Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Glovackis: "WBO čempiona josta ir mana, es to atgūšu"

Rolands Eliņš

Glovackis: "WBO čempiona josta ir mana, es to atgūšu"
Mairis Briedis un Kšištofs Glovackis. Foto: Vladislavs Proškins/F64

Oficiāli apstiprināts jau iepriekš ziņotais, ka WBO pasaules čempiona tituls pirmajā smagajā svarā tiks izcīnīts Entonija Džošua un Kubrata Puleva cīņu vakarā 12. decembrī Londonā. Pirms smagsvaru cīņas, kas būs šī pusgada lielākais boksa mačs, par WBO titulu sacentīsies Kšištofs Glovackis un Lorenss Okolijs.

WBO pasaules čempiona tituls krūzerveitu svara kategorijā iepriekš piederēja Mairim Briedim, kurš to ieguva pēc uzvaras pār Kšištofu Glovacki, taču pirms gada atteicās no tā, kad WBO nozīmēja viņam obligātu revanšu pret Glovacki laikā, kad Briedim bija paredzēts Supersērijas fināls. Briedis šoruden beidzot aizvadīja Supersērijas finālu un reizē kļuva par IBF čempionu, kamēr WBO tituls joprojām ir vakants, un par to 12. decembrī cīnīsies Glovackis un brits Lorenss Okolijs, kuram tā būs karjeras līdz šim augstākā mēroga cīņa.

"Lai nokļūtu līdz šim brīdim, bija nepieciešams noiet garu un smagu ceļu," paziņojumā par WBO titulcīņas iekļaušanu Džošua-Puleva cīņu vakara "undercard" sarakstā citēts Okolijs. "Esmu priecīgs par šo iespēju un gatavs to satvert ar abām rokām. Es 12. decembrī kļūšu par pasaules čempionu."

"Glovackis ir lielisks bokseris, un man viņš bijis paraugs, kad sāku boksēt," teica Okolijs. "Man liekas, ka tad, kad Glovackis kļuva par pasaules čempionu, es centos iekļūt olimpiskajā boksa komandā un tobrīd biju aizvadījis tikai 15 cīņas amatieru boksā. Glovackis ir divkārtējs pasaules čempions un zaudējis tikai diviem elites līmeņa pretiniekiem (Usikam un Briedim). Viņš būs mans lielākais pārbaudījums profesionālajā boksā. Taču esmu priecīgs, ka varu cīnīties tik augstā līmenī, un es pilnīgi noteikti iziešu ringā maksimāli gatavs."

Tikmēr Glovackis pauda apņēmību atgūt WBO čempiona jostu, kas viņam piederēja iepriekš un ko viņš zaudēja gan Usikam, gan Briedim: "Es atgūšu savu jostu un atgriezīšu to atpakaļ Polijā. Kļūšu par WBO čempionu trešo reizi savā karjerā, citas iespējas nemaz nav. Esmu noskaņojies ļoti smagai cīņai, jo Okolijs ir liels, spēcīgs un neparcoīgs pretinieks, taču čempiona josta ir mana un es atnesīšu mājās."

Glovackim un Okolijam būs daudz krietni lielāka auditorija nekā varētu gaidīt no viņu cīņas, jo vēlāk vakarā ringā dosies Lielbritānijas boksa superzvaigzne Entonijs Džošua, kurš pret obligāto titula pretendentu Kubratu Pulevu no Bulgārijas aizstāvēs savu čempiona titulus smagsvaros.

Izmantotie resursi:
https://www.boxingscene.com/okolie-...

  +3 [+] [-]

, 2020-11-02 23:20, pirms 3 gadiem
Parāk daudz viņiem tās jostas, nevar pat saprast, kurš ir objektīvais pasaules rangs.

  -2 [+] [-]

, 2020-11-02 23:29, pirms 3 gadiem
Apskatoties tā Okolija highlights iekš jūtūba, jāsaka, ka sakāvis ir galīgākos pelmeņus, amatierus, maisus. Lēns vispār diezgan. Briedis šito parubītu 1 un divi, ka nemetās. Ar Glovacki varētu būt interesanta cīņa.

     [+] [-]

, 2020-11-03 08:21, pirms 3 gadiem
Vārētu zaudēt un mierīgi doties pensijā!

  -1 [+] [-]

, 2020-11-03 09:12, pirms 3 gadiem
raivis77 rakstīja: Parāk daudz viņiem tās jostas, nevar pat saprast, kurš ir objektīvais pasaules rangs.
Ja kādam ir par daudz 4 jostas, tad nu labāk lai te nemaz neraksta

     [+] [-]

, 2020-11-03 18:28, pirms 3 gadiem
marekz rakstīja: Ja kādam ir par daudz 4 jostas, tad nu labāk lai te nemaz neraksta
Ir 4 prestižās kategorijas,manuprāt gan 3,jostu tajās daudz vairāk nekā 4 uz kategoriju,jo vajag naudu

     [+] [-]

, 2020-11-04 10:40, pirms 3 gadiem
4 prestižākās federācijas biju domājis.

Cik tur katrai jostu, tas jau cits jautājums, tās silver un intercontinental jau arī neviens pārāk nopietni neņem, ja mūsu līdzjutējam svarīgs bokseris par to necīnās. Bet tās ir kā tramplīns uz galvenajām jostām, tā vienmēr ir bijis.