Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Brieža un Tabiti potenciālā cīņā iekļauta starp 2019. gada pasaulē gaidītākajām

Brieža un Tabiti potenciālā cīņā iekļauta starp 2019. gada pasaulē gaidītākajām
Mairis Briedis pret Oleksandru Usiku
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Boksa portāls „World Boxing News” publicējis 17 cīņas, kuras vēlētos redzēt 2019. gadā, proti, vienu cīņu katrā svara kategorijā, un pirmā smagā svara kategorijā par gada potenciāli interesantāko notikumu tiek uzskatīta Latvijas boksera Maira Brieža un amerikāņa Endrjū Tabiti satikšanās ringā, kas teorētiski iespējama Supersērijas finālā.

Latvijas labākajam bokserim Mairim Briedim nākamā cīņa paredzēta Supersērijas pusfinālā pret poli Kšištofu Glovacki, kas būs grūts pārbaudījums, it sevišķi, ja ņem vērā, ka Briedis pēc cīņas pret Gevoru atzina, ka jātiek galā arī ar vairākām traumām. Tāpat jāatgādina, ka Brieža un Glovacka cīņai vēl nav izziņots ne datums, ne vieta.

Tikmēr otrā Supersērijas pusfinālā amerikānis Endrjū Tabiti spēkosies ar kubieti Junieru Dortikosu, un portāla „World Boxing News” vērtējumā Supersērijas potenciālais fināls Briedis pret Tabiti būtu gada aizraujošākais notikums šajā svara kategorijā. Jāpiemin, ka tīri teorētiski tajā joprojām ir arī ukrainis Oleksandrs Usiks, taču viņa pāreja uz smagsvariem tiek uzskatīta par ļoti ticamu notikumu, praktiski tikai laika jautājumu.

Portāla WBN paskaidrojumā par izveidoto sarakstu norādīts, ka no pagājušā gada „vēlmju” saraksta piepildījās sešas no 17, un toreiz pirmā smagā svara kategorijā par viskārdinošāko cīņu tika uzskatīta Usika un Murata Gasijeva satikšanās Supersērijas pirmās sezonas finālā, kas arī piepildījās un noslēdzās ar dominējošu Usika uzvaru.

2019. gada WBN sarakstā pieminētas arī abas pārējās Supersērijas svara kategorijas un potenciālie fināli – visvieglākajā svarā tiek cerēts uz japāņu zvaigznes Naojas Inoues tikšanos ar Nonito Donairi, bet otrajā vieglajā svarā tiek izcelts iespējamais fināls starp Redžis Progreisu un Džošu Teiloru.

Šajā sarakstā izcelta arī Saula „Kanelo” Alvaresa un Genādija Golovkina iespējamā trešā satikšanās ringā, šoreiz otrā vidējā svara kategorijā, kamēr Fjūrija un Vaildera gaidāmā revanša cīņa tiek uzskatīta ne tikai par gaidītāko smagsvaros, bet vispār boksā šogad.

”World Boxing News” 17 gaidītākās cīņas 2019. gadā

Svara kategorijaPotenciālā cīņa
SmagsvariVailders pret Fjūriju
Pirmais smagais svarsBriedis pret Tabiti
Pussmagais svarsGvozdiks pret Džeku
Otrais vidējais svarsKanelo pret Golovkinu
Vidējais svarsDžeikobss pret Šarlo
Otrais pusvidējais svarsHērds pret Bruku
Pirmais pusvidējais svarsKrofords pret Khanu
Otrais vieglais svarsProgreiss pret Teiloru
Vieglais svarsLomačenko pret Deivisu
Otrais pusvieglais svarsBerčelts pret Vargasu
Pusvieglais svarsVoringtons pret Fremptonu
Otrais vieglākais svarsVargass pret Navareti
Visvieglākais svarsInoue pret Donairi
Ceturtais visvieglākais svarsGonsaless pret Jafai
Trešais visvieglākais svarsTanaka pret Mthalani
Otrais visvieglākais svarsŠiro pret Kjoguči
Pirmais visvieglākais svarsMenajotins pret Frešmartu

Izmantotie resursi:
https://www.worldboxingnews.net/201...


, 2019-01-03 15:31, pirms 5 gadiem
Bišķinj nesaprotu a kur tad Cīņa ar GlovackI? Un pa kuru laiku ir atrasts jauns pretinieks Tabiti (Supersērijas ietvaros tas)?
, 2019-01-03 15:39, pirms 5 gadiem
vozā rakstīja: Bišķinj nesaprotu a kur tad Cīņa ar GlovackI? Un pa kuru laiku ir atrasts jauns pretinieks Tabiti (Supersērijas ietvaros tas)?
Rakstu uzmanīgi lasīji? Taviem jautājumiem tur ir skaidras atbildes.
, 2019-01-03 21:30, pirms 5 gadiem
Ja vien būs kas finansē šo pasākumu
, 2019-01-03 23:26, pirms 5 gadiem
Neredzu jēgu atkārtot Warrington vs Frampton, Warringtons vienkārši neatstāja nekādu cerību pirmajā cīņā.
Milans Volkovs

Latvijas bokseris Volkovs maijā aizvadīs cīņu Londonā

11. maijā “York Hall” arēnā norisināsies populārs angļu “Frank Warren Presents Championship” boksa vakars, kur uzstāsies sportisti no daudzām valstīm. Pasākuma ietvaros ringā kāps arī latviešu bokseris Milans Volkovs (10-2-2).
Ralfs Vilcāns. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing
5

Vilcāns nokautē pretinieku un Minhenē izcīna WBA pussmagā svara jostu

Viens no Latvijas vadošajiem bokseriem Ralfs Vilcāns (16-1, 6 KO) vakar Minhenē trešajā raundā nolika uz dēļiem albāņu izcelsmes Vācijas sportistu Šefatu Isufi (38-4-2, 24 KO), izcīnot Pasaules boksa asociācijas (WBA) Eiropas čempiona jostu pussmagā svara kategorijā.
Raiens Garsija un Devins Heinijs. Foto: Adam DelGiudice/USA Today Sports/Scanpix
10

Garsija ar trim nokdauniem pārsteidz boksa pasauli un pieveic Heiniju

Raiens Garsija (25-21, 20 KO) trīsreiz nolika uz dēļiem Devinu Heiniju (31-1, 15 KO), nopelnot uzvaru tiesnešu piešķirto punktu vērtējumā. Amerikānis gan neizcīnīja Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona titulu vieglajā svarā, jo pārsniedza noteiktā svara robežas.