Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Glovackis: "Ja man nebūtu traumas, tad Rīgā būtu pieveicis gan Briedi, gan Peresu"

Glovackis: "Ja man nebūtu traumas, tad Rīgā būtu pieveicis gan Briedi, gan Peresu"
Kšištofs Glovackis (pa kreisi)
Foto: Ringpolska.pl

Poļu boksa zvaigzne Kšištofs Glovackis, bijušais WBO čempions pirmajā smagajā svarā, sestdien piedalījās cīņu šovā Rīgā, droši uzvarot savā mačā. Sarunā ar Polijas medijiem Glovackis izteicās, ka par Supersērijas pusfināla favorītu Brieža un Usika cīņā uzskata ukraini, turklāt visai zemu vērtēja Brieža un Peresa cīņu.

Kšištofs Glovackis Rīgā bija kā Maira Brieža un Maika Peresa cīņas rezervists, vismaz tā viņu pieteica Supersērijas rīkotāji. Viņš aizvadīja cīņu pret Itālijas bokseri Leonardo Bruzesi, nokautējot savu pretinieku piektajā raundā un svinot 28. uzvaru savās 29 profesionālā boksa cīņās.

Glovackis sarunā ar Polijas boksa portālu „Ringpolska” atklāja, ka pēc savas cīņas vērojis arī Maira Brieža un Maika Peresa maču, kurā Briedis nosargāja savu WBC čempiona titulu un iekļuva Supersērijas pusfinālā, uzvarot pēc punktiem. Glovackis gan ne tuvu nebija sajūsmā par šo cīņu.

„Brieža un Peresa cīņa nu nekādi nebija lielisks bokss,” sacīja Glovackis. „Daudz „klinča”, daudz stīvēšanās. Domāju, ja es būtu kaut cik normālā sportiskajā formā, tad izietu ringā un pieveiktu gan vienu, gan otru.”

Glovackim tika arī vaicāts, kuru viņš uzskata par favorītu gaidāmajā pusfināla cīņā starp Briedi un Oleksandru Usiku, un viņš nosauca Usiku, vienīgo bokseri, pret kuru pats cietis zaudējumu. „Manuprāt, favorīts ir Usiks,” teica Glovackis. „Lai gan skaidrs, ka tas ir augstākā līmeņa bokss un viens trāpīts sitiens var ļoti daudz mainīt. Bet mans favorīts tāpat ir Usiks.”

Pēc cīņas Glovackis atzina, ka cīnījies arī ar savainojumu, tāpēc ir ļoti apmierināts par cīņas iznākumu, lai gan nav spējis parādīt ne tuvu savu labāko sniegumu. „Piecas nedēļas pirms cīņas guvu labā elkoņa traumu,” skaidroja Glovackis. „Divas nedēļas nevarēju trenēties, bet, kad atsāku sparingus, guvu kreisās rokas traumu. Sparingos man palīdzēja vairāki spēcīgi Austrumeiropas puiši, es situ tikai ar kreiso roku, un tā neizturēja. Arī pašā cīņā uzreiz pēc pirmā sitiena bija grūti, jo katrs nākamais sitiens sāpēja.”

Glovackis gan norādīja, ka ilgs pārtraukums no boksa viņam diez vai būs vajadzīgs, un viņš cer, ka pēc mēneša viss būs kārtībā. Viņam tika uzdots jautājums, vai trauma radījusi lielākas problēmas nekā pretinieks Rīgā, un Glovackis piekrita: „Tā tiešām var teikt, jo pretinieks neradīja nekādas problēmas. Viņš saņēma sitienu pirmajā raundā un pēc tam uzreiz ieslēdzās aizsardzībā. Man nedaudz paveicās, jo pret citu bokseri varēja būt grūtāk, tad man būtu vairāk jāizmanto sava sāpošā roka.”

Glovackis pats Supersērijā nepiedalās, lai gan viņa tituli, panākumi un bilance ir augstāk vērtējama nekā dažiem citiem šī turnīra dalībniekiem. Portāla „BoxRec” rangā šajā svara kategorijā Glovackis ir trešajā vietā pasaulē (Usiks pirmais, Briedis otrais), kamēr ESPN boksa rangā Glovackis ir ceturtajā vietā pasaulē. Briedis pēc uzvaras pār Peresu šajā rangā pakāpies no piektās uz trešo vietu – viņam priekšā tikai Usiks un Supersērijas ceturtdaļfinālu vēl neaizvadījušais Krievijas bokseris, IBF čempions Murats Gasijevs.

Izmantotie resursi:
Głowacki: formy do tej walki nie miałem w ogóle


, 2017-10-03 20:59, pirms 7 gadiem
Ja Tantei būtu riteņi, viņa būtu mopēds. .blā blā blā .
, 2017-10-03 21:08, pirms 7 gadiem
Polis ir ļoti labs bokseris. Nav šaubu. Gan jau šim ir škrobe, ka šis netika supersērijā. Būtu otrreiz savu jostu aizstāvējis pret kādu maisu nevis pret Usiku, visticamāk būtu viens no supersērijas favorīiem.
, 2017-10-03 21:58, pirms 7 gadiem
tā daudzi ir teikuši..bet pagaidāmnevienam vēl tas nav izdevies..tukši vārdi!
, 2017-10-03 22:00, pirms 7 gadiem
Jāpiekrīt Polim par Brieža cīņu ar Peresu, nekā aizraujoša un pret Usiku būs grūti.
Prieks, ka Briedis ir pietiekoši paškritisks un atklāti pateica, ka nekas īsti pret Peresu nesanāca, ta būs īsta mācība gatavojoties cīņai pret Usiku!
Veiksmi!!!
, 2017-10-03 22:01, pirms 7 gadiem
Bet kā būtu ar Sīgalu un Formenu?
, 2017-10-03 22:08, pirms 7 gadiem
Tad kad pašiem nav jāiet un jāsitas tad viņi visus var izslēgt bez problēmām vārdos vienmēr visi lieli iziet ringā un parasti runātāji tiek aizsūtīti ātri gulēt boksā tādi ir bijuši simtiem ja ne pat tūkstošiem!

Un tieši tāpēc ir prieks ka Mairis lieki muti nebrāķē bet dara savu darbu!
, 2017-10-03 22:20, pirms 7 gadiem
Modžohēds rakstīja: Jāpiekrīt Polim par Brieža cīņu ar Peresu, nekā aizraujoša un pret Usiku būs grūti.
Prieks, ka Briedis ir pietiekoši paškritisks un atklāti pateica, ka nekas īsti pret Peresu nesanāca, ta būs īsta mācība gatavojoties cīņai pret Usiku!
Veiksmi!!!
Kamēr cīņa nebija aizraujoša neitrālam lïdzjutējam maigi sakot, tikmēr kliņčośana kā tāda ir diezgan efektīva lai uzvarētu maču kā tādu, tā kā tas nav kritērijs. Polis visticamāk bija pelnījis tur būt kaut tā paša Pereza vietā, bet tad atkal Briedim rozes ceļā arī neviens nebēra un no Polijas izsisties noteikti bija vis vieglāk kā no LV imho.
, 2017-10-03 22:26, pirms 7 gadiem
sandis444444 rakstīja: Tad kad pašiem nav jāiet un jāsitas tad viņi visus var izslēgt bez problēmām vārdos vienmēr visi lieli iziet ringā un parasti runātāji tiek aizsūtīti ātri gulēt boksā tādi ir bijuši simtiem ja ne pat tūkstošiem!

Un tieši tāpēc ir prieks ka Mairis lieki muti nebrāķē bet dara savu darbu!
Tu taču saproti, ka tas ažiotāžai, lai lielāks haips un lielāks kāposts..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-10-04 00:10, pirms 7 gadiem
Poļu pans baigais filozofs: "Domāju, ja es būtu kaut cik normālā sportiskajā formā, tad... bla bla bla". No vecās, labās "ja tantei būtu riteņi" sērijas. Es arī varētu par sevi tā teikt - JA es būtu kaut cik normālā formā, tad visi pa purnu dabūtu
, 2017-10-04 08:12, pirms 7 gadiem
Kā būtu, ja būtu, vaine? Sākās šitie!!!
, 2017-10-04 08:34, pirms 7 gadiem
Nebūtu suns apdirsies, būtu zaķi noķēris !
, 2017-10-04 09:12, pirms 7 gadiem
Mairis šo aizsūtītu dziļā pensijā
, 2017-10-04 09:20, pirms 7 gadiem
Izietu ringā un noliktu abus gar zemi.
, 2017-10-05 18:59, pirms 7 gadiem
Ja man būtu pistole, es uzveiktu jebkuru bokseri neatkarīgi no svara kategorijas! Tā apmēram polis skan!
, 2017-10-05 20:20, pirms 7 gadiem
Mairis jau teica,ka viņam ir diži plāni boksēt tuvākos gadus, tātad klinčos arī pret Usiku un arī pret citiem. Viltīgi pietaupot savu veselību mazāk tiks atdauzīta galva, varēs ilgāk boksēt.
Deontejs Vailders un Edijs Hērns. Foto: Mark Robinson / Matchroom Boxing
1

Lielais bokss 1. jūnijā: visu titulu apvienošanas cīņa un promouteru 5 pret 5 sērija

Oficiāli prezentēts boksa cīņu šovs 1. jūnijā, kas notiks Rijādā, Saūda Arābijā. Tā galvenais notikums būs visu titulu apvienošanas cīņa pussmagā svara kategorijā starp Dmitriju Bivolu un Arturu Beterbijevu, krievu bokseriem, kuri tagad tiek pieteikti kā attiecīgi Kirgizstānas un Kanādas pārstāvji, taču tiks piedāvāts arī unikāls "undercard" - pieci slavenā promoutera Edija Hērna boksera piecās cīņās sacentīsies pret cita ietekmīga promoutera Frenka Vorena pieciem bokseriem.
Foto: Latvijas Boksa federācija

Latvijas jaunie bokseri atkārto valsts medaļu rekordu Eiropas U19 čempionātā

Latvijas jaunie bokseri guvuši panākumus Eiropas U19 čempionātā Horvātijā, kur tika pie vienas sudraba un divām bronzas medaļām, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Boksa federācijā.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).