Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Kura būs spēcīgākā Baltijā?

Profesionālā sešu raundu cīņa boksā starp Agnesi Božu un Silviju Morkunaiti, kas norisināsies 2. decembrī Hanzas vidusskolas sporta zālē būs atbilde uz jautājumu – kura ir Baltijā spēcīgākā svara kategorijā līdz 53.5 kg.

Izaicinājumu cīnīties ir pieņēmusi Lietuvas sportiste Silvija Morkunaite. Galvenā Silvijas specializācija ir kikbokss. Pagājušajā gadā jau piedalījās profesionālā kikboksa turnīrā „Baltic fighters”, kā arī atklātajā Latvijas kikboksa čempionātā, kur izcīnija sudraba medaļu.

Protams, Latvijas profesionālā boksa līdzjutējus interesē - kas ir Agnese Boža. Savu sporta karejru viņa sāka ar kikboksu klubā WFCA Baltic trenera Sauļus Šeika vadībā, kur trenējas līdz pat šim laikam.Aizvadījusi vairākas cīņas amatieru kikboksā kā arī profesionālajā K-1 un Taizemes boksā, bet 2006. gadā pievērsusies boksam.

Sporta veida maiņa izrādījās veiksmīga - jau 2007. gada februārī Agnese izcīnīja pašu nozīmīgāko uzvaru Magdeburgas (Vācija) ringā, uzvarot titulēto pretinieci Stefaniju Penkvitu, kas līdz tam bija uzvarējusi visās 12 līdz tam aizvadītajās cīņās! Reti kurš pirms cīņas šaubījās par Penkvitas uzvaru, bet pēc tam, kad Stefanija divreiz bija pabijusi nokdaunā, arbitri bija spiesti vienbalsīgi atzīt Vācijas sportistes sakāvi.


Šobrīd Agnese Boža ieņem 3. pozīciju Eiropas profesionālā boksa reitingā svara kategorijā – 53.5 kg. Latvijai tas ir ļoti augsts sasniegums, ņemot vērā, ka neviens cits Latvijas profesionālais bokseris (ne vīrieši, ne sievietes) līdz šim nav ierindojies pat Eiropas labāko „desmitniekā”. Novēlēsim Agnesei veiksmi kārtējā cīņā un dosimies viņu atbalstīt.


, 2007-12-02 00:38, pirms 16 gadiem
hmmm..negribētu ar tādu sastrīdēties..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-12-02 00:45, pirms 16 gadiem
SAAKSIES 13.00!
, 2007-12-02 01:15, pirms 16 gadiem
Siliņam
Kāda jēga no šī raksta, ja jau viens raksts vārds vārdā ir šai forumā? Un avots?
, 2007-12-02 11:51, pirms 16 gadiem
Bat viņa ir skaistule.
Milans Volkovs

Latvijas bokseris Volkovs maijā aizvadīs cīņu Londonā

11. maijā “York Hall” arēnā norisināsies populārs angļu “Frank Warren Presents Championship” boksa vakars, kur uzstāsies sportisti no daudzām valstīm. Pasākuma ietvaros ringā kāps arī latviešu bokseris Milans Volkovs (10-2-2).
Ralfs Vilcāns. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing
5

Vilcāns nokautē pretinieku un Minhenē izcīna WBA pussmagā svara jostu

Viens no Latvijas vadošajiem bokseriem Ralfs Vilcāns (16-1, 6 KO) vakar Minhenē trešajā raundā nolika uz dēļiem albāņu izcelsmes Vācijas sportistu Šefatu Isufi (38-4-2, 24 KO), izcīnot Pasaules boksa asociācijas (WBA) Eiropas čempiona jostu pussmagā svara kategorijā.
Raiens Garsija un Devins Heinijs. Foto: Adam DelGiudice/USA Today Sports/Scanpix
10

Garsija ar trim nokdauniem pārsteidz boksa pasauli un pieveic Heiniju

Raiens Garsija (25-21, 20 KO) trīsreiz nolika uz dēļiem Devinu Heiniju (31-1, 15 KO), nopelnot uzvaru tiesnešu piešķirto punktu vērtējumā. Amerikānis gan neizcīnīja Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona titulu vieglajā svarā, jo pārsniedza noteiktā svara robežas.