Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

IBF čempiona aģents: "Supersērija izrīkojās kā tāda krūmu līga"

Rolands Eliņš

IBF čempiona aģents: "Supersērija izrīkojās kā tāda krūmu līga"
Kalle Zauerlands. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Pasaules boksa Supersērija (WBSS) piektdien publicēja interviju ar IBF čempiona otrajā vieglajā svarā Ivana Barančika treneri, kurā treneris pastāstīja par gatavošanos Barančika Supersērijas pusfinālam pret Džošu Teiloru. Šī intervija visvairāk pārsteidza tieši pašu Barančiku un viņa aģentu, kurš ESPN sašutis norādīja, ka nekāds izlīgums ar Supersēriju nav panākts un Barančika trenera viedokļa izmantošana, lai pārliecinātu līdzjutējus, ka cīņa notiks, ir zema līmeņa paņēmiens.

Baltkrievijas boksera Ivana Barančika treneris Pedro Diass intervijā WBSS mājaslapā citēts, norādot, ka Barančika gatavošanās cīņai pret Džošu Teiloru norisinās ļoti sekmīgi un bokseris velta 100% uzmanības treniņu procesam. Diass uzslavēja arī skotu bokseri Teiloru, novērtējot viņu kā cienījamu pretinieku.

Interesantākais gan šajā intervijā bija tas, ka ar ne ar vienu vārdu vai mājienu netika pieminēta Barančika izstāšanās no Supersērijas, par ko publiski bija pavēstījis viņa menedžeris un pāris nesenajās intervijās, ieskaitot portālam Sportacentrs.com, neslēpa arī WBSS organizators Kalle Zauerlands. Zauerlands gan bija centies situācijas nopietnību piezemēt, sakot, ka nešaubās par to, ka Barančiks piekritīs doties uz Skotiju, lai 18. maijā aizvadītu cīņu. Zauerlands bija norādījis, ka tieši cīņas norises vieta ir Barančika galvenais iebildums, taču viņa aģents Deivs Makvoters vairākkārt bija uzsvēris, ka izstāšanās iemesls ir neskaidrība par Supersērijas finansiālajām garantijām un iepriekšējo maksājumu aizkavēšanās.

Lai nu kā, nekas no tā nebija pieminēts Diasa intervijā, kas vairākiem boksa apskatniekiem un līdzjutējiem radīja iespaidu, ka beidzot panākta vienošanās ar Barančiku un abas puses atradušas kopsaucēju, lai izstāšanās tēmu atstātu pagātnē. Taču izrādījās pilnīgi pretējais – Barančika nometnē nekas nav mainījies, un Supersērijas solis tikai nostiprinājis baltkrievu boksera komandā pārliecību par pieņemto lēmumu.

Proti, Barančika aģents ESPN sašutis pastāstīja, ka Diass patiešām vada Barančika treniņus, taču tie ir ierindas treniņi, nevis konkrēta gatavošanās cīņai pret Teiloru. Turklāt Diass ar Barančiku sadarbokas tikai boksa ringā, kamēr biznesa lēmumos viņam nav nekādas teikšana, attiecīgi Makvoters uzskata, ka šajā situācijā Supersērija rīkojusies nekorekti, cenšoties maldināt boksa līdzjutējus.

„Mēs par šo preses relīzi esam traki nokaitināti,” sacīja Makvoters. „Tā ir patiešām cūcīga rīcība. Mēs esam skaidri un gaiši pateikuši Supersērijas organizatoriem, ka izstājamies no turnīra. Izrādot cieņu pret turnīru, nekādus oficiālus paziņojumus neveicām, taču viņi ņēma un piezvanīja mūsu trenerim Pedro. Naktī pamodināja viņu un sāka vaicāt par Ivana trenēšanos. Pedro ir Ivana treneris, taču viņš nav iesaistīts biznesa lēmumu pieņemšanā. Tas bija gluži vienkārši cūciski, Supersērija izrīkojās kā tāda krūmu līga.”

„Visas problēmas ar Supersērijas turnīru ir sev atnesuši paši turnīra organizētāji, jo viņi nerīkojas pareizi, un šis ir labs piemērs,” norādīja ASV boksa aģents Makvoters. Viņš atklāja, ka joprojām gan uztur sarunas ar Zauerlandu, kurš vēlējies satikties privāti. „Teicu, ka, jā, protams, varam tikties, taču darīsim to tikai tad, kad beigsiet sarunu sākt ar draudiem par tiesāšanos. Taču viņi turpina mums draudēt, ka sūdzēs tiesā, lai gan patiesībā viņi pirmie pārkāpa līguma nosacījumus,” teica Makvoters, norādot par Supersērijas kavēšanos prēmiju izmaksā un pusfinālu aizkavēšanos par 2-3 mēnešiem. Pusfināli šobrīd izziņoti no 27. aprīļa līdz 15. jūnijam, lai gan līgumā bija paredzēts, ka pusfināli notiks no janvāra līdz martam. Pusfinālu pārcelšana un kavēšanās prēmiju izmaksā gan bija lietas, ar ko saskārās vairāki Supersērijas bokseri, taču Barančiks ir vienīgais, kurš atklāti pavēstījis par izstāšanos. Līdzīgi satraukumi par turnīra finansiālajām garantijām bija arī ASV bokserim Redžijam Progreisam, taču ar viņu tika panākta vienošanās, pirms cīņas nododot honorāru trešās puses rīcībā, attiecīgi garantējot tā izmaksu.

„Nevienā brīdī mēs neesam devuši Supersērijai ziņu, ka esam gatavi atgriezties turnīrā,” sacīja Makvoters. „Tāpēc viņu izdarības, izsūtot paziņojumus par Teilora un Barančika cīņu, tās datumu un vietu, ir pilnīgi absurdas un smieklīgas. ”

ESPN vēsta, ka Kalle Zauerlands, kura ģimenes uzņēmuma "Sauerland Promotions" klients ir arī Mairis Briedis, nedēļas nogalē atteicies komentēt Barančika situāciju un viņa aģenta izklāstīto. WBSS savukārt iepriekš vairākkārt uzsvēru savos publiskajos paziņojumos, ka ar visiem Supersērijas bokseriem noslēgti līgumi, kuri uzliek par pienākumu dalību pusfinālā tiem, kuri tajā iekļuva. Pretējā gadījumā WBSS paudusi gatavību risināt domstarpības tiesas ceļā.

Izmantotie resursi:
https://worldboxingsuperseries.com/...
Manager reiterates Baranchyk not fighting Taylor

  +2 [+] [-]

, 2019-03-03 18:43, pirms 5 gadiem
Nav ko cakareties ar to Baranciku, ja negrib nevajag! Piedavaju Kallem Zauerlandam Barancika vieta Dzintaru Cicu. Pirma profesionala cina, plus labs bonuss.Vares visa Sabile pusgadu dzivot uz Dzintara naudu!

     [+] [-]

, 2019-03-03 20:32, pirms 5 gadiem
neredzu rakstā pašu galveno - tātad WBSS pirmie pārkāpa līgumu, nepilda līgumā paredzēto un solījumus, treneris melo, cīņa tātad nebūs un nu jau traki nokaitināti, bet - kāpēc tad viņi neiesūdz slikto WBSS tiesā un neiekasē labu naudiņu?

     [+] [-]

, 2019-03-04 07:57, pirms 5 gadiem
Daniel rakstīja: neredzu rakstā pašu galveno - tātad WBSS pirmie pārkāpa līgumu, nepilda līgumā paredzēto un solījumus, treneris melo, cīņa tātad nebūs un nu jau traki nokaitināti, bet - kāpēc tad viņi neiesūdz slikto WBSS tiesā un neiekasē labu naudiņu?
Kādu naudiņu, viņi savu naudu saņēma un tieši negrib tiesāties, ja gadijumā nesaņems pēc nākošās cīņas naudu. Katra cīņa bokserim tomēr ir liels risks un čakarē veselību neatkarīgi no ta uzvar vai nē. Pēctam nesaņemt par to naudu - stūlbi. Tu takš arī nestrādāsi pie priekšnieka, kas kavē algu pa pārsi mēnešiem, ja vari pelnīt kur citur viņu