Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Glovackis: "Brieža cīņu pret Gevoru neskatīšos. Nav jēgas"

Glovackis: "Brieža cīņu pret Gevoru neskatīšos. Nav jēgas"
Kšištofs Glovackis un viņa treneris Fjodors Lapins. Foto: Knockout Promotions

Polijas bokseris Kšištofs Glovackis nedēļu pirms ierašanās Rīgā uz Supersērijas pusfinālu pret Mairi Briedi intervijā poļu medijam “RingPolska” pastāstīja par saviem sparinga partneriem un gatavošanos cīņai, taču izvairījās no jebkāda veida prognozēm un iespējamo fināla pretinieku piesaukšanas, solot vispirms paveikt savu darbu ringā.

“Esmu sasniedzis ļoti labu sportisko formu, man ir izcila pašsajūta, treniņos jūtu savu enerģiju,” sacīja Kšištofs Glovackis, kurš visas treniņnometnes laikā nav vairījies no mediju jautājumiem un intervijām un izvēlējies to nedarīt arī nieka divas nedēļas pirms cīņas. “Cīņas datumu mēs uzzinājām jau sen un nospraudām mērķus, ko vēlamies paveikt. Šobrīd varu teikt, ka viss plānotais ir izdarīts, nav palikusi nekāda nožēlas vai nepadarīta darba sajūta.”

Glovackis jau maija sākumā uzsāka sparingus, ko turpina vēl aizvien: “Esam pārgājuši pie desmit un 12 raundu sparingiem, variējam tos pa dienām. Man ir četri sparinga partneri. Uzvārdi? Atvainojiet, nezināšu no galvas. Ir krievu un čehu bokseris, ir ukrainis Stanisļavs Kutins (8-2) un mūsu pašu Adams Balskis (13-0).”

Kutins pirms pusgada Arēnā Rīga pēc punktiem zaudēja Latvijas bokserim Nikolajam Grišuņinam, savukārt Balskis ir interesants tādā ziņā, ka viņam vasarā gaidāma cīņa par Eiropas čempiona titulu ar itāli Fabio Turki – bokseri, kurš ir viens no Maira Brieža sparinga partneriem pirms cīņas ar Glovacki. Brieža komanda gan publiski atsakās runāt par piesaistītajiem sparinga partneriem un nosaukt viņu vārdus, kā arī apstiprināt Turki klātbūtni treniņos.

“Jau atkal jāpiesit pie koka, lai nepiesauktu nelaimi, bet traumu šobrīd man nav,” teica Glovackis. “Tā ka – ko tur daudz runāt par sevi, viss jāparāda ringā. Esam ilgi gaidījuši šo cīņu, daudz trenējušies, tāpēc arī pievēršu lielu uzmanību ķermeņa atjaunošanās procedūrām. Baseins, masāžas – viss ir nodrošināts, radīti visi apstākļi, lai tikai nodrošinātu pašu svarīgāko, proti, labu veselību. Iepriekš savā starpā runājām, sak, vēl veseli četri mēneši, ko mēs tik ilgi vispār darīsim. Bet laiks lido, un tagad nemanot vairs palikušas tikai divas nedēļas.”

Glovackis norādīja, ka uzdevumu izpētīt Brieža iepriekšējās cīņas viņš tradicionāli atstāj trenera ziņā, taču plānots, ka viņi tam vairāk pievērsīsies tieši pirms 15. jūnija: “Esmu pāris Brieža cīņas noskatījies. Pret Peresu un Usiku. Bet padziļinātāk tās skatīsimies tuvāk cīņai. Brieža cīņa pret Gevoru? Nē, nav lielas jēgas to skatīties un pētīt, jo gaidu, ka ringā kāps pavisam citāds Briedis. Tāds, kurš ir savā labākajā gatavības stāvoklī.”

Briedis Supersērijas ceturtdaļfinālu pret Gevoru aizvadīja pagājušajā gada novembrī Čikāgā, vienā vakarā ar Glovacka cīņu pret Vlasovu. Gan Glovackis, gan Briedis uzvarēja ar tiesnešu lēmumu.

“Noskaņas pirms šīs cīņas salīdzinu ar to, kā bija pirms manas titulcīņas ar Marko Huku 2015. gadā,” teica Glovackis. “Milzīga motivācija parādīt visu, ko vien spēju. Cīņa pretinieka arēnā, viņa līdzjutēju priekšā, cīņā par Muhameda Ali trofeju. Kā var nebūt motivācijas?”

Glovackim tika citēti otra pusfināla dalībnieka Juniera Dortikosa vārdi, ar kuriem kubietis apgalvoja, ka finālā cīnīsies pret Briedi. “Ziniet, es tomēr vispirms tikšu galā ar pusfinālu un pagaidām domāšu tikai Briedi, par otru pusfinālu neko nevēlos teikt un domāt. Dortikosam varu tikai ieteikt pirms skatīšanās mūsu virzienā tikt galā ar savu pretinieku Endrjū Tabiti.”

Tikmēr Glovacka treniņu partneris Kamils Šeremeta, Eiropas čempions vidējā svara kategorijā, savās prognozēs bija krietni mazāk pieticīgs: “Sen nebiju redzējis Kšištofu tik motivētu treniņos. Viņam acīs deg tā pati uguntiņa, kā iepriekš pirms cīņas pret Huku. Kšištofs uzvarēs Briedi, turklāt ar nokautu. Nav ko tur daudz analizēt. Mēs jau pat zinām, kā svinēsim Glovacka uzvaru, lai gan tagad vēl par to skaļi nestāstīšu.”

Skaties WBSS pusfinālu cīņas HD tiešraidē bez reklāmām - tvplaypremium.lv!

Izmantotie resursi:
Głowacki dwa tygodnie przed półfinałem WBSS z...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-06-03 18:40, pirms 5 gadiem
Kurš vairāk brūķē muti dabūj arī pa to par mūsu Mauri!!
, 2019-06-03 20:45, pirms 5 gadiem
Svinības viņi rīkos Glovacka palātā!!
, 2019-06-03 22:44, pirms 5 gadiem
Glovackis būs ļoti smags un neparocigs pretinieks Briedim!
, 2019-06-04 10:58, pirms 5 gadiem
Kādā intervijā poļu interneta portālam Glovackis pārliecinoši apgalvoja, ka jau sestajā raundā aizsūtīs Briedi ilgstošā atpūtā
, 2019-06-04 11:08, pirms 5 gadiem
ej dillēs rakstīja: Kādā intervijā poļu interneta portālam Glovackis pārliecinoši apgalvoja, ka jau sestajā raundā aizsūtīs Briedi ilgstošā atpūtā
Nu ko - lai veicas tikt līdz sestajam raundam
, 2019-06-04 12:44, pirms 5 gadiem
Reāli tas ir turnīra fināls.

Būs ļooti smagi, jo šis kungs ir ļoti labs un vienīgo zaudējumu dabūja no Usika (Usika kurš toreiz nebija tik paviršs ka pret Mairi).
, 2019-06-04 19:33, pirms 5 gadiem
Protams, ka būs smagi. Mans viedoklis- 50/50. Gatavi funkcionāli būs abi, uzvarēs gudrākais.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Matvejs Prokudins finālā Kauņā. Foto: Lietuvas Boksa federācija

Prokudins dominē finālā un uzvar Šocika turnīrā Lietuvā

Latvijas jaunais bokseris un Latvijas izlases galvenā trenera Iļja Žiļinska audzēknis Matvejs Prokudins izcīnīja pirmo vietu Aļģirda Šocika vārdā nosauktajā turnīrā Kauņā svara kategorijā līdz 60kg.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.