu gan plāno aizvadīt, un Lorensam Okolijam steidzami tiek meklēts jauns pretinieks šajā divīzijā, ko pārstāv arī Mairis Briedis. Brieža menedžeris Raimonds Zeps portālam Sportacentrs.com gan norādīja, ka no Latvijas Lielbritānijā šobrīd bez pašizolācijas ieceļot nevar, attiecīgi iespēju, ka Mairis pieteiktos cīņai Glovacka vietā, nemaz nevar izskatīt.

"Kšištofam Glovackim konstatēts Covid-19, kas nozīmē, ka viņš nevarēs piedalīties nākamās sestdienas cīņā pret Lorensu Okoliju, kas paredzēta Džošua-Puļeva cīņu vakarā," vēstīts cīņu šova organizētāja "Matchroom Boxing" paziņojumā. Tiek norādīts, ka Okojam tiek meklēts cits pretinieks.

Par pozitīvo testu savā "Instagram" profilā paziņojis arī Glovackis, norādot, ka tas nācis vissliktākajā brīdī un liek viņam izstāties no cīņas: "Gaidīšu, kā attīstīsies situācija. Novēlu jums veselību, lūdzu, sargiet sevi!"
"Matchroom Boxing" vadītājs Edijs Hērns pēc tam pavēstīja, ka aktīvi meklē Okolijam jaunu pretinieku: "Krūzeru ranga Top-10 bokseri droši var man rakstīt!" Hērns savos sociālajos tīklos arī atklāja, ka piedāvājums par cīņu izteikts poļu bokserim Mihalam Ceslakam, kuram tieši tajā dienā paredzēta cīņa Varšavā, attiecīgi viņš būtu labā cīņas gatavībā.

Pie krūzeru divīzijas "Top-10" bokseriem, protams, pieder arī Mairis Briedis, kuram WBO tituls piederēja iepriekš, tiesa, Briedis šogad vairs nebija plānojis aizvadīt cīņu. Lai arī iespēja izmantot radušos situāciju un ātri ierakstīt savā rēķinā WBO čempiona jostu Briedim likusies kārdinoša, realitātē tā nav iespējama, mūsu portālam pastāstīja Maira menedžeris Raimonds Zeps.

"No Hērna neesam saņēmuši interesi, taču, iespējams, ka bijusi saruna ar Kalli Zauerlandu," teica Zeps. "Taču te neko nemaz nevar runāt, jo šobrīd, lai Lielbritānijā iebrauktu no Latvijas, nepieciešams pēc ieceļošanas doties pašizolācijā, attiecīgi Maira dalība 12. decembra cīņā Anglijā nav pat teorētiski iespējama. Tad nu neko vairāk arī te nevar apspriest."

Jāpiemin, ka arī gadījumā, ja ieceļošana Anglijā būtu iespējama, tik īsā laikā atsaukties uz cīņas piedāvājumu Briedim būtu bijis sarežģīti un riskanti, taču tas nebūtu bezprecedenta gadījums profesionālajā boksā.

Glovackim šī bija paredzēta kā pirmā cīņa kopš bēdīgi slavenā Supersērijas pusfināla iepriekšējā gada vasarā, kad viņš Rīgā zaudēja Mairim Briedim. Kopš tā laika Glovackis bija iesaistīts juridiskajā cīņā ar Brieža komandu un WBO, pagājušā gada izskaņā tiekot pie tiesībām aizvadīt titulcīņu, kas noveda pie tā, ka Briedim WBO tituls tika atņemts. Taču Briedis šoruden sagaidīja savu iespēju Supersērijā un kļuva par tās čempionu, kamēr Glovackim savu nākamo cīņu atkal nāksies pagaidīt.

Šobrīd gan vēl ir atklāts jautājums, vai Okolija cīņā 12. decembrī galdā tiks likta WBO čempiona josta. Tas atkarīgs arī no pretinieka (viņam jābūt pārstāvētam WBO rangā), kā arī jāsaņem WBO apstiprinājums. Šeit gan atkal iebildumus varētu veikt Glovacka puse, jo tieši viņš ir kā titula obligātais pretendents, kamēr Okolijs viņam tika nozīmēts pretiniekos kā ranga otrais numurs. WBO gan no finansiālās puses būtu ieinteresēta titulcīņu beidzot aizvadīt, galu galā, tituls ir vakants jau gadu.

  +3 [+] [-]

, 2020-12-03 16:56, pirms 3 gadiem
Karma!
Slēpts komentārs: varenais_eksperts

 +16 [+] [-]

, 2020-12-03 17:23, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Par to, ka ar elkoni pa muti dabūja?
Par to, ka sit pa pakausi un, pēc tam par to dabūjot ar elkoni, izplūst asarās kā mazgadīga slampa.

  +2 [+] [-]

, 2020-12-03 17:42, pirms 3 gadiem
Tas Glavackis tāds bēdu brālis vien ir!

  -3 [+] [-]

, 2020-12-03 17:49, pirms 3 gadiem
Vislabākais būtu ja gadītos brīva vieta smagsvaros, kur varētu ātri ielekt

  -4 [+] [-]

, 2020-12-03 18:11, pirms 3 gadiem
smilshstreet rakstīja: Par to, ka sit pa pakausi un, pēc tam par to dabūjot ar elkoni, izplūst asarās kā mazgadīga slampa.
Tieši otrādāk, turpināja cīņu, kur pēc gonga vēl pietesa viņu. Pēc elkoņa cīņa tiesnesim bija jāaptur.

  -2 [+] [-]

, 2020-12-03 19:36, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Tieši otrādāk, turpināja cīņu, kur pēc gonga vēl pietesa viņu. Pēc elkoņa cīņa tiesnesim bija jāaptur.
Bija youtube viens video, kur uzskaitīti visi pārkāpumi tajā cīņā. Jāsaka, ka tas vakars bija cirks. To cīņu pat negribu stcerēties.

  +2 [+] [-]

, 2020-12-03 20:33, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Par to, ka ar elkoni pa muti dabūja?
Viņš vispār diezgan dumjš liekas. Gan cīņā pret Vlasovu nesmuki izpildījās, gan, protams, pret Briedi. Kā arī uztaisīja no sevis ķerpilu un iemeta sūdzību WBO, dēļ kuras Briedim atņēma jostu.

  +1 [+] [-]

, 2020-12-03 21:30, pirms 3 gadiem
cobham rakstīja: Vislabākais būtu ja gadītos brīva vieta smagsvaros, kur varētu ātri ielekt
Arī tādā neviens Briedi nemestu, trakam jābūt, lai pēc iepriekšējās cīņas atjaunošanās procesā lektu ringā pret pretinieku, kas vairakas mēnēšus uzņēmis formu tieši tam vakaram.

  +1 [+] [-]

, 2020-12-03 22:23, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Par to, ka ar elkoni pa muti dabūja?
Paskaties viņa iepriekšējo cīņu ar Vlasovu,, daudz nav jāskatās, jau pirmajā minūtē redzēsi, kas šis par pretīgu fruktu.

  +1 [+] [-]

, 2020-12-04 00:28, pirms 3 gadiem
Swordsman rakstīja: Paskaties viņa iepriekšējo cīņu ar Vlasovu,, daudz nav jāskatās, jau pirmajā minūtē redzēsi, kas šis par pretīgu fruktu.
interesēs pēc apskatījos...
1x pa riekstiem
5x pa pakausi
1x ar elkoni pa pakausi
1x pēc tiesneša "svilpes" riktīgi ievilka...
turpināja uzbrukt pēc gonga...

un tas 1.rauda laikā

     [+] [-]

, 2020-12-04 04:00, pirms 3 gadiem
Te nu arī beidzās revanša stāsts,ja tam glumeklim nebūs titula,tad cerības ir 0,1%

     [+] [-]

, 2020-12-04 04:02, pirms 3 gadiem
Gatis rakstīja: interesēs pēc apskatījos...
1x pa riekstiem
5x pa pakausi
1x ar elkoni pa pakausi
1x pēc tiesneša "svilpes" riktīgi ievilka...
turpināja uzbrukt pēc gonga...

un tas 1.rauda laikā
Neredzēju to cīņu,bet izklausās sūdīgi pat pēc pro boksa netīrajiem standartiem

     [+] [-]

, 2020-12-04 10:01, pirms 3 gadiem
Robis rakstīja: Arī tādā neviens Briedi nemestu, trakam jābūt, lai pēc iepriekšējās cīņas atjaunošanās procesā lektu ringā pret pretinieku, kas vairakas mēnēšus uzņēmis formu tieši tam vakaram.
Davai Briedis - Taisons Furtijs uzreiz

Brieža 185cm/ 90kg pret Furija 220/120
es domāju īzī uzvara mūsējam.

Pēc tam jau viegla jostu apvienošana ar Joshua, izslēgts Wailders, Kļičko atgriežas un arī noraujas, Usiks sola, bet nekad nevar vienoties, beidz karjeru bez atkārtotas cīņas.v
Un tad tik sāksies joki, kad Briedis izies ringā pret reizē Taisonu un roy Jones.
Tad 2 gadi būs vieglās cīņas, expo pret McGregoru, iespējams kāda expo cīīņa pret Maivezeru un Pakiao reizē (viņi kā nekā baigi īsie).
Un tad jau jāsāk domāt par karjeras beigām, varbut jauzriiko kaada sava boxa organizacija un taa