Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

41 gada vecumā no boksa atvadās arī Vladimirs Kļičko

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

41 gada vecumā no boksa atvadās arī Vladimirs Kļičko
Vladimirs Kļičko
Foto: PA Wire/Scanpix

Pēc 21 gadu ilgušās karjeras no profesionālā boksa atvadījies bijušais pasaules čempions Vladimirs Kļičko, tādējādi apklusinot spekulācijas ap viņa revanša cīņu pret Entoniju Džošua. Karjeras laikā Kļičko uzvarēja 64 no 69 cīņām, vienlaikus baudot WBA, IBF un WBO čempiona laurus.

"Esmu sasniedzis visu, par ko reiz sapņoju. Tagad vēlos sākt otro karjeru – pēc sporta," sacīja Vladimirs Kļičko, kurš pēdējo cīņu aizvadīja aprīlī, Vemblija stadionā 11. raundā ar nokautu zaudējot Entonijam Džošua. Atbildes cīņai vajadzēja notikt 11. novembrī Lasvegasā, tomēr ukrainis no tās atteicies un licis punktu karjerai.

"Pirms 27 gadiem sāku sportista karjeru, un tas ir labākais lēmums, kuru varēju pieņemt. Pateicoties izvēlei, esmu apskatījis pasauli, iemācījies jaunas valodas, izveidojis biznesu, attīstījis idejas un palīdzējis cilvēkiem, kuriem tas ir nepieciešams," norādīja Kļičko, kurš karjeras laikā uzvarēja 64 cīņās, kā arī piedzīvoja piecus zaudējumus.

"Pienāk brīdis, kad jāgatavojas nākamajam posmam, un es neesmu nekāds izņēmums. Sagaidu un ceru, ka mana nākamā karjera, kuru plānoju un pie kuras strādāju jau vairākus gadus, būs vismaz tikpat veiksmīga, kā boksera, ja ne labāka," cerīgs bija 41 gadu vecais Kļičko. Viņa brālis Vitālijs pēc boksera karjeras kļuva par Ukrainas galvaspilsētas Kijevas mēru.

Kazahstānā dzimušais ukrainis Vladimirs Kļičko aizvadījis spīdošu karjeru, turklāt gan amatieros, gan profesionāļos. 17 gadu vecumā Kļičko kļuva par Eiropas junioru čempionu amatieru konkurencē, bet gadu vēlāk pasaules junioru čempionātā palika otrais. Vēlāk Kļičko sevi labi pieteica arī pieaugušo konkurencē – 1996. gada pavasarī Vladimirs izcīnīja otro vietu Eiropas meistarsacīkstēs, piekāpjoties tikai krievam Aleksejam Lezinam, bet tā paša gada vasarā ukrainis triumfēja Atlantas olimpiskajās spēlēs, pusfinālā revanšējoties Lezinam, bet finālā pārspējot Pea Volfgrammu no Tongas. Interesanti, ka četrus gadus vēlāk Kļičko un Volfgramms tikās jau profesionālā boksa ringā un arī šoreiz Kļičko bija pārāks, iznīcinot Tongas bokseri ar nokautu jau pirmajā raundā.

Pēc olimpiādes Kļičko uzsāka profesionāļa karjeru, izcīnot uzvaru vienā cīņā pēc otras. Izcīnījis 24 uzvaras pēc kārtas, līdz 1998. gadā sensacionāli piekāpās Rosam Puritijam. Zīmīgi, ka tā bija vienīgā cīņa, kuru Kļičko aizvadīja dzimtajā Ukrainā.

2000. gadā Kļičko ieguva WBO čempiona jostu, tomēr sekoja divi zaudējumi Korijam Sandersam un Lemonam Brūsteram. Savukārt laika posmā no 2004. līdz 2015. gadam Kļičko mainīja stilu un nezaudēja nevienā cīņā, iegūstot WBA, IBF un WBO titulus, līdz 2015. gada novembrī viņš piekāpās Taisonam Fjūrijam, paliekot bez tituliem.

Savukārt Džošua līdz 2. decembrim jāaizvada cīņa pret IBF jostas obligāto pretendentu Kubratu Pulevu, citādi viņš jostu zaudēs. 36 gadus vecais bulgārs Pulevs karjeras laikā izcīnījis 25 uzvaras un piedzīvojis tikai vienu zaudējumu, 2014. gadā piekāpjoties tieši Kļičko.

Kļičko paziņo par karjeras beigām


Izmantotie resursi:
Wladimir Klitschko retires and will not fight...

  -1 [+] [-]

, 2017-08-03 13:05, pirms 7 gadiem
Slikts nebija, var teikt, ka leģenda, bet nu tā klinčošana pret augumā mazākajiem, uz piezīmju robežas par turēšanu (izmantojot savu čempiona statusu), bija mazliet "abidna". Taisonam piemēram, visu karjeru bija jāsitas pret ievērojami garākiem. Bet kā Kličko dabūja pretī 2 līdzīga auguma un kaut cik normālus bokserus (Vahs neskaitās), tā 2 zaudējumi pēc kārtas. Vecums šeit arī nav faktors, jo pirms cīņas ar Furiju Kličķo pats apgalvoja, ka vecums ir tikai skaitlis pasē.

Tā ka nu dalītas jūtas...

  -1 [+] [-]

, 2017-08-03 13:18, pirms 7 gadiem
Paldies tev par tavaam garlaiciigajaam ciinaam! Bokss pirms 7 gadiem saaka plaukt ( Heja eeraa) un tagad ir atplaucis pavisam. Garlaiciigi vairs nebuus. Tagad buus Joshua, Vaildera eera
Slēpts komentārs: shumo

     [+] [-]

, 2017-08-03 13:52, pirms 7 gadiem
Tomēr saprāts uzvarēja. Tak jau nodauzījies ir un naudu arī sapelnījis. Vienīgais kuram to remaču ar AJ vajadzēja bija Hērns. Tagad redzēsim vai Džošua un viņa komanda tik tiešam ne no viena neizvairās, un ir gatavi sist visus. Vailders, Ortizs? Jāskatās kur Hērns var uztaisīt lielāku haju. Cīņa ar Vailderu kkur ASV, gan jau iešņauktu normālu kaudzīti +vēl jostu apvienošana. Puļevs vai Povetkins?Šaubos. Es jau gan gribētu redzēt cīņu ar Povetkinu .

  -3 [+] [-]

, 2017-08-03 14:04, pirms 7 gadiem
Es arī gribētu, lai Ortizam kāds dod title shot...tas vīrs ir labs...muti nebrūķē, bet izdara..viņš varētu Jousha uzvarēt...par Vailderu mazliet šaubas...

manuprāt, smagsvaru boksa top šobrīd

1. Vailders
2.Ortizs
3.Joshua
4. Povetkins

     [+] [-]

, 2017-08-03 14:17, pirms 7 gadiem
Lai kāds atkaŗto Vladimira sasniegto, gan jau čempiona jostas tagad mētāsies no viena pie otra. Bet nu interesantāk būs.

  +4 [+] [-]

, 2017-08-03 15:05, pirms 7 gadiem
tie kuriem nepatika Kļičko stils- tā nav viņa vaina, ka NEVIENS nespēja šo stilu pievarēt un ringā pierādīt savu pārākumu. Tātad nebija labāki. Bokss tomēr ir arī taktisks sporta veids, nezinu, vai daudzi to saprot, pa muti spēj iedot jebkurš, bet ne jau pie liela tempa un 30 min garumā

  -2 [+] [-]

, 2017-08-03 16:46, pirms 7 gadiem
kols00 rakstīja: tie kuriem nepatika Kļičko stils- tā nav viņa vaina, ka NEVIENS nespēja šo stilu pievarēt un ringā pierādīt savu pārākumu. Tātad nebija labāki. Bokss tomēr ir arī taktisks sporta veids, nezinu, vai daudzi to saprot, pa muti spēj iedot jebkurš, bet ne jau pie liela tempa un 30 min garumā
Ne jau Kļičko vaina. Visa smagsvaru divīzija kopumā bija iestagnējusi 10 vai pat vairāk gadus, ja runājam tieši par titulcīņām.

  +4 [+] [-]

, 2017-08-03 16:55, pirms 7 gadiem
Dandris rakstīja: Paldies tev par tavaam garlaiciigajaam ciinaam! Bokss pirms 7 gadiem saaka plaukt ( Heja eeraa) un tagad ir atplaucis pavisam. Garlaiciigi vairs nebuus. Tagad buus Joshua, Vaildera eera
Pilnīgs bezsakars!!! Pēdējā Kličko cīņa bija vienkārši fantastiska, arī daudzas citas viņa cīņas bija spraigas, arī nokauti bija (77% pēc boxrec).
Un galu galā, KAS liedza visiem taviem nosauktajiem bokseriem cīnīties savā starpā?

  -3 [+] [-]

, 2017-08-03 17:02, pirms 7 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Lai kāds atkaŗto Vladimira sasniegto, gan jau čempiona jostas tagad mētāsies no viena pie otra. Bet nu interesantāk būs.
Nu pag. Džošua jau vēl var izdomāt kādus gadus paduzīt maisus. Hahols varēja aiziet kā čempions un visi viņa priekšā noņemtu cepuri. Laikam tik ilggadīga stacionāru maisu dauzīšana + vecums aizmigloja acis. Rezultāta pēdējas divas cīņas zaudētas bez variantiem. bet nu vismaz normāls čungurs paliks mierinājumam.

     [+] [-]

, 2017-08-03 17:07, pirms 7 gadiem
beidzot!

  +1 [+] [-]

, 2017-08-03 17:22, pirms 7 gadiem
arch122 rakstīja: Nu pag. Džošua jau vēl var izdomāt kādus gadus paduzīt maisus. Hahols varēja aiziet kā čempions un visi viņa priekšā noņemtu cepuri. Laikam tik ilggadīga stacionāru maisu dauzīšana + vecums aizmigloja acis. Rezultāta pēdējas divas cīņas zaudētas bez variantiem. bet nu vismaz normāls čungurs paliks mierinājumam.
Pret Džosua bez variantiem? Cīņā varēja uzvarēt jebkurš no viņiem un jāsaka ka šī bija tā retā reize, kad cīņas uzvarētēju izšķīra veiksme. Labākā cīņa smagsvaros pēdējo gadu laikā. Džošua, ja kāds pretinieks ir, tad tas ir Kļičko, žēl ka neredzēsim revanšu

     [+] [-]

, 2017-08-03 17:24, pirms 7 gadiem
Andree rakstīja: Es arī gribētu, lai Ortizam kāds dod title shot...tas vīrs ir labs...muti nebrūķē, bet izdara..viņš varētu Jousha uzvarēt...par Vailderu mazliet šaubas...

manuprāt, smagsvaru boksa top šobrīd

1. Vailders
2.Ortizs
3.Joshua
4. Povetkins
Smieklīgais
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-08-03 19:45, pirms 7 gadiem
Jaaa,par Fedju trekns + taču nauda nauda....

  -1 [+] [-]

, 2017-08-03 20:59, pirms 7 gadiem
bebitis rakstīja: Pret Džosua bez variantiem? Cīņā varēja uzvarēt jebkurš no viņiem un jāsaka ka šī bija tā retā reize, kad cīņas uzvarētēju izšķīra veiksme. Labākā cīņa smagsvaros pēdējo gadu laikā. Džošua, ja kāds pretinieks ir, tad tas ir Kļičko, žēl ka neredzēsim revanšu
Es neteiktu, ka izšķīra veiksme. Kļičko, kad iedeva nokdaunu, pec tam uz reiz īsti negāja agresīvi uz priekšu. Un pēc tam atļāva vairākus raundus atgūties, jo sāka sav klinčošanu. Pret lielo britu klaunu Fjūriju gan variantu nebija.